Ahojte, niekoľko rokov som užívala HAK Yaz, ale časom som zistila, že mi spôsobuje silné migrény. Skúšala som na čas HAK úplne vysadiť, ale kvôli iným zdravotným problémom sa cítim horšie, keď neberiem nič, preto som skúsila vysadiť iba estrogén a prešla na Zlyndu, čo je ten istý gestagén ako v Yaz (drospirenón), akurát bez estrogénu.
Bolesti hlavy sú však odvtedy ešte horšie a preto začínam mať pocit, že problém je práve ten drospirenón.
Mali ste podobné problémy pri užívaní HAK s drospirenónom?
Viem, že každý reaguje na rôzne hormóny inak, ale na budúci týždeň sa idem s gynekologičkou radiť o zmene a rada by som vedela, s akými značkami ste boli spokojné vy čo sa týka bolestí hlavy, resp.pri ktorej ste mali pocit, že je to lepšie.. 🙂
Vopred ďakujem..
Užívala som Yaz, Jeanine.Nepomohli mi ani s MS.Bola bolestivá.
Hlava ma bolí zo zmeny počasia, nedostatok tekutín.Mávam aj migrénu.Najviac mi sedí Leverette.MS skoro nemám a hlava ma bolí skôr pred MS.
Neviem či to ovplyvňuje HAK.
@littlebubble Drospirenón v mojej HAK je dokonca diuretikum a napriek tomu, že veľa pijem, stále som smädná- možno aj z toho tie bolesti hlavy.. 😔 Preto uvažujem nad zmenou.. S Leverette si teda spokojná? 🙂
@lara212 Najviac spokojná.Z bolestivej MS nemám skoro žiadnu a bolesti už nemám.Pleť čistá.MS vždy príde.
Jazatiaľ s ňou problém nemám, ale ja nie som gynekológ a každej vyhovuje niečo iné 🙂.