Hormonálna antikoncepcia a tráviace ťažkosti

januus
13. mar 2017

Ahojte. Som na výške, už druhý týždeň ma trápia žalúdočné ťažkosti, v podobe škrkania, keď počujete ako vám trávi, ale nechce sa mu, nafukovanie... hlavne večer po jedle.. a večer beriem práve tabletku... alebo sú to aj ťažkosti keď zjem viac sladkého atď, ženy poznáte, stresy sa zajedajú :/ a potom moj žalúdok robí divy, ale nemala som ani hnačku ani som nezvracala.. no chcela by som vedieť či aj toto môže mať vplyv na vstrebanie HAK, lebo všade píšu len o hnačke a zvracaní.. nemáte skúsenosti, nepočuli ste? ...akože priateľ nemá problém natiahnuť kondóm, ale budeme spolu teraz po dlhej dobe, tak predsa len nerada by som ho o to prosila a tež ja som z kondómu v strese či sa nepretrhne .. ďakujem za rady baby

evitka83
14. mar 2017

@januus HAK ma milion vedlajsich ucinkov. U niekoho nemusi mat ziadne, u niekoho vsetky naraz. V principe to funguje tak, ze si telo mysli, ze uz je tehotne, preto neotehotnie zas. Takze vacsinou tie vedlajsie ucinky pri uzivani HAK byvaju podobne sprievodom tehotenstva. Lenive creva je jeden z priznakov. Ja som napriklad mala hrozne migreny. Ale niekedy treba vyskusat viacero druhov HAK, kym zistis, ktora Ti sadne.

ellca123
14. mar 2017

nepomohli by probiotika

-nam sa uz pretrhol ,tak pozor

januus
autor
14. mar 2017

@evitka83 skôr si myslím, že je to z tých sladkostí a stresov, tie tráviace problémy, no uvidíme, budem si dávať pozor na stravu, len zatiaľ sa teda obávam či to mohlo narušiť správne vstrebanie HAK

januus
autor
14. mar 2017

@ellca123 práve dnes mi napadlo, že si pôjdem kúpiť nejaké probiotiká, ďakujem za radu, asi skúsim..
no veď práve, že kondóm to je tiež kopa stresu :/ radšej by som povedala priateľovi aby vytiahol pred tým ako.. ale zas toto je dosť nespoľahlivá "metóda", no v kombinácii s antikou už si myslím, že nič by sa nemalo stať,.. kedysi sme 2 mesiace fungovali len na "prerušovanej súloži" a neotehotnela som, ale to som ešte bola riadne hlúpa vtedy :D takže mala som šťastie..

anonym00000
24. júl 2022

@januus ahoj, stará téma ale ako si to vtedy poriešila?