Duphaston a hormonálne teliesko

13. okt 2023

Ahojte, neviem sa už niekoľko dní dovolať ku Dr. Mam hormonalne teliesko zavedené v Marci takže cyklus ešte nie je veľmi ok. Síce už chodí menštruacia cca vtedy kedy ma, ale trvá aj 2 týždne. Nie je to klasická silná menštruacia, ale no spinim a potrebujem aspoň intímku. Je to dosť nepríjemné, nakoľko som potom z toho aj vyčerpaná a chodím ako zombik. Na budúci týždeň ideme s mužom do wellnes a ja mam 3 dní pred menštruaciou. Bojím sa ze by som to dostala skôr, nakoľko cyklus nie je ešte 100%tny a pokazilo by mi to celý výlet. Rozmýšľala som ze si nasadim duphason na oddialenie menštruácie, v minulosti som ho už užívala a nemala som problém. Len neviem ci to nevadí, ze mam zavedené teliesko aby to navzájom neovplyvnilo fungovanie telieska ale o duphastonu. Prosím komentáre len k veci a žiadne nenavistne prejavy prosím. Najradšej by som to konzultovali s Dr ale bohužiaľ nedá sa. Ďakujem

janetinka27
13. okt 2023

ahoj, na oddialenie ms sa nepouziva duphaston, ale norethisteron.
urcite by som si ziadne ine hormony nedala.
myslim tiez, ze ak mas teliesko od marca, je oktober a ty spinis aj dva tyzdne, tak to nie je dobre a zrejme to nie je vhodne pre teba.

janetinka27
13. okt 2023

duphaston pomaha predlzit zenam, ktore maju problemy s ovulaciou alebo maju napriklad nedostatocnost zlteho telieska predlzit dlzku lutealnej fazy, ktora moze byt v dosledku chybajuceho progesteronu skratena. nesluzi teda na oddialenie ms, ale na predlzenie lutealnej fazy. cize ak lutealna faza dosiahne svoju dlzku, pride ms. ja beriem progesteron v kazdom cykle a nikdy mi ms neoddialil, ked prisiel jej cas, tak sa spustila bez ohladu na uzivanie progesteronu.
dokonca som jeden cas uzivala duphaston vkuse 5 mesiacov 3 tbl denne a mala som pocas toho normalny cyklus, ms aj ovulaciu. na oddialenie sluzi norethisteron.