Ahojte.
Chcem sa dat sterilizovat. Ale kedze to najlacnejsie nieje, potrebujem dovtedy kym nasetrim uzivat antikoncepciu, velmi sa mi do toho ale nechce. Mam aknoznu plet a silne menstruacne bolesti. Bojim sa, ze ked potom antikoncepciu vysadim, bude to este horsie.
Som 5 tyzdnov po porode a kojim, cize neobmedzene moznosti nemam, ale aj tak ma zaujima co vyuzivate normalne, pretoze donekonecna kojit nebudem.
Chcela by som nehormonalnu antikoncepciu, ale neviem ci je taka spolahliva. Pacia sa mi naplaste. Pozdava sa mi aj teliesko, ale velmi vela sportujem a mam rada styl sexu, kde by to mohlo zavadzat, posunut sa alebo nieco.
Fungovala nam aj prerusovana suloz, muz citi aj kedy mu vytecu kvapky lasky, ale tym, ze dalsie dieta z mojej strany neprichadza do uvahy, chcem sa chranit na 2 krat. Muz navrhol aj vazektomiu, ale to zas ja nechcem, aby robil kvoli mne.
Samozrejme, ze to budem konzultovat s lekarom, chcela som si len precitat vase skusenosti. Aku formu ste skusali a vyhovovala vam, ake to bolo po vysadeni?
Dakujem za kazdu odpoved a neodsudzovanie 🙃
@andreakotesova viem. Mam po 30-tke a dalsie dieta neprichadza do uvahy. Jedno je viac nez dost. Pretoto to podstupim, som takto rozhodnuta uz viac ako 10 rokov. Jedno dieta a staci.
Ja som za vazektomiu a ešte keď sa tak muž rozhodol sám. Je to jednoduchší zákrok ako u ženy.
Ale ved nemat dalsie dieta je ako tvoje tak i jeho rozhodnutie. Pokojne ho nechaj urobit to.
@vanilkovazmrzka viem co myslis, je tu vela takych tem, my ale tuto temu mame uz roky odkomunikovanu. Muz mi povedal ak deti nechcem, tak si zivot zariadime ako bezdetny par, ak chcem jedno je s tym takisto stotozneny a ak chcem 10 tak mu to vyhovuje tak isto - ze tehotna som ja, tak ze mam rozhodnut ja. Ja som ale tehotentvo odhliadnuc od tazkosti absolutne psychicky nedavala a tym nemyslim byt podrazdena, myslim tym to, ze som sa chcela zabit - mala som depresie. Luto mi to je hlavne teraz spatne kvoli muzovi, babatku, s ktorym som zdielala emocie a pri dalsom pripadnom tehotenstve by to znasalo aj uz narodene dieta.
Rozpravame sa otvorene a uprimne, cize tu toto vobec nieje problem.
V poriadku, a co to ma s tym spolocne, ze moze podstupit ten zakrok, a ty nemusis tym padom nic? Nedavaj si tie zle situacie za vinu, nie je to tvoja vina, ze si to nezvladala, a na jej odcinenie nemusis ty znasat to bremeno sterilizacie. Pozri, ak je on ochotny, prijmi to. Dalsia vec je, ze ti tym dava jasne najavo, ze prenho si jedina zena s ktorou chce zdielat spolocny zivotna rodinu v takej forme, aka aktualne je a aku si ty sama prajes. Teda aspon na mna to posobi ako velke gesto, mozno vacsie ako manzelstvo.
Vazektomia sa da zvratit, ak sa po rokoch muz rozhodne mat deti, sterilizacia zeny nie.