Ahojte žienky,chcem sa opítať čo je lepšie a aké majú výhody nevíhody,prípadne intenzita krvácania,kontroly telieska a ceny.Mám 35rokov,rastie mi pár chĺpkov okolo dvorcov a na brade,nechcem priberať a ani silnú ms teliesko som nikdy nemala ale hak tabletkové mi nerobia dobre,tak uvažujem o telieskach ale ide o to aby sa mi netvorili cysty pco na vaječníkoch naposled pri hak sa mi spravila dosť bolestná veľká cysta ☹.
Určite hormonálne...nehormonalnemu by som neverila plus silná ms...je nemám MS vôbec
Hormonalne.Ja mam mirenu.Najlepsie rozhodnutie si ju dat.
Hormonalne ochrana 99,9 % a nehormonalna ochrana na 80 % co sa ti moze rychlo stat, ze ostanes tehotna treba zvazit
@alison11 dana je nehormonalna
@klarissa25 Ďakujem za vysvetlenie to som nevedela,len som to meno pár krát počula kolegyňa ho mala
Dana nehormonalna,u nás cena 70e, MS som mala dlhý a silny a po 2 rokoch po zavedeni som ostala tehotná,teraz mam mirenu mam ju kratko tak neviem aka bude Ms ale cena 250e
Moje skúsenosti - 2x nehormonálne Lily Silver, pri zavádzaní bolelo, potom ok, menzes slabý 3 dni, bez bolestí, všetko v pohode, potom ma lekár prehovoril na Mirenu, pri zavádzaní tiež bolelo, tešila som , že menzes zmizne, ale mám to teraz rovnako slabé, ale dlhšie, asi 5-6dní, a k tomu aj špinenie pri ovulácii. Takže z mojich skuseností, u mňa bolo nehormonálne lepšie. Je to individuálne....
@hama007 Ahoj,to mi je ľúto,ja som si nakoniec nedala dať žiadne čo som prečítala o oboch sa mi to nepozdáva pri jednom je špinenie ako píšeš a bolesti a rpi druhom silná ms a ani ejdno sa mi ztoho nepáči.A tak sa riadim svojimi pocitmi a keďže už mám aj prejavy premenopauzy občas tka beriem Omega 3 a B-komplex čo mi tak zaberá na mierne návaly Chvala Bohu moja kolegyňa je naotm omnoho horšie má pocity tepla a potom zimy aj sa spotí čo mi je ju ľúto tiež som jej radila tieto dve vitamíny ale radšej berie bylinkové preparáty len jej to nepomáha akosi. Ona má 39rokov ja 36 a u nej sa to tiež začalo vraj v 35-ťke.
@alison11 naposledy keď som sa pýtala na teliesko gyn to bolo 5 mesiacov dozadu tak mi povedala ze je lepšie hormonálne pretože pri nehormonalnom býva u niektorých žien aj dlhšie krvácanie alebo špinenie ale na druhu stranu moja známa si dala hormonálne zaviesť a po mesiaci si ho musela dať vybrať pretože mala tak brutálne zmeny nápad, depresie atď že sa to nedalo už vydržať
Ale podľa mňa lepšie je hormonálne