Escapelle 9 hodín po styku

michaela1723
17. aug 2024

Ahojte je tu niekto kto užil tabletku PO 9 hodín po styku??? Nám sa stala nehoda roztrhol sa nám kondóm. Tabletku som si však ako som zistila dala po ovulacii . Po ovulacii sme mali aj styk. Menštruácia mi má prísť zajtra a mám celkom stresy či príde

daranka18
17. aug 2024

@michaela1723 môže ti narušiť cyklus, ja som brala tak isto a prišla mi ms až o 2 týždne neskor,ale kľudne môže cyklus rozhadzat aj par mesiacov

michaela1723
autor
17. aug 2024

@daranka18 dočítala som sa kadečo tak preto sa bojím. A vám zabrala ???

michaela1723
autor
17. aug 2024

@daranka18 a riešili ste s gynekológom to že vám meškala 2 týždne???

vanilkovazmrzka
17. aug 2024

Precitala si si pribalovy letak? Citaj. Je tam vsetko napisane. Inak ak si si ista ze styk bol az po ovulacii, tabletku si si ani nemusela davat. Hlavne sa upokoj a nemysli na to 🙂

michaela1723
autor
17. aug 2024

@vanilkovazmrzka áno som si istá ovulácia bola 4.8 a styk sme mali 12.8 .... Ako s tou ochranou sa nám to za 6 rokov stalo teraz 1x mala som obavy tak som radšej užila escapelle... Viem čítala som si leták

vanilkovazmrzka
17. aug 2024

@michaela1723 pane boze 🙂 a vies ako funguje oplodnovanie? To musi byt styk pred ovulaciou, nie vyse tyzdna po… v takej faze cyklu ti tabletka nic nespravi, pride ti menstruacia tak ako by prisla aj bez tabletky. Mohla si si usetrit tych 20 eur 🙂

michaela1723
autor
17. aug 2024

@vanilkovazmrzka viem ako prepáčte že som písala vôbec ... Keby nezlyhala ochrana tak tu ani nepíšem .... Máme dôvody prečo som musela siahnuť aj po escapelle...

mikasa_ackerman
17. aug 2024

@vanilkovazmrzka minimum žien má 100% pravideľný cyklus, takže ovulácia môže/nemusí byť presne v to konkrétne obdobie. Je dobre, že autorka radšej využila escapelle a nekašlala na to. Potom keby tu píše, že chce isť na potrat lebo otehotnela aj keď si je istá, že nemala plodné dni, by ju tu mnohé ukameňovali.

michaela1723
autor
17. aug 2024

@mikasa_ackerman práve preto som to aj užila pretože dôvody, ktoré máme nám nedovoľuje uvažovať zatiaľ o ďalšom dieťatku 😢

vanilkovazmrzka
17. aug 2024

@mikasa_ackerman dakujem za nevyziadanu informaciu, preto som sa na zaciatku pytala ci si je ista ze mala ovulaciu, absolutne tam nehra rolu dlzka ci pravidelnost cyklu.

michaela1723
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
michaela1723
autor
17. aug 2024

Podľa kalendára čo mám som mala ovuláciu 4.8

nika_val
17. aug 2024

@michaela1723 never kalendáru..to ti neukazuje na 100% kedy si mala ovuláciu
To ti ukazuje iba predpoklad ak by si mala dokonaly cyklus
Mohla si ju kľudne mať o niekoľko dní skôr alebo aj neskôr
Ja som pred x rokmi užila escapelle a teda u mňa hrôza des.
V daný mesiac mi MS prišla 2krat v rozmedzí 14dni a potom ďalší mesiac meškala týždeň. Išla som to riešiť s Dr ten mi dal vyvolavačku, meškala ešte zopár dní a keď prišla to bolo niečo hrozne. Tak silnú MS som od vtedy nemala nikdy už
Na ďalší mesiac som si už riešila antikoncepciu takže som si cyklus upravila hormónmi

michaela1723
autor
17. aug 2024

@nika_val môj cyklus sa pohybuje od 27-29 dní

nika_val
17. aug 2024

@michaela1723 tak je možné ti ho úplne rozhádže a zmení
Ja som vtedy bola mladá a mávala som cyklus tiež pomerne pravidelný pokiaľ si dobre pamätám ja som mávala tak že 29-30 dňový cyklus
A po užití tabletky som začala krvácať po 14 dňoch, to trvalo týždeň, a potom zase po 14tich dňoch som začala krvácať a zase celý týždeň.
Potom na ďalší mesiac mi meškali

michaela1723
autor
19. aug 2024

Ešte sa chcem opýtať momentálne mi jeden deň mešká ale už som mala bolesti pŕs a bolesti v podbrušku je možné že tá tabletka zabrala aj keď ešte menzes stále neprišiel ????

nika_val
19. aug 2024

@michaela1723 skús si spraviť test
To či zabrala je 50 na 50, mohla aj nemusela

michaela1723
autor
19. aug 2024

@nika_val urobila som si už 3 negatívne boli

nika_val
19. aug 2024

@michaela1723 tak to bude pravdepodobne iba rozhádzaný cyklus
Tá tabletka je mix takých silných hormónov že sa vôbec nečuduj tomu že ti to poposúva celý cyklus

michaela1723
autor
20. aug 2024

@nika_val toto je test robený dnes ráno keďže som escapelle užila 1x v živote mám celkom stresy či prídu

nika_val
20. aug 2024

@michaela1723 veď je negatívny
Koľko dní od toho styku ubehlo ?

michaela1723
autor
20. aug 2024

@nika_val 8 dní

michaela1723
autor
20. aug 2024

Ale ako som hore uviedla styk sme mali 6 dní pred menštruáciou

nika_val
20. aug 2024

@michaela1723 to je jedno koľko dní pred menštruáciou si mala styk
Dôležité je koľko dní pred alebo po ovulácii si mala styk.. keďže nevieš kedy si reálne mala ovuláciu je to ťažšie určiť
Ale 8 dní od styku je príliš skoro aj na test
Ak nepríde menštruácia ešte sprav test tak 10-12 dní po styku

michaela1723
autor
20. aug 2024

@nika_val áno veď ako ale mala som bolesti podbrušku a aj prsia ma boleli tak neviem

nika_val
20. aug 2024

@michaela1723 bolesti v podbrušku aj pŕs môžu byť aj PMS že sa blíži menštruácia ale aj príznak tehotenstva
To sa nedá podľa toho riadiť..treba len počkať
Keď ti na ten 12ty deň od styku stále vyjde negatívny test , a menštruácia nepríde do vtedy tak choď k dr na vyvolávačku
Veď dr tá pozrie spraví sono a bude ti vedieť hneď povedať na čom si

michaela1723
autor
21. aug 2024

A ako dlho meškala niekomu z vás menštruácia???