Ahoj koníkové žienky, chcem sa spýtať? Postúpila niektorá z vás laparoskopickú sterilizáciu? Ak, áno kde? Zaujíma ma hlavne západné Slovensko. Čo to obnáša a nejaké čerstvé info o tom. Plus cena. Zvažujem túto možnosť, nakoľko mám 3 detičky narodené sekciou, ďalšie nechcem. Zvažovala som aj teliesko,ale po prečítaní rôznych diskusii,neviem či by to bolo pre mňa vhodné a hormonálnu nechcem. Samozrejme sa poradím aj s gynekológom,ale zaujímajú ma aj vaše skúsenosti.Ďakujem ☺️
Ja som tiez chcela sterilizaciu, uz som mala aj dohodnute veci s gyn ale zrusila som to. Tiez som citala strasidelne veci o teliesku ale nakoniec som mu dala sancu a som spokojna uz druhy rok. Ja som s tym bola tak ze skusim teliesko,ak nesadne pojdem na sterilku. Zatial som spokojna. Zas aj ta sterilizacia ma svoje negativa ktore su nezvratne. Napriklad o tom ti nikto nepovie, ze s tym vajcovodom sa presekne aj dost velka zila kt zabezpecuje privod zivin k vajecniku a tym ten vajecnik vlastne postrada a mozu nastat rozne hormonalne problemy a dokonca aj skory nastup klimakteria . A toto uz je nezvratne. Teliesko ak nesadne moze ist von,ak sadne tak mas pokoj na roky.
@lellla dobrý, mozem sa opytat, kde to riešite, ja tiež aktuálne už objednana, ale cena cca 700 eur, co je dosť 🙈
@luciagaldun normálne v nemocnici u nás v meste
Ahoj...ja to tiež akurát riešim ...zatiaľ ti dám info aké mám ja ak ti to teda pomôže ...prišla som na gyn.ambulanciu v nemocnici povedala som že chcem sterilizáciu a oni mi dali papiere treba vypísať a dať svojmu gyn.podpisat ...potom som si musela spraviť na svoje náklady interné predoperačné a anestéziológie predoperačné ( mňa to stalo 20 a 20€) stym som prišla naspäť do ordinácie kde mi už povedali čo a ako...predpísali mi lieky také namiesto klistiru lebo ten už nerobia musíš to absolvovať doma( pre mňa to bude teda najväčší zahul) na druhý deň ráno prídem nalačno dajú tabletku na ukludnnie a potom ak uspia spravia zákrok...zaplatím a idem domov ( pokiaľ sa na to budem cítiť) zákrok samotný má bude stáť 150€ ...
Netreba ti inak nič ...už to nieje ako kedysi že sa robila. Tým veľká veda...pri nových info ti napíšem ..