Dobrý deň chcem sa spýtať môže priateľka zobrať 2 tabletky escapelle v jednom menštruačnom cykle keď je to naliehavé ? má to vôbec nejaký účinok keď medzi 1 a 2 tabletkou je 4 dni rozdiel ? ak tak čo by ste poradili ... Ďakujem za odpoveď
Zdravy rozum ale to uz je asi neskoro..
V príbalovom letáku je napísané, že escapelle nesmiete užiť, ak ste mali nechránený styk pred viac ako 72 hodinami. Čiže 4 dni po styku, ak je partnerka tehotná, tak je neskoro. Či to myslíš už druhý nechránený styk v jednom cykle?
Inak ja sa tiež nad tým pozastavujem, lebo ako píšu ženy vyššie, je to riadny zásah do organizmu toto. Ale reklama je reklama a prezentujú to tak, že to jednoducho prehltnete ako ibalgin, keď vás bolí hlava a zbaví vás to problému - dieťaťa... Je to veľmi smutné.
Moze, co by nemohla...a rozhodi si organizmus na minimalne pol roka, kedze je to megadavka hormonov a mozno ju uzit do 72 hodin po styku...nie su lacnejsie kondomy??? Toto mi hlava neberie, vazne
prvý tabletku mala po 12 hodinách lenže nám praskol kondóm po 4 dňoch a chcem vedieť či tá tabletka bude mať nejakú učinnosť po takej krátkej dobe
Hej jasne moze, takisto ako si tym moze sposobit ze uz nikdy nebude moct mat deti... Uvedomte sa preboha to su neni cukriky, nemoze ich pozrat jak sa vam zapaci...
zbytocne podla mna. Uz ta prva bola mega davka a spustila proces. Kazdu chvilu by mala spustit krvacanie. Baby, ale trosku zodpovednosti k tej rozkosi by to chcelo
Z pribal.letaku: ESCAPELLE máte používať iba v urgentných prípadoch a nemáte ju používať ako pravidelnú metódu antikoncepcie. Ak ESCAPELLE použijete častejšie ako raz za menštruačný cyklus, je menej spoľahlivá a je pravdepodobnejšie, že to naruší váš menštruačný cyklus (periódu).
Z SPC: Opakované podávanie počas jedného menštruačného cyklu sa neodporúča vzhľadom na možnosť narušenia cyklu.
@lubka668 uz jedna rozhadze a to viac cyklov na sebou. A to nehovorim o tom ake bolestive je to vyvolane krvacanie. Neviem, ci je to aj teraz este tak, ale ked som ju pred rokmi kupovala ja, tak ma lekarnicka spovedala, ze ci to nahodou neberiem viac ako raz za rok a ze toto je fakt vazny zasah do tela.
vies vobec aka je to konska davka hormonov??co to spravi s jej zdravim?urcite nech si to nedava a ten cas do menzesu nech vyuzije na predpisanie ANTIKONCEPCIE- ked este evidentne nevies kedy a co mas robit....