Kto sa úspešne vyhýba tehotenstvu sledovaním bazálnej teploty?

hsjdudhdbd
11. feb 2024

Ahojre je tu niekto kto sa uspesne vyhyba tehotenstvu sledovanim bazalnej teploty?

nevenka
11. feb 2024

@hsjdudhdbd da sa to, ale musis to robit presne, plus najlepsie je este sledovat hlien, robot ovu testy. BT Ti len spatne potvrdi, ze ovulacia prebehla. A sex naplno mat AZ 3 dni po potvrdenej ovulacii do menzesu. Inak sa este chranit inak. Pred ovulaciou po MS neodporucam sex naplno, z toho mame 2 deti, ja som pri tom jednom ignorovala hlien a ovu prisla skor o 5 dni, ako zvykla pocas 2 poslednych rokov a pri dalsom zamiesal karty covid a rozhodil mi cyklus.
Sex naplno po potvrdenej ovulacii je bezpecny pomerne dost.
Tak...ci to Teba a hlavme muza, bude takto bavit 😁.

hsjdudhdbd
autor
11. feb 2024

@nevenka no uz sa sledujem asi rok meriam na dve desatinne a vzdy sa mi to potvrdi aj hlienom ta teplota skusali sme par krat po ovu na ostro a po menzese este nejakych 5dni na ostro ale ja mam nepravidelny cyklud od 40-80dni tak preto sa nebojim po menzese sa nechranit este par dni bo mi obu chodi az nejako okolo25dna cyklu

lenicka999
12. feb 2024

Ja sa takto úspešne chránim už 6 rokov. Sledujem si hlavne teplotu.

hsjdudhdbd
autor
12. feb 2024

@lenicka999 dakujem toto som chcela pocut ze ci to je bezpecna metoda antikoncepcie ˇˇˇˇ fu 6rokov je dlho … tak to super lebo vecsinou pocujem z okolia ze je to blbost a maju 5deti vsetci co to riesia touto metodou

vevesh
12. feb 2024

@hsjdudhdbd ovulaciu mas 2 tyzdne pred ms🤔🤔🤔a ak ju mas 2 tyzdne po ms, a dalsie 3-6 tyzdnov cakas na ms, tak tam je nieco velmi v neporiadku s hormonmi.
A k teme, ano, chranime sa tak uz 20rokov, deti mame iba planovane, ale okrem teploty sledujem aj hlien a pripadne bolesti v podbrusku (boli ma vajecnik pri uvolneni vajicka).

hsjdudhdbd
autor
12. feb 2024

@vevesh ano mam problem s hormonmi a uz to riesim podla teploty som malam vzdy ovulaciu az 12dni pred menzesom a predtym dva mesiace som nemala no chcela byt ale ten folikul nikdy nepraskol a stiahlo sa to

lenicka999
12. feb 2024

@hsjdudhdbd Táto metóda je rovnako účinná ako tabletky, ale treba ju vedieť správne používať. My máme posledný nechránený sex do 7 dňa cyklu, potom sa chránime bariérovou ochranou. Asi 2 dni pred ovuláciou už pociťujem pichanie na jednej strane tak viem že ovulácia už má prísť a nárast teploty + hlien mi ju potvrdí že prebehla. Po ovulácii počkám ešte 2 dni a potom ideme zase bez ochrany. Ja mám ale pravidelné cykly a viem že ovulácia skôr ako na 14 deň nepríde.
Ale vyskúšaj, pozoruj sa a meraj teplotu. Na začiatok odporúčam radšej trochu viac konzervatívnejšie (viac sa chrániť), až kým nespoznáš viac svoje telo a nebudeš vedieť čo a kedy si môžeš dovoliť.

lenicka999
13. feb 2024

@hsjdudhdbd ešte som ti chcela povedať že nám sa tiež kazdy z rodiny vysmial a povedali že budeme mať určite my ako prvý dieťa s touto ruskou ruletou. No čo ti poviem, 6 rokov prešlo, my nič, do rodín pribudlo iných detí a ku mne si ženy z rodiny chodia po rady pretože sú z iných metód už otrávené. Áno presne tie ktoré sa nám smiali.

veronika0122
13. feb 2024

Tak ja ju používam, a zistila som, že sa nemôžem riadiť hlienom. Ten mi príde dva týždne po ovulácii, chápete to??!! Naozaj, prebehne ovu, urodzenému hlienu sa uráči prísť až keď je po. A tak si žijeme no ……

hsjdudhdbd
autor
13. feb 2024

@lenicka999 tomu sa hovori paradox ako ja som tuto metodu brala ze je maximalne nespolahliva mame jedneho syna samozrejme soms a bala hned aby som nemala druhe a uz to skusame a zatial nic ono ked clovek si o tom vela nastuduje a naozaj sa sleduje spravne nieje sa voho bat ale vzdy sa moze stat ze motyka vystreli je skorsia ovulacia alebo je dva krat ovulka aj to sa stava

hsjdudhdbd
autor
13. feb 2024

@lenicka999 este sa vh em opytat ci ste absolvovali nejake prednasky z LPP alebo sama ste si to zistovala

lenicka999
14. feb 2024

@hsjdudhdbd Všetko som si zisťovala na internete.