Mám malú 15 mesačnú dcéru a chcela by som znova otehotnieť. Malú ešte kojím , ale len večer a v noci / a niektorí hovoria, že dojčenie je antikoncepcia/ a menštruáciu mám každý druhý mesiac. A tak neviem určiť plodné a neplodné dni. Mám malú odstaviť od mliečka ? A keď - ako ? Nijaké iné mlieko nechce 😢 Máte nejaké skúsenosti. Ozvite sa 😉 Ďakujem 🙂
Dojcenie nie je rozhodne antikoncepcia, ak mas menstruaciu, tak aj ovulujes, aj ked je to len raz za dva mesiace. Odstavenie nie je riesenie.. plodne a neplodne dni si mozno nevypocitas, ale ak budes sledovat hlien, krcok maternice, merat bazalku a budes mat ovu testy, tak ti 100% vravim, ze budes vediet, kedy je ovu 🙂
NIE!!!!!
v 15 mesiacoch veku dietata uz by mala byt vysoka sanca otehotnenia.....pri ekologickom dojceni (to je bez flase, cumla, spolocne spanie, dojcenie na poziadanie) je sanca,ze zena znova otehotnie do troch mesiacov 0% a do polroka 1%...ak mas menstruaciu, tak je aj mozne, ze aj ovulaciu....najlepsie, ako to zistit je merat si pravidelne bazalnu teplotu.....
urcite by som kvoli dalsiemu planovaniu babatka staersie neodstavovala
a takisto ani pocas tehotenstva,aj keby mi to lekari tvrdili bez vaznych dovodov...
dojcenie neohrozuje plod, ale samozrejme, mozu sa najst, komplikacie...ale v normalnych pripadoch sa da bezne dojcit, a ked sa babo narodi, tak tandemovo...ale to su uz dalsie kapitoly
čavte kočky tak moj maly ma už rok a mesiac a ja stale nemam cyklus... pomaličky by som už aj chcela otehotnieť lenže ja stale nemam žiaden cyklus 😕 tak asi nieje velka šanca že by som otehtonela, že???? doteraz mi to vyhovovalo aj ked sme si davali tak trocha pozor od buduceho mesiaca by som už chcela normalne otehotnieť... ale pride mi to dosť nerealne.. inač kojim ekologicky ani cumel ani flaška, ale tak maly už papa aj polievočky aj chlebik aj čajik z poharika s cucačikom, tak neviem
len ked nemam menzes to znamena že isto neovulujem, čiže ani neotehotniem, teda aspon mi to z toho jasne vychadza
aky je vaš nazor na to?
@mmaarriinnaa - ahoj, určite nie je antikoncepcia dojčenie.
Ja som dojčila syna ešte ako 2 a pol ročného a ostala som tehotná, potom som dojčila druhého syna ešte ako 3 ročného, ale mlieko som mala ďalšie 5 mesiace a nemohla som otehotnieť, po vyšetreniach sa zistilo že mám vysokú hladinu lakt. hormónu.Brala som aj lieky aj injekcie na odstavenie mlieka. Keď som konečne stratila mlieko na prvý šup som ostala tehotná. Takže veľa úspechov.
nie nie je
@mmaarriinnaa @vejula baby podte do temy https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/rozoznanie-plodnych-dni-pocas-dojcenia/ mozno nieco vymyslime 😅
Moja mama ostala 2x tehotna pocas dojcenia, raz po 7 a raz po 5 mesiacoch. Ale poznam aj taku co vsetky 3 deti kojila 13 mesiacov a ani raz nemala menzes az do odstavenia.
Menstruacia pocas kojenia nemusi znamenat aj ovulaciu. Ja v poslednom case krvacam kazde 2 tyzdne... ale ovu asi nemam...
no moj gynekolog mi naposledy povedal,ze kedze kojim,tak neotehotniem.tak som zmenila gynekologa 😀 😀 😀 kojenie nie je antikoncepcia.nesmie sa tak brat.hovori sa ,ze je to "prirodna antikoncepcia",no nejedna kocka sa uz presvedcila,ze nefunguje 😝
urcite nie je antikoncepcia....skusala si ovu testy?
Zrejme nie je 100%, to Ti povie aj každý lekár. Ale ja som počas dojčenia nevedela otehotnieť 7 mesiacov. A keď som prestala, tak to vyšlo. Funguje to u každej ženy inak, ale určite by som na to ani v mojom prípade nespoliehala.
rozhodne nieje dojcenie antikoncepcia....!! Malu neodstavuj od dojcenia,,najskor sa pokus otehotniet aj popri dojceni,,ak sa nezadari ( co aj bez kojenia je uplne bezne)- tak az po niekolkych pokusoch by som zvazovala o odstaveni,,,a mozno kym sa k takemuto rieseniu dostanes, tak prestanes kojit aj uplne prirodzene,,,,,,,
dojcenie nie je anikoncepcia 😉