Je šanca otehotnieť pri ekologickom dojčení?

jujusiba
30. nov 2015

Ahojte, mám tri deti (4 roky, 2 roky a 3 mesiace). Ekologicky dojčím, no obávam sa, či je to dostatočná antikoncepcia.
Máte niekto takú skúsenosť, že ste otehotneli aj počas tejto formy dojčenia? Díky.

hanka_april
30. nov 2015

@jujusiba podla toho co viem, tak ekologicke dojcenie je normalne dojcenie, resp. to co sa tu prezentuje ako "vztahova vychova" (vzdy ma zaujimalo ako sa da nevztahovo vychovavata, ale hold....).....kazdopadne nemusi to byt dostatocna forma antikoncepcie..... 🙄

alchemilkazltozelena
30. nov 2015

kojenie nie je antikoncepcia,.. a mat tri deti a spoliehat sa len na to je dost odvaha 😕

pribinak
30. nov 2015

toto je dost off topic, ale ake je neekologicke dojcenie?

heather78
30. nov 2015

Tiez tomu pojmu nerozumiem,mam tiez tretie dieta,dojcim na poziadanie a menzes mam uz druhy krat takze som ovulovala skoro hned po sestonedeli.

hanka_april
30. nov 2015

@heather78 ja som zase vobec nkojila a nemala som to tusim pol roka, az som nasadila tabletky, takze to je individualne....

simonka77
30. nov 2015

@pribinak tak nie som jedina, co nevie, o co ide 🙂

alchemilkazltozelena
30. nov 2015

@simonka77 ani ja neviem, som si musela googlit, kazdopadne ziadne kojenie nie je antikoncepcia, nech sa uz vola akokolvek 😎

acer11
30. nov 2015

@pribinak keď pri tom zamoriš ekosystém 😀

dominikav123
30. nov 2015

@pribinak podla mna ked kojis na krizovatke :D

sardinka335
30. nov 2015

@jujusiba to už čo za názvy ze ,,ekologcké dojčenie,, no ale dobre, budiš. Kazdopadne predpokladám ze dieťa spi medzi tebou a manželom s vami v posteli - to uz je celkom fajn ochrana a ak k ziadnemu styku nedojde tak je to na beton ze neotehotnieš inak ťa neochrani ziadne bio, eko, natural dojčenie, nosenie, spanie a neviem čo. Na to sa určite nespoliehaj - ovulácia predchádza menštruácii.

nyusika
30. nov 2015

polozit takuto otazku pri tretom dietati, to je takeeeee...no, zaujimave 😀 😀 😀

a mimo temy, ale neodpustim si. ja fakt nerozumiem, preco maju "moderne matky"potrebu uplne bezne veci nazyvat tak "honosne"...kks, to nemoze byt len obycajne dojcenie, musi to byt hned ekologicke ?
nemoze to byt slusna, spravna, dobra vychova..treba to hend nazvat vztahova ?
ved aka ina to uz ma byt, ide predsa o vztah rodic-dieta.
samozrejme, ze mi bude vysvetlene, ze to ide o iny vztah...ale podla mnaje to blbost, robite z hovna tortu len pre svoj dobry pocit

tanikoro
30. nov 2015

Dojcenie akekolvek 🙂 🙂 🙂 nieje dostacujuca antikoncepcia. Otehotniet mozete aj ked nemate menstruaciu po porode... To ci je vynimka ci pravidlo nerozoberam🙂 ak nechcete mat strvte dietatko v najblizsej dobe urcite odporucam antikoncepciu ,logicky🙂
Ps. Kojila som na poziadanie dcerku casom pribudol syn,takze urcite antikoncepcia roznych druhov bude na mieste🙂 🙂 🙂

gagik
30. nov 2015

To co je ze ekologicke dojcenie??😂

nyusika
30. nov 2015

@gagik z ekologockej ciciky tecie ekologicke materske mlieko...asi 😀

v skutocnosti, slovami odbornikov je to (citat)
Ekologické dojčenie, inými slovami
prirodzená materská starostlivosť.

skoda, ze toto nevedelo tolko zien v minulosti, vychpvavali by aj ony prirodzene a starostlivo.

iukas
30. nov 2015

kamaratka otehotnela, aj ked plne dojcila syna. ale neviem, ci dojcila ekologicky, ci len normalne 😉

zuzanale
30. nov 2015

@jujusiba nič v zlom ale ak si si vedela naštudovať ekologické dojčenie tak by si si mohla naštudovať aj to čo je všade dostupné a verejne známe a platí u väčšiny žien že kojenie nieje žiadna antikoncepcia ... nehovoriac o tom že o tom ťa zvyčajne informuje aj gynekológ minimálne vtedy keď ti chce vtisnúť do ruky recept na antikoncepciu alebo aj toho máš nejakého bio 😅 😀

zuzanale
30. nov 2015

@nyusika no asi by sme my ostatné matky hlavne tie ktoré rodili prvé dieťa bez existencie pravidelného pripojenia na net a týchto for zhrozené ako "nevzťahovo" sme vychovávali deti keď sme im kde tu dali cumel či fľašu kojili len pár mesiacov a ešte aj jednorázové plienky sme im chúďatkám dali.. 😅 😀 ako začínam žasnúť nad touto dobou a opičením sa po kadečom...

