Escapelle tabletka "po"

29. nov 2024

Dobrý deň. V sobotu 23.11. sme mali nechránený styk,ale prerušovaný. Manžel si dával pozor,neurobil sa do mňa. Mala som to na nohe - cítila som mokré. Bolo to na 17.den cyklu. O 16 hodín som užila Escapelle. Odvtedy mám bolesti podbruška,hlavy,citlivé prsia,som nervózna,jem všetko čo vidím. Myslíte že je to PMS alebo môžem byť aj tehotná? Sú tie príznaky znakom že tabletka zabrala? Neviem či som už bola po ovulacii.

barbina42
29. nov 2024

Tak ked sa do vas neurobil naco ste si dali tabletku po?
Ak nechcete byť tehotná tak berte antikoncepciu a nie tabletky po aj keď sa do vas neurobil rozhádžete si tak akurat svoj cyklus 🤷🏼‍♀️ .. a tehotna byť určite nemôžeš .. mozes mat tak zacinajucu menštruáciu

autor
29. nov 2024

@barbina42 pre istotu som si dala tabletku. Strašne sa bojím či mu tam niečo neušlo. Tie kvapôčky.

kristiinaaa
29. nov 2024

Tak to pri prerušovanom styku môže byť vždy, to si budete dávať zakaždým tabletku? Veď to je taký bordel do tela 🙈

mk22
29. nov 2024

To vždy keď to budeš mať na nohe a strašne sa báť.. Si pre istotu dáš tabletku??

Sa chráňte.. Je milión možnosti..

autor
29. nov 2024

@mk22 nie vždy. Toto bolo prvý krát. Len môj muž aj keď povedal že si dal pozor tak som tak dva krát otehotnela. Zato som si radšej dala tabletku po

nika_val
29. nov 2024

No waw 🙈
Vieš o tom že tie "kvapôčky lásky" môžu prísť úplne hocikedy počas styku aj hneď na začiatku vzrušenia, nie len tesne presne tým ako sa chlap sa urobí
Takže znovu otázka ako sa ta pýtali vyššie: to vždy po sexe si chceš dávať tabletku po?
Vieš aké je tá tabletka svinstvo ?

A k tvojej otázke: na tehotenské príznaky je to príliš skoro.. keď už si bola 2krat tehotná to by si mala vedieť že trvá priblížne 10dni kým sa vajíčko dostane len do maternice

To čo teraz pociťuješ su bud obyčajné pms príznaky alebo príznaky stresu ktorý si spôsobuješ

Ci tabletka zabrala uvidíš až keď bude mať prist ms aj to ako som písala vyššie tá tabletka je svinstvo plne hormónov môže ti to tak rozhádzat cyklus ze nemusíš byt tehotná a ms aj tak nemusí prísť

autor
29. nov 2024

@nika_val viem že je to svinstvo. A rozhadze cyklus. Také prednášky nepotrebujem.

januska12323
29. nov 2024

Tie bolesti a všetko máš z tabletky, či zabrala z príznakov nezistíš. Dvakrát sa podarilo dieťa počas "dávali sme pozor" a ty ďalej riskuješ? Koľko chceš mať ešte deti?

autor
29. nov 2024

@januska12323 čiže aj keď mám všetky tieto príznaky tak môžem byť tehotná?

autor
29. nov 2024

@barbina42 prečo myslíš že tehotná byť určite nemôžem?

mk22
29. nov 2024

6dni od pohl styku nemôžeš cítiť tehot príznaky.

nika_val
29. nov 2024

Tomuto neverím ze je pravda
Žena co bola 2krat tehotná a nevie ako funguje ženské telo pri otehotnení, príznakoch a podobne

sara07
29. nov 2024

@nika_val doma jej to nik nevysvetlil, v škole sa to neuči respektivne sa tomu vyhyba lebo to vadí biskupom a spol, na nete si to nenájde, nemá snahu si zistit infomácie, v podstate nebola nikdy tomu vedena alebo nutená
tak ja sa nečudujem že niekto má takéto v podstate stupidné otázky, ano je to hrubo napisané dost ale je to tak ,dospelá žena a toto sa spýta ..nehovoriac že je toto každy den tu skoro
čakam ešte sabat báb o plodnych a neplodnych 100% fungujich dnoch

autor
29. nov 2024

Bože ako vy tu dokážete človeka zhodiť. Dokonale ženy.

mk22
29. nov 2024

Prečo sa urážas?
Styk si mala 23.11. Dnes je 29. 11.
To vážne sa pýtaš ci tvoje nevoľnosti sú tehotenské?? Na 6. Deň??
Véd vajíčko nie je ani v maternici..
Je to zle z tabletky.
Pokiaľ nechcete tretie dieťa, tak si nechaj vložiť telieska, predpis antik alebo kondóm alebo muž nech ide na zákrok..

autor
29. nov 2024

@mk22 myslíš že toho 23.11 bola ovulácia? Či už po nej?

mk22
29. nov 2024

K ovulácii dochádza medzi 12.-14.dnom, pri pravidelnom 28dnovom cykle.
Pri nepravidelným sa ovulacua posúva.

