Hormonálne teliesko alebo tabletky po pôrode

29. sep 2024

Ahojte, zachvilku budem rodit a zvazujem vhodnu formu antikoncepcie po sestonedeli aj vzhladom na to, ze chcem dojcit. Viem, ze su tabletky, ktore su vhodne aj pri dojceni. Bojim sa len toho, ze kedysi som tabletky uzivala a mala som z nich hrozne migreny. Druha moznost je hormonalne teliesko a s tym nemam ziadnu skusenost. Co ste si zvolili vy? Ake mate skusenosti? Nehormonalne a ine formy antikoncepcie nechcem, pretoze im neverim. Dakujem za kazdy nazor. Este dodam, ze to samozrejme budem riesit s gynekologom ale chcem mat prehlad ked tam pojdem.

doriiis
29. sep 2024

Teliesko.Mam už druhé a som maximálne spokojna

kiki68
29. sep 2024

Je aj nehormonalne teliesko, skor by som isla do toho ked uz. Ja som vsak nezvolila nic z tohto skrz endometriozu. Takze tazko budem radit, tabletky tiez nemozem. Ale my to riesime kondomom ked tak.

egonsk
29. sep 2024

moja mala tabletky, potom medene teliesko. Tie tabletky su ine ako tie ktore uzivala pred tehotenstvom, su take, aby neskodili babatku.

autor
29. sep 2024

@kiki68 ano viem aj o nehormonalnom ale z toho co som o tom precitala nie je take az take spolahlive ako to hormonalne. Takze sa toho trochu obavam.

autor
29. sep 2024

@egonsk a co teda viac preferuje?

autor
29. sep 2024

@doriiis to bola aj moja prva volba ked som zacala uvazovat. Nemala si s nim nikdy nejake problemy? Myslim bolesti, spinenie, krvacanie, alebo ze sa nejako posunulo atd

egonsk
29. sep 2024

ved som to napisal ... do kompletneho zahojenia pirule, potom teliesko a to ma stale uz odvtedy ...

martinkatinka
29. sep 2024

@kiki68 praveze na endometriozu je teliesko dobre, nemas ms, nemas bolesti, nerastu ti loziska...

doriiis
29. sep 2024

Autorka....pri zavedení a deň/ dva po intenzívna bolesť v oblasti krížov.Par dnove spinenie.Ked sa to upokojí tak pri ovulácii ma trošku boli v podbrušku a troška spinim.Ale to len tak,že utriem toaletakom a idem ďalej.Inak žiaden problém.Ziadny menzes,žiadne pms,žiadne bolesti.Neposuva sa nikam.Chodim na pravidelné kontroly,kde to doktorka skontroluje.Inak nic

blacki
29. sep 2024

Ahoj,ja som po pôrode mala tbl a tam samozrejme musíš myslieť vždy na to,aby si si ich vzala. Neskôr som mala nehormonalne teliesko a to bolo teda hrozne. Je tam vedľajší účinok možnosť väčšieho krvácania. Ja som to mala také,ako nikdy,strašné. A bolesti v prsiach pri ms a všetko možné. A ešte som mala aj tú česť,že som schytala vášmu šarží a zlomilo sa po nejakom čase a vypadlo. Potom mi úlomky vyberali v nemocnici. Celé zle. Teraz mám hormonálne a je to najlepšie. Ms takmer žiadna,žiadne extra bolesti,mám svätý pokoj.

adulka25
29. sep 2024

Som 3 mesiace po pôrode, plne dojčím a akurát vo štvrtok som si bola dať založiť hormonálne teliesko levosert. Z liekov som tiež vždy mávala problémy, migrény, únava, nechutenstvo a pod. Tak dúfam, že teliesko mi nebude robiť problémy, zatiaľ je všetko úplne ok. Mala som predtým aj nehormonalne teliesko no to mi nerobilo dobre, veľmi silno som z neho krvácala a aj veľa dni a mala som príšerne pms aj dva týždne pred ms.

blacki
29. sep 2024

@blacki oprava... Vadnu sarzu

malaopicka
29. sep 2024

Ja som si dala horm.teliesko, som spokojná. Zavádzanie ani nič po nebolelo, pár týždňov spinenie, odvtedy nič, neviem, že ho mám a to bude už vyše trištvrte roka.

patta89
29. sep 2024

Ja som si dala 3m po porode hormonalne teliesko Mirenu...dcerka ma 11m stale ju dojcim a vsetko je ok 😉

autor
29. sep 2024

Dakujem baby, tak ste mi viac menej potvrdili, ze to teliesko bude najlepsia volba.

doriiis
29. sep 2024

Určite hormonálne teliesko.Nad nehormonalnym ani neuvazuj

autor
29. sep 2024

@doriiis ano suhlas, ani tomu neverim a aj ked citam o tych problemoch co s nim zeny maju tak som to hned zamietla …urcite hormonalne chcem

doriiis
29. sep 2024

Mirena a Levosert sú najbežnejšie a najviac používané.Je to to isté.Funguju úplne rovnako.Ak chces teliesko hlavne kvôli upraveniu/ zastaveniu ms tak sa dáva na 5 rokov,respektívne kým nezačnes menstruovat a ako antikoncepcia sa môže nechať až 8 rokov.
Ale vymeniť za ,,nové" si môžeš dať aj po 5 tich rokoch.Urcite neobanujes.Ten komfort,ktorý mám,je na nezaplatenie

autor
29. sep 2024

@doriiis no ja v prvom rade potrebujem nieco spolahlive aby som neotehotnela a ak by som vdaka tomu nemala menstruaciu tak by to bol velmi prijemny bonus 😀 kedze som si teraz za tych par mesiacov zvykla na to ze ju nemam a je to uzasne 😀

elenka.k
29. sep 2024

Teliesko, mám, spokojnosť. Všetko má svoje + a - .
Hlavn aby sa s ním aj tvoje telo vedelo stotožniť. 😉

doriiis
29. sep 2024

Ja mám teliesko 6.rok a mne ako antikoncepcia funguje 100% tne

domka222
29. sep 2024

Ja som si dala teliesko hneď na kontrole po šestonedelí

autor
29. sep 2024

@domka222 super, tiez mam takyto plan. Kolko to inak cca stoji?

lasona
29. sep 2024

Ja som platila 200 eur za hormonalne

domka222
29. sep 2024

230 som platila aj s robotou😀

autor
29. sep 2024

@lasona
@domka222
Tak to je super cena, som cakala ovela viac 😀