Ahojte, vždy som tu našla odpoveď na všetky moje otázky, tak skúsim aj teraz. Aj keď ma možno teraz za moju otázku viaceré vysmejete, ale v týchto veciach som nováčik. Takže radšej píšem anonymne.
Pred vyše mesiacom som začala brať HAK. Kým som ju nebrala, s priateľom sme sa chránili kondómami alebo prerušovaným stykom. Pred pár dňami sa ma však opýtal otázku, na ktorú som mu sama nevedela odpovedať. Môže sa do mňa teraz normálne spraviť? Sme vďaka HAK chránení na 100% alebo je lepšie, ak to nebudeme takto riskovať? Dieťatko ešte neplánujeme. Sme mladí (21 a 26) a chceli by sme si sex ešte užívať, ako sa to povie, bez strachu a naplno. Sme obaja toho názoru, že mladí sme len raz a treba si všetko vychutnávať, aj keď samozrejme treba byť aj zodpovedný a doteraz sme si dávali pozor. Tak ma zaujíma, či je tu niekto, kto otehotnel aj napriek HAK. Za všetky zmysluplne komentáre ďakujem.
Ahoj. Nemusíš sa hanbiť pýtať, veď je to normálna otázka 🙂 ja keď som bola v tvojom veku a brala som HAK tak som nedovolila partnerovi aby to dával do mňa a keď som to raz spomenula gynekológovi tak ma vysmial 😅 ale bála som sa.. teraz keď som sa o tom bavila s novým gynekológom ten mi vravel, že mu žiadna pacientka neotrhotnela keď to brala podstivo, nezabudala tabletky, nevyhvracala ich, brala v rovnakom čase. Ale nič nieje 100 percentne a jediná 100 percentná antikoncepcia je abstinencia 🙂 nájdu sa tu ženy, ktoré aj keď všetko dodržiavali stalo sa, že otehotneli.
@ninka99865 ďakujem za odpovede. Uvedomujem si, že nič nie je 100% a tiež som partnerovi nedovolila aby to dal do mňa. Strach bol proste silnejší. No potom som sa chvíľu pohrávala s myšlienkou, aké by to bolo a či to neskúsiť, veď HAK beriem mimo iného aj z dôvodu, aby som neotehotnela. 🙂 Ale asi zostaneme pri tej opatrnosti. 😄
@babovka2321 ďakujem za vašu odpoveď. Viem, že nič nie je 100% a sú aj také prípady, kedy antikoncepcia zlyhala. 🙂 Nie je to o tom, že tehotná byť nechcem, ale momentálne sa to nehodí. Tak asi bude múdrejšie nepokúšať takto osud 😄😄
JOJ veď aj na to tá antikoncepcia je aby sa vedeli obaja úplne uvoľniť … za mna naozaj ak berieš poctivo tabletky , že nezabudnes nevynechas nevraciaš tak sa nestane nič . Myslím že aj partner by chcel zažiť niečo iné , “dať do dnu” je pre väčšinu veľmi vzrušujúce ak to nezažívajú často … za mna sa neboj , užívaj atk pravidelne a nestane sa nič samozrejme nič nie je na stopercent a bla bla ale aj na stopercent nemôžeš vedieť keď si pôjdeš do obchodu kúpiť rožky ci ten jeden nebude ochytany od človeka s leprou (veľmi obrazne povedané) . Užívaj si života je pekne že ste s priateľom takí opatrní a zodpovední , len
Tak ďalej 😘
Moja skúsenosť takáto : s antikoncepciou naplno hocikedy hocikde, bez antikoncepcie : nespravil sa dnu a roky sa nič nestalo , spravil sa dnu : na prvy sup tehotná 😃
@nika11103 veľmi ma potešilo vaše slová, ďakujem. Ako každý mladý človek, aj my sme sa postupne v tomto objavovali a áno, je to vzrušujúce pre nás oboch, skúsiť to aspoň raz takto. Popravde aj ja by som to veľmi rada zažila, ale opatrnosť ma vždy v tomto brzdila. 🙂 Veď predsa mať sex s tým pravým "vyvrcholením" musí byť úplne iné kafe ako keď sexujete ako "na ihlách" a bojíte sa. Snáď chápete o čom hovorím. Zažiť raz ten pocit uvoľnenia, bez strachu a naplno. 🙂
Ziadna antikoncepcia nie je na 100% ale ja som ju uzivala roky, vzdy sme isli naplno a velakrat som ju aj zabudla zobrat a nikdy sa nic nestalo. Vysadila som ked som chcela babo a hned som bola tehotna😁
Ja jej doverujem, poctivo ber a nic by sa nemalo stat
ja som mala tiez z toho dost strach, prvy krat ,,naplno”” to bolo asi po roku uzivania😁stale som mala pred tym respekt,dva roky som sa chranila uspesne ..potom som hak vysadila a na prvu supu som ostala tehotna
Uvolni sa,hak ta ochrani,aj ked riziko je vzdy,ale je tak minimalne ze nema zmysel si kazit radost zo sexu... No a teraz presne neviem ako to je ale v prib.letaku mas napisane ucinnist ochrany pocas prvych dni uzivania hak. Lebo co viem,tak odporucaju najprv bud abstinenciu alebo dodatocnu ochranu,kym bude telo zaplavene hormonami z hak. Precitaj si letak co ma pri hak,alebo ho vygooglu. Ja uzivam hak roky a tehu boli vzdy len zelane,planovane a po vysadeni..a dufam,ze to tak aj ostane 🙂
Ziadna antikoncepcia nie je 100%. Sanca na otehotnenie je minimalna, ale je. Ak by som v ziadnom pripade tehotna byt nechcela, nespolahla by som sa na jednu jedinu formu ochrany. Minimalne napriklad kombinaciu s prerusovanym stykom. Po svete behaju deti aj od matiek s HAK, s telieskom, dokonca aj po sterilizacii.