Hormonálna antikoncepcia a vedľajšie účinky

alexandra1789
8. jan 2013

Dobrý deň, užívam HAK Vreya skoro rok (pred tým som s pol ročnou prestávkou užívala Diane 35 niečo vyše roka). Zdá sa mi,že som posledný rok,dva moc náladová, nemám takú chuť na sex, skôr minimálnu a čo je najhoršie, mávam kŕče v lýtkach. Spočiatku to bolo len v noci, posledný mesiac alebo dva aj cez deň,napr. keď sa chcem trochu ponaťahovať a hlavne zase v noci a tie sú neznesiteľné. Nechcem mať kvôli HAK problémy so žilami,tak uvažujem,že ju vysadím,keď doberiem poslednú tabletku tento mesiac. Môže to byť kvôli HAK? Treba ísť kvôli tomu za mojím lekárom? Nie som momentálne v meste,kde je môj lekár,takže radšej by som bola,keby stačilo vysadiť HAK u uvidieť či sa čosi zmenilo.
Ďakujem za radu a Váš názor, postrehy či skúsenosti ;)
PS: na nohách nemám žiadne príznaky zväčšených žíl a pod., HAK mi pomohla v pleti,ale teraz mám úžasnú kozmetičku,s kt. by som to vedela zvládnuť aj bez HAK si myslím. Len či bábo nebude skôr,ako by sme chceli 🙂

xlucia
8. jan 2013

@alexandra1789 moze to byt z HAK, potobne sa ohlasuje aj tromboza. teda kym sa upchavaju zilly a tepny. oznamovat koniec brania hak lekarovi nepotrebujes, pokial ju neprestanes brat v polke blistra. takze dober blister co mas a dalsi uz nie. a jednoznacne si precisti riadne telo. chranit sa da aj tak, ze si nenicis vlastne telo. lebo sa moze stat, ze takto nebude babo skor ale vobec...

ichbinich
8. jan 2013

@alexandra1789:
Moze, ale nemusi to byt z HAK. Na krce pomaha horcik/magnezium.

Po dobrati poslednej tabletky ale potom mozu nastat ine zmeny v tele. Napr. sa ti zhorsi zase plet, vlasy a pod. Mozno bude ina menstruacia. Ak nebudu vykyvy nejake vynimocne, nemusis ist k lekarovi. Pri akychkolvek anomaliach ale samozrejme hned.

Ked este nechces babo, musite zacat pouzivat inu ochranu hned po skonceni krvacania, ktore nastane po zobrati poslednej tabletky. Z ochrany je toho na vyber dost 😉 Zalezi aj od partnera, teraz to mal lahke, ked si brala HAK 😉

Zvycajne ale branie HAK na otehotnenie neskor vplyv nema.

iwesska
8. jan 2013

NA HAK pozor...prave ze jej branie dlhodobe moze mat za nasledok neskorsiu neplodnost. Akurat pred par dnami sem jedna mamicka dala na tuto temu link. Pokial sa necitis dobre, tak urcite je to dovod na vysadenie. To nemusi byt na nohach vidiet a aj tak to moze robit zle. Mne sa napr. po par mesacnom brani prudko zdvihla hladina cholesterolu az 2- nasobne a to som mala 18r!. Po vysadeni sa okamzite vratila do normy. Takze ak by som nevysadila, mohla som dostat trombozu a nijako som to na sebe necitila.

zvedavamt
8. jan 2013

@alexandra1789
Krče v lytkach - predpoklad trombozy, v lepšom pripade krčove žily.
Skusit najprv doplnit horčík,ak neprestane,tak je to hustou krvou.
Ak sa potvrdi tromboza, viem pomoct, aj na KŽ.

rolla20
8. jan 2013

@alexandra1789 ak nezaberie horcik, vyskusaj este aroniu a pohanku, ta je velmi dobra na zily, robim v obchode so zdravou vyzivou a chodia k nam zeny, ktore si to vychvaluju

janinah
8. jan 2013

ja sa tu občas nestačím čudovať/nič v zlom/...niečo beriem,nerobí mi to dobre,tak sa idem radiť čo s tým? no čo asi.... 😒 a je dosť možné,že v prípade konzultácie s lekárom on by ti povedal,že všetko ok,jasné,jeho zdravie to nie je,nehovoriac o tom,že jemu sa oplatí držať čo najviac pacientiek na hak 😒

alexandra1789
autor
8. jan 2013

@janinah asi tak,uz vidim,ze keby idem za lekarom,tak ma presviedca skusit inu HAK alebo ze to neni kvoli tomu a tak-...

mahmulienka
8. jan 2013

@alexandra1789 ja osobne som z HAK mala strasne depresie. ani som sa neradila s lekarom, vysadila som a vybavene. je to uz 7 rokov, odvtedy som nic take do seba nedala a je mi hej 😀 😀

alexandra1789
autor
8. jan 2013

@mahmulienka ja mam tiez pocit,ze mam stale skor zlu naladu a vsetko beriem akosi vazne a deprimujuco...nepovedala by som,ze to ma az take ucinky na cloveka :D

janinah
8. jan 2013

@alexandra1789 a to sú účinky,ktoré pozoruješ,vidíš "zvonka" a čo potom sa môže diať dnu v tele?

tara9
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronikazm
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
malinka158
22. júl 2014

kupim HAK Vreya, kontaktujte ma prosim cez IP 🙂

mravcek69
22. júl 2014

kočky zlaté , môžem vám povedať , že z vlastnej skúsenosti a skúseností mojích kamarátok , každá , ktorá berie antikoncepciu dlhodobo - je to hnusné svinstvo ! Napchávať sa hormónmi, taktiež spôsobuje rakovinu , to že opak tvrdia doktori je podlosť od nich , len aby predali čo najviac tohoto svinstva mladým neskúseným dievčatám. Taktiež spôsobuje antikoncepcia chudokrvnosť , neskoršiu neplodnosť , vypadávanie vlasov , atď. Mne ju manžel hneď zakázal brať , pretože je to hnusobstvo. Takže - nedajte sa nahovoriť na hormóny , ktoré vám spôsobia množstvo problémov - dlhodobých.

betka28
25. júl 2014

Ja tiež som za HAK, nemala som dobré skúsenosti s tabletkami, odporúčala by som radšej prirodzenú antikoncepciu. Už dlhodobo používam prístroj Cyclotest a som nadmerne spokojná, môžem iba odporúčať. Odvtedy nebolí ma hlava, nie som náladová ... a na druhej strane viem, že mám istotu. 🙂

denice
31. júl 2014

Mala som s tym rovnaky problem. Brala som roky antiku, posledne to bola znacka Sunya a bola to uplna katastrofa. Vysoky cholesterol hoci som jedla najzdravsie ako sa dalo, vsetci sa cudovali z coho to mam, depka, nechut do sexu, naliata som bola, lytka ako polena hrube, pribrala som asi 5 kil a podobne.... Uz nikdy viac. Lekari spolupracuju s farmaceutickymi spolocnostami a podla toho, aky im robia obrat ich tieto spolocnosti nasledne beru na Maledivy a Bahamy a drahe dovolenky. Lekar to proste predpisovat bude, lebo ma z toho benefity.
Momentalne po vysadeni mi sice meska menzes uz 6 tyzdnov, telo sa musi nejako spamatat, ale zatial nemam ani zlu plet, ani vlasy. Beriem chlorellu aby sa z toho telo dostalo co najskor.

janula2511
11. aug 2022

Mali ste niekto pri HAK silné točenie hlavy?