Ktoré dni sa máme vyvarovať nechráneného sexu?

domkagucci
10. mar 2016

Baby môj gynekológ mi povedal že mám ovuláciu 17-18 deň. Čiže ktoré dní sú teda neplodné. Ešte zatiaľ by som nechcela bábätko. A s priateľom chceme normálny sex bez ochrany tak aby som neotehotnela. Čiže ktorých dní sa vyvarovať nechráneného sexu???

bosoriak
10. mar 2016

@domkagucci Ak nechces dieta, tak sa chran cely cyklus. Vypocet plodnych dni je velmi nespolahlivy. Ani zeny s cyklom pravidelnym ako hodinky sa nemozu nikdy 100% spolahnut. A to sa sleduju roky. Ovulacia sa moze z akehokolvek dovodu a kedykolvek posunut. Tesne po menstruacii sa dokonca moze stat, ze pohlavny styk "vyprovokuje" telo k ovulacii. Vyhladaj si hodnotu Pearlovho indexu (spolahlivost antikoncepcnej metody) pre kalendarovu metodu, niekde sa uvadza az 24. To znamena, ze za rok zo 100 zien s touto antikoncepciou otehotnie 24 zien. Tolko ku spolahlivosti a "zatial by som nechcela babatko." 🙂

Ak sa predsalen chces riadit vypoctom, tak ak mas ovulaciu 17-18 den, tak tvoje plodne dni zacinaju 12 den cyklu (spermie dokazu prezit v tele zeny dlhsie) a koncia 20. den.

stratenanajdena
10. mar 2016

nestaci pouzivat len tehotensku kalkulacku, je dobre kombinovat viacero metod planovaneho rodicovstva a prirodzeneho pocatia - sledovanie hlienu, meranie BT, plus ak mas pravidelny cyklus aj vypocet plodnych dni, atd. Plodne dni sa ale mozu posunut stresom, chorobou. Ja som tak otehotnela po 15 rokoch - zlyhania spolahnutia sa len na vypocet, lebo prave ten mesiac som si nesledovala ine priznaky z dovodu psychickych stresov a narocnej zivotnej situacie. Cize spolahnutie sa len na vypocet sposobilo, ze prave sa mi posunuli plodne dni o 2 tyzdne (prvykrat v zivote!) a otehotnela som 2 dni pred ocakvanou ms.
Pripadne je vhodna aj chemicka bariera ako doplnok (pharmatex napr.). cize ziadne antik. tablety ani kondom a uzijete si aj bez 🙂

dasa71
10. mar 2016
Používateľ dasa71 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od dasa71.

by sa mi to nechcelo asi vsetko :D

1erika3
10. mar 2016
Používateľ 1erika3 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od 1erika3.

@dasa71 tomu ver, ani mne nie :D

bobulazelena
10. mar 2016

Bez ochrany asi vsetkych 🙂

emily76
10. mar 2016

@domkagucci normalny sex bez ochrany ak este nechces dieta je dost riskantny podnik....neviem, ci je to dobry napad. Skusila by som na tvojom mieste najskor merat bazalnu teplotu, aby si zistila, kedy mas ovulaciu..ci mas pravidelne v rovnakom obdobi cyklu alebo nie...ale zase opakujem....vzdy sa moze stat, ze sa ovulacia posunie a bude neskoro....

ewisam
10. mar 2016

@domkagucci mne sa osvedcuje bilingsova metoda... je o nej vela popisane, staci si nastudovat a sledovat telesne prejavy. tzv. suche dni su neplodne.

bobulazelena
11. mar 2016

@ewisam a si predstav ze ja nemavam moc hlien pocas ovulacie a ovulujem...teda ak suche dne myslis v tomto zmysle...a jedna znama silne veriaca odporkyna antikoncepcie sa spoliehala na meranie bazalnej teploty a uz ma 2 rocneho syna 😀

erika161
11. mar 2016
Používateľ erika161 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od erika161.

Bez ochrany by som sa veru bala 🙂

ralficka
11. mar 2016
Používateľ ralficka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ralficka.

to nikdy nemozes vediet, ze kedy sa chranit. Ked netuzis po babatku tak stale.

ewisam
11. mar 2016

@bobulazelena ja svoj nazor nikomu nevnucujem, tak trosku nerozumiem tvojej reakcii... Niekomu to vychadza niekomu nie. Mne sa tiez podarilo otehotniet pocas pouzivania BOM a co, stalo sa...teraz dosledne ratam a zatial som vyse roka neotehotnela, takze nieco na tom bude 😉

dezire1000
11. mar 2016

No u nas to funguje.Ked nemam plodne dni tak mame normalny sex a ked su plodne tak davame pozor 🙂

bobulazelena
11. mar 2016

@ewisam ja som to nemyslela v zlom. Len som tym chcela povedat ze to naozaj nie je spolahliva metoda pokial niekto naozaj nechce este babo...ale ved kazdy nech sa rozhodne ako chce.
Ono je to individualne,my sa viac nez rok snazime o babo a nedari sa a niekto sa chrani a podari sa

ewisam
11. mar 2016

@bobulazelena kto vie, mozno sa aj ja raz prepocitam este 😀 /chlap vyleti z koze/ Drzim palec

bobulazelena
11. mar 2016

@ewisam dakujem...no co ...tak si povirs ze to tak proste malo byt 😉

cervenaruza123
11. mar 2016

@domkagucci Ovulacia sa moze posuvat. Meranie teploty, pozorovanie hlienu a podobne su mozno spolahlive metody, ale ak sa dodrzuju naozaj spravne a napr. ak mas odpozorovnaych aspon 12 cyklov a vies si urcit ovulaciu a vies ci sa ti posuva ci nie a ake su presne u teba prejavy. Cize ak urcite nechcete otehotniet, nespoliehala by som sa na len na vypocet gyneokologa. Mne sa raz stalo, ze som mala ovulaciu v den predpokladanej menstruacie a menstruaciu som dostala este neskor. A doteraz nechapem preco. Ovulacia vraj moze byt len raz za mesiac, cize ak si si na 100% ista, ze uz bola, myslim, ze po troch dnoch od nej ci tak nejak je uz sex bezpecny. Pred ovulaciou je to tusim 5 dni, kedy mozes otehotniet, ale neviem naisto, najdes na nete. Ale ked mas ovulaciu nepravidelne, tak samozrejme tazko sa na to nejak spoliehat, kedze nevies, kedy pride tento mesiac. Odporucam si o tom nastudovat, o prirodzenom planovani rodicovstva, pochopis viac o co ide a budes si istejsia.