Ahojte, chcem sa spýtať na vaše skúsenosti z hormonalnym vnútromaternicovym telieskom. Ja ho mám dva mesiace a odvtedy som ešte neprestala krvácať, mám bolesti, naduva má, som celkovo nafúknutá, závodnena aj som pribrala. Bola som na kontrole a dr mi povedala že je všetko v poriadku že to môže trvať aj pol roka kým si telo zvykne...veľmi mi vadí že mi to nepovedala pred zavedením ale až po, všetky možné nežiaduce účinky..išla som k nej s tým že by som chcela podstúpiť sterilizáciu a ona má odhovorila od takého radikálneho riešenia ale klasickú antikoncepciu mi tiež neodporučila a povedala že pre mňa úplne najlepšie riešenie bude toto teliesko..povedala že v prípade problémov sa dá hocikedy reklamovať ale až po zavedení mi povedala že peniaze mi vrátia iba do troch týždňov od zákroku .. stalo 200€ takže samozrejme zvažujem ale je to pre mňa dosť veľká suma len tak zbytočne vyhodená.
Poprosím skúsenosti aj niekoho iného, dakujem
ja mam teliesko 4 roky (Mirenu) po zavedeni som veru dlho krvacala ale o tom vsetkom som ja vedela, ja som si to nastudovala dopredu a doktorky som sa popytala veci co ma zaujimali a pekne vsetko vysvetlila....potom sa mi uz cyklus upravil az sa nakoniec vytratil a teda vobec mi to nechyba
Ahoj. Mala som Mirenu, u mňa trvalo cca 3 mesiace kým si telo zvyklo, bolo to na nervy, hlavne to špinenie vkuse, chcela som to dať von, ale vydržala som a potom 5 rokov pohoda. Chce to trpezlivosť a pokiaľ to bude aj po pol roku nezmenené, potom by som zvažovala vybratie. Pri nejakých komlikáciách samozrejme skôr. Všetky nežiadúce účinky by som neriešila, budeš sa len pozorovať a všetko pripisovať teliesku...Aj každé liečivo uvádza milión vedľajších účinkov ale to neznamená že ich budeš mať. Držím palce a pevné nervy.
.
no ak si bola rozhodnutá pre sterilizáciu určite si ju mala podstúpiť..krvácanie fakt môže byť aj pol roka a pozri si všetky nežiadúce účinky a tých je neskutočne veľa z môjho pohľadu riadne svinstvo , teliesko môže aj vrásť do sliznice a vtedy musí ísť operačne von