Koniec užívania antikoncepcie

pauliesivackova
5. okt 2015

Idem vysadiť hormonálnu antikoncepciu (konkrétne Mistra) , chrániť sa chcem iným spôsobom... Čo očakávať? Máte niektorá skúsenosti? Keď ste vysadili antikoncepciu - schudli ste? Cyklus sa vám rozhádzal alebo zostal rovnaký? Čo pleť? Chuť do sexu vyššia?

Dík za skúsenosti.

vilaamala
5. okt 2015

@pauliesivackova hlavne chválim za správny krok. HAK je humus. Ja som sa po vysadení cítila po každej stránke lepšie... Trošku som pribrala, ale to bola len reakcia na tú zásadnú zmenu pre telo. Po čase, keď som sa dostala hormonálne do mojej prirodzenej rovnováhy, kilá som zhodila a konečne som sa cítila prirodzene, žensky, so všetkým čo k tomu patrí, moje telo má teraz slobodu, nepotrebujem, aby ma riadili syntetické hormóny.

pauliesivackova
autor
5. okt 2015

@vilaamala Ja som pribrala, keď som začala užívať antikoncepciu a viacero žien práve schudlo, keď ju prestalo brať, tak to tiež očakávam, navyše chcem začať chodiť na jógu a spraviť aj niečo so stravou.

prego81
5. okt 2015

@pauliesivackova
ja som po vysadeni schudla - nie vela. Citila som sa lepsie aj ked som nemala ziadne neziaduce ucinky pocas HAK. Az po vysadeni som zistila ze som bola pocas uzivania HAK viac naladova. Plet sa zhorsila, ale ziaden des to nebol. Mala som vsak pupaky aj vo vlasovej casti na hlave. Trvalo to dost dlho kym sa to upravilo. Uz je to asi 5 rokov. HAK u mna splnila ucel, s otehotnenim nebol problem, snad sa nic neprejavi neskor. Myslim ze robis dobre 😉

vilaamala
5. okt 2015

@pauliesivackova U mna to pribratie nebolo nic zavazne, nejake 2 kila... kludne to mohlo byt aj kvoli niecomu inemu... mala som vtedy vela zmien, stahovanie, zmena prace,... ja som to pripisala tomu, ze som prestala brat HAK, ale neviem to isto 🙂

katica312
6. okt 2015

Ja som počas užívania HAK za skoro 7 rokov pribrala skoro 21 kíl a nedokázala som schudnúť len som naberala hlavne posledný rok. Po vysadení mala som tiež strach ako moje telo zareaguje ale prebehlo to úspešne už som bez nej 2 roky a dole mám (bez diét a cvičení) 17 kíl, vrátila sa mi chuť na sex, som podstatne menej náladová (podľa môjho partnera), upravil sa mi tlak a cítim sa podstatne viac v pohode. A s pleťou to bolo tak, že nikdy som nebola ako porcelánová bábika HAK môžem povedať mi pleť upravila ale po vysadení sa nič nezmenilo čo som spokojná, menzes bol tiež v pohode meškal zo začiatku max 5 dní, teraz max 1,2 dni. Ale je to veľmi individuálne každé telo je iné. Nakoľko kamarátka je bez tabletiek skoro rok a pol menzes prvý trištvrte rok len za pomoci vyvolavačiek a dufastonu, teraz viem že jej meškajú tak 2-3 týždne ako kedy. Ona zas bola typ pleti porcelánová bábika a po vysadení sa jej trošku zhoršila sem tam. Takže to je pre príklad. U mňa to prebehlo v celku v pohode u nej zas trocha s komplikáciami u teba to zas môže byť iné. Drž sa a určite to vysaď dá sa aj inak chrániť 😉

lenivica
11. okt 2015

Možem prispieť aj mojou skúsenosťou. Ja som vysadila vo februári po 9 rokoch antikoncepciu. Prvé dojmy a mesiace boli super, schudla som, cítila som sa lepsie, ale mala som strasne nepravidelnú menštruáciu, mala som skoro 50 dňový cyklus aj viac. Asi po troch mesiacoch po vysadení som začala priberať, ale stale sa cítim lepsie, mam vačšiu chut na sex. Pleť sa mi zhoršila-pred antikoncepciou som ju nemala problematickú. Momentálne sa mi uz cyklus upravuje do normálu, mam okolo 30-35 dňový ale začala som brat kvapky gynex na prírodnej báze na úpravu cyklu aby som mala pravidelnejšiu menštruáciu a taktiez aby som nemala bolesti. Pleť sa konečne ustaluje do normálu. Ako spomínala baby, u každej zeny je to individuálne. Prajem vela síl. A neváhaj, urcite je lepsie vysadenie!!

evittam
11. okt 2015

Ahojte, tak ja pridám moju skúsenosť. Najskôr som brala HAK cca 7 rokov - nemala som žiadne problémy, cyklus sa mi upravil- "chodil" ako švajčiarske hodinky, ani som nepribrala ani nič podobné. Keď som vysadila, žiadne extrémne zmeny sa nekonali a ani moc nijaké iné, cyklus bol ako dovtedy,pleť, priberanie-nepriberanie taktiež, otehotnela som do 3 mesiacov po vysadení. Druhýkrát som brala 5 rokov a taktiež to isté po vysadení a otehotnela som dokonca do 2 mesiacov na úplne jediný a prvý pokus. 😀 😉 . Takže naozaj, každé telo,žena je iné, iná.....

danusskaaa
11. okt 2015

Po vysadení som 2 mesiace. Pribrala som lebo mi nebolo rady v jedení - jedlá som na kilá. Už je to o niečo lepšie. Mám strašne bolestivu ovulaciu čo som predtým nemala, menzes trvá cca 7 dní predtým to bolo kratšie. Chuť do sexu je vyššia ale to skôr pripisujem tomu, že chcem bábo a chlap čaká kým sa podarí (samo) 😉

blair308
27. okt 2015

Ahoj mate niektora skusenost s anovulaciou po vysadeni antikoncepcie? Ja som ju vysadila pred vyse rokom kvoli peceni a tento rok v juni mi lekar povedal ze sa mi neyvolnuju vajicka. Beriem inofolic a doteraz som mala ms v pohode tak som myslela ze sa to upravilo ale uz mi tento mesiac tyzden meska tak sa bojim ci sa to nevratilo.