Krátky menzes pri užívaní antikoncepcie

alexa014
9. jan 2017

Zdravím. Už 4 mesiace beriem atk. Predtým som mavala ms 6 dní. Avšak posledné 2 mesiace ju mam len 2-3 dni . Minulý mesiac som si po takejto krátkej ms robila aj test a negatívny. Môže to byť len kvôli tabletkam? Ma niekto s týmto skúsenosť?

sibalka21
9. jan 2017

@alexa014 Ano moze, kamoska berie atk a upravil sa jej cyklus, kramy ma 3-4 dni, predtym mala 6-7 dni... Ja mam stale len 3 dni od porodu a chvalabohu... Bud rada 🙂

katkakovac
9. jan 2017

Je to uplne normalne. Ja som mavala 7 dni a pocas brania antiky som mala len 3-4 dni. Moze byt, ze aj nepride, alebo budes mat len spinenie. Dokezite je uzivat ju pravidelne.

alexa014
autor
9. jan 2017

@katkakovac okay. Vďaka. Začínala som sa báť.
@sibalka21 jasné ze som rada ze tak krátko. Len keď je človek zvyknutý na niečo tak taká zmena prekvapí. Ale teším sa 😉

maykaaa1122
9. jan 2017

ahoj, dokezite je uzivat ju pravidelne..stavalo sa mi to hlavne na zaciatku a ku konca brania..ze som mala 3 dni..

irusa
9. jan 2017

Obavy mam aj ja...mam antiku Mierenu uz rok..kazdy mesiac kramy 3-4 dni a tento mesiac nic normalne sa bojim spravit test, ci nahodou nezlihala

januus
2. feb 2017

Baby beriem Leverette styri mesiace. A dnes mi prisiel sice menzes presne na cas, ale nejaky moc slaby, len take spinenie zatial.. To nezvyklo byt, u mna sa vzdy rozbehol hned naplno... Tak sa obavam ze ked to nie je normalny menzes, ci to nemoze znamenat tehotenstvo, aj ked som ziadnu chybu v uzivani antoky neurobila :/ co myslite? Dost ma to vystrasilo ze mi nenabehol normalne silny menzes ako vzdy :/

januus
28. feb 2017

@irusa ahoj no ako, dostala si odvtedy menzes alebo? 🙂

yollanda
28. feb 2017

@alexa014 si stastna zena. Hentaka ms je pri hak normalna. Ja som pri uzivani hak mavala vzdy 4 dni a vzdy som to dostala v piatok o pol 5 vecer

irusa
28. feb 2017

@januus nie už nemám 4 mesiace minulý týždeň som bola u lekárky všetko je v úplnom poriadku

januus
28. feb 2017

@irusa fuha no to by som sa uz riadne klepala ze som tehotna :D takze nie si? a je to normalne nemat 4 mesiace menzes? :/ ani špinenie nemas, nic? -.... ja som naposledy mala taky slabsi ako obvykle a uz som sa bala, ale tak cakam teraz mam dostat vo stvrtok

irusa
28. feb 2017

@januus áno je to normálne...prvý krát keď som mala antiku a po roku užívanie som nemala MS rok a potom v priebehu troch rokov raz za rok špinenie

januus
28. feb 2017

@irusa fuha :D :D inac pocuj, ja sa stale bojim a priatela stresujem co ked antika zlyha :/ som prvacka na vyške no ked uz pride na to, tak poviem ze nehccem ani kondom ani aby vytiahol, ze dvojitu ochranu vies, ze netreba, ale potom na druhy den mam vycitky a strach az dokym nedostanem menzes :D :D mala by som sa asi liecit na tu moju hlavu :D :D ty nemas take obavy ze zlyha anitka?

irusa
28. feb 2017

@januus no ja už mám dve deti... a tretie už nechcem...ak užívaš správne zlyhať by nemala.prvý krát som mala antiku mirenu šesť rokov a nič nezlyhalo..nič nie je na 100 percent, no je mala pravdepodobnosť otehotnenia....veľmi malá.... už nestresujem vôbec verím jej

safranka
28. feb 2017

A to Vám lekár nič nepovie? Už keď Vám ide antikoncepciu predpísať? To krvácanie nie je menštruácia, je to len také pseudokrvácanie. Je slabšie ako normálna MS, pretože hormóny pôsobia na vaječníky, aby blokovali ovuláciu, na výstelku maternice, aby nedorastala a na hlien krčka maternice, aby bol hustý a nepriepustný voči spermiám. Keďže sliznica maternice zostáva nízka a menej pekrvená, krvácanie je slabšie a kratšie. Takto to učím už deviatačky v škole. Nielen zhltnúť tabletku, ale aj aj zistiť si, čo to v tele urobí. Ako to vplýva na cievy, na ostatné orgány v tele. Chápem, že ženy nemôžu rodiť ako jablone, ale to je pre ženský organizmus veľmi tŕnistá cesta.