nativanativa
30. nov 2015

tak teda ja som kojila 2 roky a cudujem sa nazvu ekologicke dojcenie , v zivote som o tom nepocula 😀

kristinka86
30. nov 2015

Poznám veľa žien, čo otehotneli počas dojčenia a to dojčili plne! Ja som pri oboch deťoch dostala menštruácia ešte kým som plne dojčila. Nikdy by som sa na to nespoliehala. Ani hneď po šestonedelí, kým žena nemá menštruáciu!

jujusiba
autor
30. nov 2015

Takže žiadna reálna skúsenosť? Tie, ktoré ste o tom počuli, resp. čítali až teraz viete, že je to forma dojčenia bez fľašky, na požiadanie, bez cumľa a pod. Vďaka intenzívnemu dojčeniu sa v tele uvoľňuje hormón prolaktín, ktorý zabraňuje ovulácii. Čiže je logické, že keď nie je ovulácia, nie je vajíčko, nie je možné ani oplodnenie. Chcela som si len prečítať reálne skúsenosti s touto formou antikoncepcie, pretože teóriu ovládam.

jujusiba
autor
30. nov 2015

@zuzanale samozrejme, že prvé čo Ti gynekológ po šestonedelí odporučí, je antikoncepcia. Veď má z toho slušnú províziu. Načo by odporúčal niečo, z čoho nič nemá. Farmakoloby máloktorý lekár dnes ignoruje.

nyusika
30. nov 2015

@jujusiba to, ze ju odporuci ale neznamena, zed to musis brat, mojtyboh, trocha uvazuj, nie ?
ked odporuca, tak asi preto, aby si nechcene neotehotnela. ako sa budes chranit, to je uz tvoja vec.
ale ziadne dojcenie nie je antikoncepcia.

iukas
30. nov 2015

@jujusiba realna skusenost mojej dobrej kamaratky s otehotnenim pocas plneho dojcenia ma uz 4.5 roka a vola sa Karinka. nestaci?

zuzanale
30. nov 2015

@jujusiba @nyusika to už napísala za mňa antikoncepciu nemusíš od dr brať len som to spomenula ako príklad kedy to zvyčajne aj dr spomína že kojenie antikoncepcia nieje ... ja som tiež nebrala ale medzi tehu sme si dávali s manželom pozor aj keď som nemala celých 9 mes čo som kojila mrchu lebo záruka nikde nebola aj keď som mala dieťa každých 45min až hodinu na 15 min zavesené na prse proste zdravý rozum mi nedovolil riskovať keď som ďalšie dieťa nemala v pláne a necítila sa naň....nech si akokoľvek teórie a štúdie hovoria čo chcú....

sorciera24
30. nov 2015

@jujusiba realne skusensoti su, ze to nie je antikoncepcia!....vies kolke sme "ekologicky" dojcili....kazdu hodinu a predtav si napr. po 3mes. nabhela menstruacia, za plneho dojcenia a menstruacii vacsinou predchadza ovulacia....cize vlastne nevies, ekdy bude prva ovulacia, lebo nevies, ekdy bude prva menstruacia a kludne uz moze byt za dverami;)......ako na toto by som sa fakt nespolahla!

katey
30. nov 2015

@jujusiba tak moja osobna skusenost je ta, ze pri "ekologickom dojceni" (ja to radsej volam dojcenie na poziadanie, co u nas zanemanlo xy krat denne a minimalne 7-15x v noci) sa mi vratila plodnost, ked mal maly 14 mesiacov. Ale mam kamaratku, ktorej sa pri rovnakom kojeni a povedala by som pri este intenzivnejsom kontakte s dietatom (niekolko hodin denne travili koza na kozu s prsnikom v ustach) vratila plodnost po sestonedeli.. takze vyber si... ja by som neriskovala, ak by som si nebola ista, ze chcem dalsie dieta. mozno by si viac skusenosti nasla v skupine dlhodobe dojcenie a prirodzene odstavenie

jujusiba
autor
30. nov 2015

@gagik Ach jo, je to obyčajné kojenie, len som to v skratke nazvala ekologické. čo s tým všetky máte?

jujusiba
autor
30. nov 2015

@katey Ďakujem za ozajstnú skúsenosť. Tiež sa nespoliehame s manželom len na to dojčenie. Práve preto som chcela počuť aj niečo od báb, ktorým to vyšlo a tiež ktorým to nevyšlo.

loginexistuje
30. nov 2015

@jujusiba osobne nie ale teda poznam viacero kamosiek co maju dve deticky do roka pri tzv dojceni na poziadanie... vsetko zavisi od okolnosti ak nechces dalsie dietatko s malym vekovym rozdielom tak pridaj aj inu forumu ochrany pred pocatim a vobec to nemusi byt antikoncepcia su aj ine sposoby ochrany v sulade s prirodzenym planovanim rodicovstva.

jujusiba
autor
30. nov 2015

@iukas Stačí🙂