Hormonálne alebo nehormonálne teliesko

alison11
14. okt 2022

Ahojte žienky,chcem sa opítať čo je lepšie a aké majú výhody nevíhody,prípadne intenzita krvácania,kontroly telieska a ceny.Mám 35rokov,rastie mi pár chĺpkov okolo dvorcov a na brade,nechcem priberať a ani silnú ms teliesko som nikdy nemala ale hak tabletkové mi nerobia dobre,tak uvažujem o telieskach ale ide o to aby sa mi netvorili cysty pco na vaječníkoch naposled pri hak sa mi spravila dosť bolestná veľká cysta ☹.

lorin29
14. okt 2022

@alison11 naposledy keď som sa pýtala na teliesko gyn to bolo 5 mesiacov dozadu tak mi povedala ze je lepšie hormonálne pretože pri nehormonalnom býva u niektorých žien aj dlhšie krvácanie alebo špinenie ale na druhu stranu moja známa si dala hormonálne zaviesť a po mesiaci si ho musela dať vybrať pretože mala tak brutálne zmeny nápad, depresie atď že sa to nedalo už vydržať
Ale podľa mňa lepšie je hormonálne

klarissa25
14. okt 2022

Určite hormonálne...nehormonalnemu by som neverila plus silná ms...je nemám MS vôbec

doriiis
14. okt 2022

Hormonalne.Ja mam mirenu.Najlepsie rozhodnutie si ju dat.

xsuzannex
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zlostitko
14. okt 2022

@alison11 ja mam uz druhu mirenu a som velmi spokojna. To dlhe a silne krvacanie pri nehormonalnom by som nedala.

hylary
14. okt 2022

@zlostitko aká je prosim cena tej mireny? Vďaka .
@doriiis

zuzubb007
14. okt 2022

Hormonalne ochrana 99,9 % a nehormonalna ochrana na 80 % co sa ti moze rychlo stat, ze ostanes tehotna treba zvazit

zlostitko
14. okt 2022

@hylary cca 160€

doriiis
14. okt 2022

@hylary ...v roku 2019 som za neho platila 180 eur

alison11
autor
14. okt 2022

@lorin29
@klarissa25
@doriiis
@zuzubb007
@zlostitko Ďakujem aj u Vás vyšetroval gyn. či môžete mať teliesko alebo nie? Švagrina mi túto info dala že dáke odbery že jej robil.Tak uvidím ktoré možno hormonálne sú aj viac druhov ako je aj Dana.

8eva8
14. okt 2022

@alison11 za mňa hormonálne, už mám druhé a som spokojná

alison11
autor
14. okt 2022

@8eva8 Ktorú máte a v akej cene?

klarissa25
14. okt 2022

@alison11 dana je nehormonalna

alison11
autor
14. okt 2022

@klarissa25 Ďakujem za vysvetlenie to som nevedela,len som to meno pár krát počula kolegyňa ho mala

ali08
14. okt 2022

Dana nehormonalna,u nás cena 70e, MS som mala dlhý a silny a po 2 rokoch po zavedeni som ostala tehotná,teraz mam mirenu mam ju kratko tak neviem aka bude Ms ale cena 250e

alison11
autor
14. okt 2022

@ali08 Ďakujem za info.

balihara
14. okt 2022

@alison11 no ani mne HAK v tabletkách nerobila dobre a nemohla som mať ani hormonálne teliesko...mala som nehormonálne,niekoľko rokov,trochu silnejšia MS...ale už by som si nedala

kengurica
14. okt 2022

Moje skúsenosti - 2x nehormonálne Lily Silver, pri zavádzaní bolelo, potom ok, menzes slabý 3 dni, bez bolestí, všetko v pohode, potom ma lekár prehovoril na Mirenu, pri zavádzaní tiež bolelo, tešila som , že menzes zmizne, ale mám to teraz rovnako slabé, ale dlhšie, asi 5-6dní, a k tomu aj špinenie pri ovulácii. Takže z mojich skuseností, u mňa bolo nehormonálne lepšie. Je to individuálne....

hylary
15. okt 2022

@zlostitko
@doriiis a zavádzajú to teda odspodu a ani neumrtvia? Pri plnom vedomí? To musí veľmi bolieť....

doriiis
15. okt 2022

@hylary ...neboli to,len je to neprijemne

zlostitko
15. okt 2022

@hylary boli to, ale da sa to vydrzat, treba si dat pred tym nieco od bolesti

alison11
autor
15. okt 2022

@balihara Toho sa obávam aj ja,že by mi mohli tiež nevyhovovať ako aj tabletky :-/,skúsim a uvidím,ktovie možno výsledkyukážu že ani nemôžem mať...
@kengurica Ďakujem tak ako píšeš každá sme iná každejiné sadne
@zlostitko Ďakujem za informáciu a to aj pomáha vopred si dať od bolesti?

balihara
15. okt 2022

@alison11 no mne gynekológ hneď povedal,že keď netolerujem tabletky,tak hormonálne teliesko tiež nebudem

alison11
autor
15. okt 2022

@balihara Ďakujem za Vašu skúsenosť,tak uvidím,čo mne povie môj gynekológ a keďnaozaj z odberov vie zistiť aký druh sa mi hodí a či vôbecmôžem nejaké teliesko mať takuvidím podľa výsledkov.

sedmokraska05
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hama007
12. apr 2023

@alison11 ja mám nehormonalnu. Po pravde je to o ničom. Stále ma boli v podbrušku. Mávam špinenia. Absolútne si neviem vypočítať kedy dostanem ms. Nepozdáva sa mi to. Zaviesť som si ho dala v januári. Stále čakám, že sa to zlepší ale nič moc. Zbytočné vyhodené peniaze (80€).

alison11
autor
13. apr 2023

@hama007 Ahoj,to mi je ľúto,ja som si nakoniec nedala dať žiadne čo som prečítala o oboch sa mi to nepozdáva pri jednom je špinenie ako píšeš a bolesti a rpi druhom silná ms a ani ejdno sa mi ztoho nepáči.A tak sa riadim svojimi pocitmi a keďže už mám aj prejavy premenopauzy občas tka beriem Omega 3 a B-komplex čo mi tak zaberá na mierne návaly Chvala Bohu moja kolegyňa je naotm omnoho horšie má pocity tepla a potom zimy aj sa spotí čo mi je ju ľúto tiež som jej radila tieto dve vitamíny ale radšej berie bylinkové preparáty len jej to nepomáha akosi. Ona má 39rokov ja 36 a u nej sa to tiež začalo vraj v 35-ťke.