januus
28. feb 2017

@safranka prepáčte, všetko čo ste napísali, som vedela... avšak, keď som prvé 4 mesiace pri užívaní HAK mala menzes ešte SILNEJŠÍ a trval dlhšie ako obvykle, tak zrazu mi prišlo zvláštne, keď 5.mesiac bol menzes slabunký. takže preto! ale ďakujem za vašu ochotu napísať mi to ešte raz a verím že ste si vybili trochu zlej energie čo ste očividne v škole nabrali

irusa
28. feb 2017

@safranka no a aké navrhujete riešenie, keď toto je tŕnista cesta ?

safranka
28. feb 2017

@januus Skôr by som povedala, že telo si HAK " zvyklo" , prejavujú sa účinky, teda sliznica dorastá menej, malo by to takto zostať, aj keď človek sa ,pochopiteľne, zľakne. Toto píšem len na základe skúseností z okolia. Pri HAK im stačia slipové vložky.

safranka
28. feb 2017

@irusa Jednoznačne nehormonálnu antikoncepciu, ja som síce vyznavačom prirodzených metód( mám 2 deti, vydatá 15 rokov), manžel ma nepotrebuje mať chemicky ošetrenú, ale ak sa už inak nedá, bariérová/spermicídy. Jednoducho HAK je zverstvo pre telo ženy. A muž by si to mal uvedomiť. Žena si bez ohľadu na neskoršie následky hodí do úst tabletku a muž sa zbaví zodpovednosti.Mám medzi známymi aj v rodine lekárov, ani jeden ju neschvaľuje (kardiológ, neurológ- krvné zrazeniny, prasknuté cievy ,mozgové mŕtvice, migrény, onkológ- nádory prsníka...)

sovulka007
28. feb 2017

safranka ja si myslim to iste som 5rokov vvydata a mam 2deti a myslim ze sa to da aj inak ako hormonalnou antinou. myslim ze ked raz sa rozhodnes mat babatko bude to mat nasledky.

januus
1. mar 2017

@safranka uvedomujem si že HAK nie je med lízať, ale verím, že HAK užíva veľmi veľa žien a len isté percento má nejaké problémy, ale to môže byť zase z milión rôznych príčin. A väčšina žien nemá absolútny problém s otehotnením po vysadení HAk.. ale okej, no každopádne priateľ ma nenútil, on mi dal vybrať si a stále mi vraví, že je to na mne, že jemu ani kondóm nevadí... ale zase poznám pár dievčat, ktorým kondóm (durex) 3krát za 3 mesiace praskol, a tá baba dva razy za sebou zobrala tabletu "po" Escalepe a tretí krát už nevedela čo robiť, veď escalepe sa nesmú brať ako cukríky, no aké mala iné riešenie keď už bolo neskoro? neviem ako sa im podarilo roztrhnúť kondom, ale to riešiť nebudem, no radšej zvolím väčšiu istotu HAK ako potom riešiť aj takéto nešťastné situácie. ROvnako, sme mladí, občas to vínko, nejaká párty.. ako sa asi opitým / pripitým ľuďom podarí nasadiť kondóm, resp s trochou promile v krvi aj obavy opadávajú a nerada by som na druhý deň spomínala, či sme ho použili či nie, či sa nezošmykol či ako to prebiehalo.. radšej to veezmem z tej najistejšej strany, aj keď nič nie je 100% ochrana, jedine celibát.

madamzel123
18. júl 2018

@januus ahoj, chcela som sa opýtať ako mas menzes teraz a ci si vtedy nebola tehu.. Ja beriem tiež leverete teraz 4mesiac a tiez mi nejako zoslabla ms..

zuzandela
27. júl 2018

ahojte,ja som zacala stredou s ant. a druhy den ms prestala,vymizla..je to ok? vdaka =)

madamzel123
27. júl 2018

@zuzandela ak zacinas s antikou je to uplne ok.

zuzandela
28. júl 2018

@madamzel123 dakujem za odpoved a je pravda aj s tym chranenim sa od prvej pilulky? ze to ucinkuje ak som zobrala prvy den ms ked prisla?

madamzel123
28. júl 2018

@zuzandela údajne je to tak.. Ale ja by som sa na to nespoliehala..

madamzel123
28. júl 2018

@zuzandela aspon 7 az 10 dni

zuzandela
28. júl 2018

Ak sa užitie ktorejkoľvek tablety oneskorí o viac ako 12 hodín, antikoncepčná ochrana môže byť znížená. Pri vynechaní tabliet je možné sa riadiť nasledujúcimi dvoma základnými pravidlami: Užívanie tabliet sa nikdy nesmie prerušiť na obdobie dlhšie ako 7 dní. Aby sa dosiahla dostatočná inhibícia systému hypotalamus-hypofýza-vaječníky, musia sa tablety užívať 7 dní bez prerušenia.

prave citam,tak na ten tyuden radsej este druha poistka.. =)

valentina89
20. aug 2019

Dobrý deň,chcela som sa opýtať..predpísal lekar mi Belaru antikoncepciju a ja som si neprečítala leták a som už jednu tabletku zjedla ale nemam menštruaciju momentalne a v letáku píše že ju mam začať používať v prvi deň menštruacije?bude problem ak budem teraz normalne brat a či mam prerušiť a začať brat iba ked dostanem nasledujúcu? Ďakujem vopred za pomoc

janka_01
Autor odpoveď zmazal
Zobraz