Ahojre je tu niekto kto sa uspesne vyhyba tehotenstvu sledovanim bazalnej teploty?
@nevenka no uz sa sledujem asi rok meriam na dve desatinne a vzdy sa mi to potvrdi aj hlienom ta teplota skusali sme par krat po ovu na ostro a po menzese este nejakych 5dni na ostro ale ja mam nepravidelny cyklud od 40-80dni tak preto sa nebojim po menzese sa nechranit este par dni bo mi obu chodi az nejako okolo25dna cyklu
Ja sa takto úspešne chránim už 6 rokov. Sledujem si hlavne teplotu.
@lenicka999 dakujem toto som chcela pocut ze ci to je bezpecna metoda antikoncepcie ˇˇˇˇ fu 6rokov je dlho … tak to super lebo vecsinou pocujem z okolia ze je to blbost a maju 5deti vsetci co to riesia touto metodou
@hsjdudhdbd ovulaciu mas 2 tyzdne pred ms🤔🤔🤔a ak ju mas 2 tyzdne po ms, a dalsie 3-6 tyzdnov cakas na ms, tak tam je nieco velmi v neporiadku s hormonmi.
A k teme, ano, chranime sa tak uz 20rokov, deti mame iba planovane, ale okrem teploty sledujem aj hlien a pripadne bolesti v podbrusku (boli ma vajecnik pri uvolneni vajicka).
@vevesh ano mam problem s hormonmi a uz to riesim podla teploty som malam vzdy ovulaciu az 12dni pred menzesom a predtym dva mesiace som nemala no chcela byt ale ten folikul nikdy nepraskol a stiahlo sa to
@hsjdudhdbd Táto metóda je rovnako účinná ako tabletky, ale treba ju vedieť správne používať. My máme posledný nechránený sex do 7 dňa cyklu, potom sa chránime bariérovou ochranou. Asi 2 dni pred ovuláciou už pociťujem pichanie na jednej strane tak viem že ovulácia už má prísť a nárast teploty + hlien mi ju potvrdí že prebehla. Po ovulácii počkám ešte 2 dni a potom ideme zase bez ochrany. Ja mám ale pravidelné cykly a viem že ovulácia skôr ako na 14 deň nepríde.
Ale vyskúšaj, pozoruj sa a meraj teplotu. Na začiatok odporúčam radšej trochu viac konzervatívnejšie (viac sa chrániť), až kým nespoznáš viac svoje telo a nebudeš vedieť čo a kedy si môžeš dovoliť.
@hsjdudhdbd ešte som ti chcela povedať že nám sa tiež kazdy z rodiny vysmial a povedali že budeme mať určite my ako prvý dieťa s touto ruskou ruletou. No čo ti poviem, 6 rokov prešlo, my nič, do rodín pribudlo iných detí a ku mne si ženy z rodiny chodia po rady pretože sú z iných metód už otrávené. Áno presne tie ktoré sa nám smiali.
Tak ja ju používam, a zistila som, že sa nemôžem riadiť hlienom. Ten mi príde dva týždne po ovulácii, chápete to??!! Naozaj, prebehne ovu, urodzenému hlienu sa uráči prísť až keď je po. A tak si žijeme no ……
@lenicka999 tomu sa hovori paradox ako ja som tuto metodu brala ze je maximalne nespolahliva mame jedneho syna samozrejme soms a bala hned aby som nemala druhe a uz to skusame a zatial nic ono ked clovek si o tom vela nastuduje a naozaj sa sleduje spravne nieje sa voho bat ale vzdy sa moze stat ze motyka vystreli je skorsia ovulacia alebo je dva krat ovulka aj to sa stava
@lenicka999 este sa vh em opytat ci ste absolvovali nejake prednasky z LPP alebo sama ste si to zistovala
@hsjdudhdbd Všetko som si zisťovala na internete.
@hsjdudhdbd da sa to, ale musis to robit presne, plus najlepsie je este sledovat hlien, robot ovu testy. BT Ti len spatne potvrdi, ze ovulacia prebehla. A sex naplno mat AZ 3 dni po potvrdenej ovulacii do menzesu. Inak sa este chranit inak. Pred ovulaciou po MS neodporucam sex naplno, z toho mame 2 deti, ja som pri tom jednom ignorovala hlien a ovu prisla skor o 5 dni, ako zvykla pocas 2 poslednych rokov a pri dalsom zamiesal karty covid a rozhodil mi cyklus.
Sex naplno po potvrdenej ovulacii je bezpecny pomerne dost.
Tak...ci to Teba a hlavme muza, bude takto bavit 😁.