Je mi nevoľno od antikoncepcie

radanna11
11. máj 2021

Ahojte,chcem sa poradiť
Musím zo zdravotných dôvodov mat nasadené HAK na tri mesiace
Jem ju šiesty deň a je mi hrozne nevoľno od žalúdka ako keď som bola tehotná a keďže ju mám užívať iba 3 mesiace nechce sa mi volať doktorovi a skúšať ďalšiu a ďalšiu keďže ju nejdem jesť dlhodobo.
Myslite, že by mohlo pomoct užívanie probiotík alebo napríklad jesť ju na lacno alebo po jedle ? či len vydržať ? dosť má to obmedzuje :(

mojkadlo
11. máj 2021

Užívam antiku s prestávkami už 20 rokov, ale zle mi z nej ešte nebolo. Podľa mňa by si to mala povedať lekárovi a spýtať sa na "radu". Podľa mňa s jedlom by to bolo najlepšie.

radanna11
autor
11. máj 2021

@mojkadlo áno čítala som na veľa fórach, že sú ženy ktorým nikdy zle nebolo ale sú aj take ako ja 😀a potom aj take, ktoré len sprvoti mali nevoľnosť kým si telo zvyklo
ty si nepamätás či ani úplne na začiatku si nemala nejaké nevoľno ? či od začiatku nič ?

aniko2
11. máj 2021

Ja by som ešte vydržala a dala tomu čas, či si telo zvykne. Ak aj oo 2t užívania ti bude zle, zavolaj doktorovi 😊

jeemima
11. máj 2021

@radanna11 ja keď som začínala po tehotenstve a po kojení nanovo s antikoncepciou presne tak mi bolo ten prvý mesiac ... si pamätám ako som si s malou dušičkou ( doma ročne dvojicky) robila tehotenský test lebo kk to pripomínalo tehotesnke nevoľnosti. Ale bolo to len ten prvý mesiac potom už sa to nikdy viac neopakovalo a to som ju brala dalších šesť rokov. Asi musíš len vydržať

pr85
11. máj 2021

@radanna11 Co to znamena zo zdravotnych dovodov? Nemozete pouzivat radsej kondom?

radanna11
autor
11. máj 2021

@pr85 neužívam ju aby som neotehotnela ale pre úpravu hormónov
otehotnieť by som rada po jej vysadení 😀

radanna11
autor
11. máj 2021

@jeemima dakujem presne aj ja mám tie tehotenské pocity aj voňavky mi smrdia no všetko 😀tak uvidím skúsim čo to spraví po mesiaci

radanna11
autor
11. máj 2021

@aniko2 áno dakujem za radu skúsim veru tak keď dokončím tento blister či sa niečo nezmení

mojkadlo
11. máj 2021

@radanna11 Nie absolútne vôbec, nič.

suzitok
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
radanna11
autor
11. máj 2021

@suzitok no ja mám práve trojfarebné 🤢fungovať fungujem a nemám ani hnačku ani nezvraciam ale pól dňa mi je zle zle zle tehotenské nevoľno

suzitok
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
titla
11. máj 2021

@radanna11 Tieto akoby "tehotenske" nevolnosti byvaju jednym z vedlajsich ucinkov HAK. Su pomerne bezne. Vacsinou odzneju po 3 mesiacoch (tolko vacsinou telu trva, kym sa prisposobi novej/umelej hormonalnej hladine). Ak sa tak nestane, treba HAK zmenit alebo vysadit.
Ale ako pises, ty ju chces brat len 3 mesiace. Tu asi jedine situaciu konzultovat s lekarom, co Ti HAK predpisal. Aky postup navrhuje.

renata1405
12. máj 2021

Prvy mesiac a hlavne prve dni su najhorsie takze vydrz nabuduci mesiac by to malo zmiznut.

anonym00000
20. máj 2022

@radanna11 ahoj prešli po čase tie nevoľnosti?

radanna11
autor
20. máj 2022

@anonym00000 nie neprešli ale ja som ju vysadila hneď po tom prvom mesiaci takze vlastne možno keby to vydržím prešli by 😀ale cely ten mesiac mi bolo strašne zle bez prestávky tak som sa na to vykašľala

anonym00000
20. máj 2022

@radanna11 mala si aj styk počas toho mesiaca?

janula2511
9. dec 2022

@radanna11 čo si brala?

radanna11
autor
9. dec 2022

@janula2511 tri regol ale za mladi ešte v 17tich som tiež brala nejakú už neviem vôbec značku a to iste , mna ani nebavil život ako mi bývalo zle 😀