Dovolenka a menzes

laila22
4. júl 2016

Caute baby mam maly problem. O mesiac idem na dovolenku a vychadza mi to tak, ze na dovolenke dostanem mesiaciky. Neriesila som to, lebo podla vypoctov to malo byt ok. Lenze za posledne dva mesiace sa mi to poposuvalo a vychadza to cez dovolenku co je uz o mesiac. Rozhodla som sa to poriesit antikoncepciou od kamosky... Mam v plane vybrat dve balenia bez pauzy. Len mam obavu ci je to zo zdravotneho hladiska ok, kedze antikoncepciu nepredpisovala lekarka. Jedna sa o dve vynimocne balenia, nie dlhodobe uzivanie... Dakujem.

sissy27
4. júl 2016

@laila22 hormonálna antikoncepcia má svoje riziká, a hlavne zo začiatku užívania sa môže vyskytnúť krvácanie / špinenie, v konečnom dôsledku budeš možno krvácať celú dovolenku... Nehovoriac o tom, že ti môže byť celý čas zle, bolieť ťa hlava, atď...ja neviem, ale je veľký problém použiť tampón, menštruačný kalíšok alebo si ísť na gyndu pre tabletky na posunutie menzesu?? Zbytočne sa dva mesiace napchávať hormónmi a ani nevieš, či to bude mať zmysel?

laila22
autor
4. júl 2016

@sissy27 nemam problem pouzit tampon.. ale prve dni by som do vody nevliezla ani s tsmponom..a na gyndu nemam chut ist, lebo poplatok 100e sa mi moc nechce platit koli tabletkam..

sissy27
4. júl 2016

@laila22 tak keď si presvedčená, že tabletky od kamošky sú naj riešenie, tak čo ti poradiť... A teda neviem, už som počula o kadejakých poplatkoch u lekárov, ale 100€ za takýto úkon, ktorých spraví tak 5denne, no musí byť ťažko za vodou a musí byť strašne sexy, keď ešte má pacientky...

pribinak
4. júl 2016

No neviem ci je toto zrovna super napad
Tampón sa mi zda lepšia voľba

laila22
autor
4. júl 2016

@pribinak o tom super napade nie som presvedcena ani ja.. pytam sa skor na mozne rizika..
@sissy27 este som tam tento rok nebola.. je to rocny poplatok.. ;) a je to skvela lekarka..

sissy27
4. júl 2016

@laila22 riziká som ti napísala, plus si prečítaj príbalový leták... Nevieš, ako tvoje telo zareaguje, hlavne prvé tri mesiace bývajú všelijaké, akurát tak riskuješ pokazenú dovolenku v lepšom prípade, v horšom aj zdravotné komplikácie... Ja som s tým nikdy problém nemala (ale to ja nemám ani s menzesom cez dovolenku) a kopa iných báb malo problémy...

madeline1
14. júl 2016

preco by si s tampónom nevosla v prve dni do vody? WTF?

lucka1987
14. júl 2016

@laila22 teda to mas akeho celebritneho dr, ze si pyta 100 € za predpis tabletiek na posunutie cyklu ? moj si za predpisanie tych tabletiek pyta 5 € 😅
dalsia vec, ktoru mozes skusit ( menej invazivne ako uzivanie antiky ) je skusit brat duphaston ( sice je na predpis, no da sa aj tu na mk lahko zohnat ) cca 3-5 dni pred zaciatkom ocakavanej menzes si nasadis 2 x denne rnao a vecer tabletku, a uzivas as kym nechces aby ti menzes prisiel... je to najmenej invazivne riesenie. , ja som skusila, mne prisli, takze som mala tampon ( a to sme mali viac taku "expedicnu " dovolenku, cize sme velmi vela behali, nelezali sme niekde na plazi ) a prezila som to

adelajda2012
14. júl 2016

Ja ked som zacinala s HK (bolo to teda daaavno pradaaaavno), tak som cely prvy mesiac krvacala. Potom sa to tak postupne upravilo. Samozrejme to moze mat u teba uplne iny priebeh. Toto je len moja skusenost.

laila22
autor
24. júl 2016

@lucka1987
@adelajda2012 nie je to celebritna lekarka.. je sice najlepsia v okoli a predpis liekov nestoji 100€... Ako som vyssie pisala 130€ je rocny poplatok.. Nebola som u nej dva roky, takze tento poplatok ma caka pri prvej navsteve. Ja su tu nenzes uz vyriesila po svojom. Nasadila som si antikoncepciu a po dovolenke ju vysadim. Neboli ma znej hlava, nemam ani zmeny nalad, ani nic podobne.
Ja som menzes dostala na dovolenke, aj ked som ho dostat nemala, tak som sa poistila... Ja nemam problem si dat na dovolenke tampon.. Problem mam s tym, ze by som musela 3 dni presediet pod stromom s tamponom super + a vlozkou... Cize ziadne kupanie anis tamponom.. U kazdej baby je krvacanie individualne...

