Hormonálne teliesko a problémy

buchtickasima
31. júl 2023

Babule mam taky ani neviem ci to tak mam nazvat ,,problem,,. Od januara mam zavedene hormonalne teliesko. Cakalasom ze do pol roka sa upravi ms ale deze. Ms mam aj 2 tyzdne v kuse, ze som nervozna a podrazdena sa ani vyjadrovat nejdem a dalsia vec strata chuti na sex totalne. Uz rozmyslam ze pojde von ved neviem zit sama zo sebou. Mala ste niektora rovnaku skusenost ze muselo ist teliesko von alebo sa to upravilo. Dakujem

tanyan
31. júl 2023

Podľa príbalového letáka sú to vedľajšie účinky, treba konzultovať s lekárom. Keď sa to za pol roka neupravilo, tak sa to už asi neupraví. ☹

https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/mirena...
4. Možné vedľajšie účinky
Veľmi časté:
- Krvácanie....
Časté:
Psychické poruchy
- Depresívna nálada alebo depresia.
- Nervozita.
- Znížená pohlavná túžba (libido).
...

sabina_71
31. júl 2023

Aké máš teliesko? Ja mám od novembra Levosert a najpr som mala menzes taký slabunky úplne. Teraz sa mi zo zmenilo na to, že dostanem skoro vždy presne na daný dátum, trvá 10 dni, ale som s tým v pohode väčšinou stačí intimka. Brucho ma bolieva asi deň dva, len v okolo telieska. Ale pól roka je malo. Mne sa to podstatne dlho ukludnovalo. So sexom problém nemám. Prsia si robia čo chcú, ale väčšinu času ich mám väčšie, manžel sa nesťažuje 😂 ja som spokojná síce občas bola aj panika. Určite sa bez spýtať doktora, ja som bola 3x na kontrole lebo sa mi to nezdalo v poriadku, ale všetko bolo len si telo muselo zvyknúť. Zavádzali ti ho v anestéze či bez? Lebo v anestéze je to lepšie, keďže sa nemôže stať, že sa pohneš a vtedy ti spravia aj frakciokovanu kyretaz a krásne ta docistia. Moja rada je ísť doktorovi.

buchtickasima
autor
31. júl 2023

@sabina_71 tiez mam levosert. Vsetko bolo ok ale posledne 2m je to hrozne. K tej nervozite niako neprispieva aj to ze som unavena kedze mam 9m dieta ktore sa v noci stale budi. Urcite budem kontaktovat dr lebo som zufala s toho aka som neprijemna a hlavme ma stve co sa tyka pp sexualnej stranke. Muz ma stale velmi pritahuje ale sex somnnpu nic nerobi. Pokial som nemala teliesko vsetko bolo super

buchtickasima
autor
31. júl 2023

@sabina_71 zavadzala mi ho bez anestezi na kontrole po 600nedeli

buchtickasima
autor
31. júl 2023

@tanyan levosert mam zavedeny

tanyan
31. júl 2023

@buchtickasima Väčšinou sú tie vedľajšie podobné...
https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/levose...
Ja mám nehormonálne a som spokojná. Mala som aj pred tehotenstvom a dala som si zaviesť také isté aj po pôrode (po šestonedelí).

dasenka26
31. júl 2023

@buchtickasima ja som mala Mirenu, mala byť na 5rokov ale musela von skôr, asi pol roka som vydržala, mala som časté migrény atď a po vybratí sa mi konečne uľavilo 🙂

buchtickasima
autor
31. júl 2023

@tanyan nehormonalne mi dr neodporucalakoli tomu ze som mavala zapali maternice

buchtickasima
autor
31. júl 2023

@dasenka26 tiez mam na 5rokov levosert ale nedavam to

tanyan
31. júl 2023

@buchtickasima Kopírované zo stránky adc z príbalového letáku:
Nepoužívajte Levosert, ak:
- ste tehotná, alebo si myslíte, že môžete byť tehotná,
- máte alebo ste mali zápalové ochorenia panvy,
- máte neobvyklý alebo nepríjemný vaginálny výtok alebo vaginálne svrbenie, keďže to môže byť príznakom infekcie,
- máte alebo ste po pôrode dieťaťa mali zápal sliznice maternice,
- máte alebo ste mali infekciu maternice po pôrode alebo po potrate v uplynulých 3 mesiacoch,
- máte alebo ste mali zápal krčka maternice (cervixu),
...
Zápal je aj pri Levoserte uvedený medzi kontraindikáciami (medzi prvými 6 je tam 3x).

zuzi_747
31. júl 2023

@buchtickasima ahoj, mam ho zavedené od apríla, ale mam Mirenu. A zatiaľ je to jedna katastrofa, doktorka robí od pondelka konečne a už som na 95% presvedčená že v pondelok pôjde von. Najskôr to bolo také silné krvácanie že som zamdlela, potom mi nasadila Norethisteron. Cez užívanie krvácanie stále trvalo ale menej, po dobrati krvácanie prestalo ale začali silne vytoky, ale také ze som minule vstala a mala pocit ze som sa počúrala. A teraz, posledné dva dni začalo silne pálenie a trpnutie odspodu, takže mam podozrenie na nejaký zapal alebo čo. Toto je už na mňa veľa, pretože pred zavedením som mala v podstate všetko bez problémov.