Ahojte, o 3 hodiny od uzitia tabletky som
normalne isla na wc, neprehnalo ma ani nic ale stolica bola makksia a bledej farby a vcera som mala styk aj s ejakulaciou. Zajtra mam mat poslednu tabletku. Ak si nahodou nie som ista mam zobrat dalsiu aby som neostala tehotna po vcerajsom styku?
@lilyianka aj ked bol vcera styk?
@jahodka12345 ved ta neprehnalo...tak naco
@lilyianka nie to nie ale bola redsia stolica
@jahodka12345teraz sa podla mna nemusis bat. ale do buducna: ak by antikoncepcia kvoli hnacke /zvracaniu nezabrala, nepomoze ti, ze budes brat dalsiu tabletku. je jasne napisane, ze v takom pripade sa treba chranit aj inac - teda kondom. pretoze ked tabletku vynechas/nezaberie (kvoli hnacke,zvracaniu...) moze dojst k uvolneniu a oplodneniu vajicka, a to uz oplodnene ostane - ziadne dalsie tabletyk uz tomu oplodnenemu vajicku nezabrania rast ...
@ukulela ano ja viem najhorsie ze ja som mala styk vcera a tu stolicu som mala dnes tak teraz neviem ze co bojim sa
@jahodka12345 tolko by spermie zas ani nedozili, kym by sa to vajko z hypotetickeho antikoncepcneho okna prebudilo a vydalo na cestu - to sa zas neboj 🙂
@ukulela mohla by som sa este spytat ze aky je postup keby som chcela zobrat dalsiu? Ostava mi posledna tabletka a potom mam mat pauzu.. ak by som ju chcela zobrat tak napriklad od zajtra mi zacina pauza a tak isto 7 dni ako inokedy? Lebo niekde som citala ze ak sa toto stane v tretom tyzdni uzivania tak su dve moznosti a jedna z nich je ze okamzite prestanem uzivat tabletky a spravim si hned pauzu..
to zalezi aj od druhu tabletiek, ja nechapem - mozes vynechat pauzu a vybrat dalsi blister - tym si posunies mv o 3 tyzdne - ale to sa zvykne pri dovolenke a tak ... ja som mala viacero druhiv tbl, ale nemala som trojfazove (ze kazdy tyzden ine zlozenie) ale vsetky rovnake. ja som nic take, ze iny postuk, ked vynechas vposlednom tyzdni a iny v prvom som nemala ... ked som nahodou zabudla, dobrala som blister (bez vynechanej) a normalnu pauzu. pri zabudnuti som sa tyzden chranila inac.
Beriem lindynette 20 a je tam toto
3. týždeň
Vzhľadom na nastávajúci interval bez užívania tabliet je riziko zníženej ochrany veľké. Ibaže upravením schémy užívania tabliet možno predísť zníženiu antikoncepčnej ochrany. Ak sa bude žena riadiť niektorým z nasledujúcich dvoch možných postupov, nie je potrebné používať ďalšie antikoncepčné opatrenia za predpokladu, že tablety sa správne užívali počas 7 dní pred vynechaním prvej tablety. Ak tomu tak nie je, žena má byť poučená o zvolení prvej z dvoch možností a v rovnakom čase počas ďalších 7 dní používať bariérovú metódu antikoncepcie.
– používateľka má užiť poslednú vynechanú tabletu okamžite, len čo si spomenie, aj keby to znamenalo užitie 2 tabliet súčasne. Potom pokračuje v užívaní tabliet vo zvyčajnom čase. Užívanie z nasledujúceho balenia začína okamžite po užití poslednej tablety z predchádzajúceho balenia; to znamená, že medzi baleniami nie je žiadna prestávka. Používateľka pravdepodobne nedostane menštruačné krvácanie pred doužívaním druhého balenia, ale počas užívania tabliet môže dôjsť k špineniu alebo krvácaniu z dôvodu vysadenia.
– Žene možno tiež poradiť, aby prerušila užívanie tabliet zo súčasne používaného balenia. V takomto prípade má mať interval 7 dní bez užívania tabliet vrátane dní, keď boli tablety vynechané, a následne pokračovať v užívaní ďalšieho balenia.
Mozem sa spýtať uzila som antikoncepcia o 19:30cca a teraz ma prehnalo myslite ze niako zabrala ta pirulka? Ďakujem
@jahodka12345 nie nemusis brat dalsiu tabletku