larissa113
24. júl 2016

viem ze to je mozno hlupost a rady starej matere na kazdu to platí inak..ale nedalo mi kedze som nechcela mat tiez tuto dovolenku mens ale vyskusala som asi tyzden pred dovcou som pila stale citronovu stavu vo vode za den asi tak dva citrony...tiez som tomu neverila ale tuto dovcu som to vyskusala sak co...pritom viem ze to raz skusala moja kamoska jej to tiez oddialilo tak som vyskusala ...aaa menzes neprisiel a to v podstate mi meska uz 10 dni cize mne to poomohlo a vobec som tomu neverila celu dovcu som prezila bez....ale na kazdeho to mozno nezaposobí...ved vyskusaj ...ale ty chces ist asi istoti

madeline1
24. júl 2016

@larissa113 a mozno si v tom 😀 skus si urobit aj tehotensky test..

To zeby citronova voda oddialovala na 10menzes,o tom neviem ...oddialit moze stres,alkohol a ine faktory...aj to nie je dobre....

Ja sa vam ale aj tak cudujem. Naco to takto riesit?
Ved ja tiez idem na dovenku,o 5dni to dostanem...ale ved co,tampony boli celkom dobry vynalez...dam tampon a uzivam dovolenku 🙂

gita17
24. júl 2016

naco si sa registrovala k lekarke ktora rocne pyta 130 eur ked na to nemas a v konecnom dosledku tam ani nechodis, zanedbavas svoje zdravie (2roky si tam nebola) a potom vymyslas uplne b*lbosti s tabletkami. Taku h*ovadinu som ani nepocula, to by ma napadlo mozno tak na strednej skole. Antikoncepcne tabletky nie su lentilky, ked si chces posunut cyklus chod za lekarkou a ona ti predpise na to speci tabletky.

laila22
autor
24. júl 2016

@gita17 hovno vies na co mam a na co nemam... 🙂 relevantnu odpoved si mi nedala.. a nikde som nenapisala, ze antikoncepcne tabletky su lentilky...

moni244
24. júl 2016

teraz to čítam, no nádhera, niektoré fakt nevedia, čo od dobroty, 2roky nebyť na preventívke a len tak si sama nasadiť antikoncepciu, gratulujem a dúfaj, že to nenarobí šarapatu v tele po vysadení

laurita285
24. júl 2016

Dajú sa jesť aj obyčajné lieky od gynekologičky, dva krát za deň a nedostaneš MS, alebo sa dá pichnúť injekcia aby si dostala skôr...

liaka
24. júl 2016

Ja ked som zacala brat antikoncepcne tabletky tak som dva mesiace krvacala hocikedy, mesiac mala v kuse silny hnedy vytok, zmeny nalad, bola som placliva a dokazala som plakat nad narodenym syncekom, ci mu penis medzi nozickami nezavadzia 🙂 Po dvoch dcerach, tabletky som predtym nikdy nebrala a zacala som ich uzivat mesiac po narodeni syna. Teraz je to uz skoro 3 roky co ich mam a vsetko je O.K

katka253111
24. júl 2016

Dr da tabletky na posunutie menzesu,nepamatam si.nazov,ja som to posuvala pred rokmi cez festivaly 🙂

gita17
24. júl 2016

@laila22 ocividne su problemom peniaze, aj si to tu niekde spominala, ze preto tak vymyslas a dala som ti relevantnu odpoved 1. tvoj plan s antikoncepsiou je hlupost 2. chod za gynekologickou, ktoru si mozes dovolit a daj si predpisat specialne tabletky posunutie cyklu

laila22
autor
24. júl 2016

@gita17 napisala som, ze koli tabletkam sa mi nechce nechat 100€ pred dovolenkou u lekarky.. Presnejsie 130.. Gynekologicku nezmenim a urcite ku nej pojdem po dovolenke.. Pytala som si tu konkretnu radu, ake mozu byt rizika, ak to risknem.. Nikto k veci nic nenapisal.. Okrem zmeny nalad, nervozity a bolesti hlavy..

gita17
24. júl 2016

@laila22 tak si prispevky precitaj este raz 🙂