Ahojte🙂 Potrebovala by som poradiť. Minulý týždeň som bola u gynekologičky kvôli neznesiteľným menštruačným bolestiam (3 dni len ležím, nezaberajú mi žiadne lieky od bolesti, vraciam, a končím vždy na pohotovosti) a nie veľmi pravidelnej menštruácii, kde mi spravila sono a skonštatovala, že to bude od hormónov. Preto mi predpísala HAK, moju úplne prvú. Predpísala mi Maitalon, ale po prečítaní rôznych diskusných tém a poradení s kamoškou, ktorá ju brala, som sa rozhodla, že ju brať nechcem (nebrala mi krv na hormóny, iba na pečeňové testy, takže si myslím, že to nebol výber presne pre mňa), pretože málo babám pomohla na ten bolestivý cyklus a mali aj trojmesačné špinenie, čo si myslím, že nie je dosť v poriadku. Skôr rozmýšľam nad Jeanine alebo Yadine. Môj problém je aj s pleťou, mám dosť akné, na tvári a aj na chrbte a ramenách, takže by som chcela, aby mi to okrem bolestí zabralo aj na to. No a samozrejme ideál by bol keby nezadržiavala vodu v tele, tým pádom by som nebola nafúknutá. Asi som veľmi náročná 😒 ale keď už budem brať hormonálne tabletky, tak chcem, aby mi pomohli rovno aj na to akné (bola som aj u kožnej, predpísala mi antibiotiká spolu s tou HAK) a bolesti, ale teda neviem či taká HAK vôbec existuje 🙄 Ktorú by ste mi odporúčali vy?
@ivana311 na akne pomaha antika vrea
ja beriem Maitalon 3 roky a som veľmi spokojná, nemala som žiadne špinenie, krásne sa mi vyčistila pleť, a určite nezadržiava vodu. Predtým som brala Lindynette a nabrala som 7 kg, po nasadeni maitalonu tých 7 kg behom mesiaca odišlo. Mám slabý menzes asi 3-4 dni bez bolesti, zmizli aj zmeny nálad počas cyklu
Krv na hormony sa pred nasadením antiky neberie
@ivana311 Mať gynekológa, ktorý mi na bolestivú menštruáciu predpisuje antikoncepciu, už nie je môj gynekológ. Antikoncepcia nelieči problém, len potláča príznaky. A o vplyvoch tých hormónov v budúcnosti by sa dali popísať lajstrá. Riešila príčiny tých bolestí? Vylúčila endometriózu a podobné ochorenia? Ale tak predpísať antikoncepciu je zase pohodlnejšie, to jej treba priznať...
@ivana311 suhlasim s
@gennara HAK nerieši problem, teda nelieči. Možno v čase kým ju budeš brať môžeš mať pocit, že je to ok. Ale raz ked budeš chcieť babo a HAK vysadiš budeš tak či tak musieť riešiť príčinu, inak tie hormonalne problemy o ktorých hovoriš môžu spôsobovať problem i v tejto oblasti. Hladala by som iného gynekologa
Tie tri antiky su rovnake. Vodu nezadrziavaju a pomahaju pri akne.