autor
29. nov 2024

@mk22 raz keď som si robila ovulacne testy až na 17 deň mi vyšiel pozitívny

mk22
29. nov 2024

Zbytočne sa stresujes, počkaj na menzes.
Užila si tabletku včas.
To ako ti je, je pravdepodobne z nej.
Je to bordel, kt rozhadze všetko čo sa dá.
Daj sa do kľudu.
Výsledok nezmeníš.

nevenka
29. nov 2024

Tak ja sa na chlapa mozem spolahnut, ked si da pozor, da si. Asi su muzi, ktori maju maju spermie v tych kvapockach, alebo nestihnu vytiahnut vcas. Ten moj vzdy stiha. Funguje nam to hadam 18 rokov cca. Mame sice 4 deti, ale ani jedno z "davania si pozor", ale z normalneho sexu az dokonca. Takze ja by som si ani tabletku po nedavala a nestresovala by som. Ale to som ja a poznam si muza. A aj ovulaciu viem, kedy mam. Aspon priblizne a vtedy sa chranime aj inak. Nie je to 100%, ale funguje nam to.
Ale ked Ty si otehotnela 2x z "davania si pozor", tak asi dobre, ze si tu tabletku vzala. A tie priznaky mas podla mna z tej tabletky. Su to hormony a tie dokazu vselico.

autor
29. nov 2024

@nevenka viem. Sme debili obaja. A ja som teraz zúfalá úplne. Akože vždy sme sa spoliehali len na prerušovanu súlož keď sme nemali deti alebo len jedno. Lebo vždy sme chceli dve deti. Čiže keby vtedy otehotniem nič sa nedeje. A stalo sa to 2x. Teraz to bola tak že som ho stopla po chvíli že stačí,že sa proste bojím len tak. Ale bojím sa tých kvapociek.

modraslamka
29. nov 2024

pripada mi to ako keby to pisalo 15 rocne dievca fakt.

autor
29. nov 2024

@modraslamka prečo?

nika_val
29. nov 2024

@sara07 ja som tiež nemala žiadnu sexuálnu a výchovu..doma téma tabu, v škole len základy biológie co ako decko sa len v rýchlosti nabiflit lebo v tom veku je to trápne ale preboha teraz keď som dospela a chcem dieťa tak som si načítala clanky, diskusie hocičo ako to ženské telo funguje

Mna zaraza len to že autorka keď ma 2 deti už, to si fakt ako nevie posúdiť tie príznaky celé to ako to mala vtedy.. veď to už zažila a nie raz tak musí vedieť (teda to som si musela ze musí) ako to ženské telo funguje

nika_val
29. nov 2024

@autorka ovuláciu ma každá žena inak. Ideálny scenár pri pravidelnom cykle, a dobrom zdravotnom stave je že ovulácia prebieha medzi 12-14 dňom cyklu
Na základe veľa faktorov sa môže rôzne poposúvať.. môže byť kľudne už aj skôr alebo aj oveľa neskôr
A to ze si ju raz mala na 17ty deň cyklu, nararučuje ze ju tak mávaš stale

Nie je možné aby príznaky ktoré pociťuješ boli s tehotenstva, pretože takto skor vlastne ešte ani tehotná nie si pretože to trva kým to vajíčko sa uhniezdni do maternice (cca 10dni od oplodnenia) a až vtedy začne telo reagovať tak že si tehotná
Ty máš ešte veľmi skoro po styku, plus si užila veľké množstvo hormónov plus si vo veľkom strese takže príznaky co pocituješ su len z toho

mimikas
29. nov 2024

Nestresuj, vsetky tie priznaky su z tabletky, nakolko ma dost vela hormonov. Kludne ti moze menzes aj meskat, mne po uziti meskal 10 dni, skoro sme sa s muzom zblaznili. A potom pouvazuj aku formu ochrany si date. Ak nechcete dalsie deti aj vazektomia je cesta ak nechces antikoncepciu.

mell27
29. nov 2024

Keď vieš,že je to svinstvo a rozhadže sa ti cyklus, tak čo sa cuduješ? Ach, žena... Nikto nemá vešteckú guľu. 🤦

autor
29. nov 2024

@nika_val ja viem ako ženské telo funguje. Ale nikdy som túto tabletku neužila. A píšu že keď ju uzijes po ovulacii už nemá účinok.

autor
29. nov 2024

@mell27 mňa skôr zaujímalo či tá tabletka účinkuje aj keď sa užije až po ovulacii

nika_val
29. nov 2024

Keby vieš ako funguje ženské telo tak sa nepytas 6 dní po styku ci to co máš môžu byť tehotenské príznaky.
Ak si mala ovulaciu a až niekoľko dní po nej ten styk tak k otehotneniu ani nemohlo prísť a tabletka bola aj tak zbytočná.
Ak si mala styk v čase prebiehajúcej ovulácie tak je to 50 na 50. Bud to spermie stihli alebo nie.
To zistíš až podľa toho či príde ms alebo nie