Prosím objektívny názor. Dlhé roky som brala HAK,no viac už nechcem a tak je pre mňa inak chránený styk dosť plný strachu. Styk mávame len od cca 18dc (mám 26 dňový cyklus) dovtedy žiadny a moja otázka znie, je styk na 18 DC chránený kondómom bez prerušenia dostatočne bezpečný? (Kondóm sa zdal byť ok,ejakulat bol v ňom).praktizujete niekto takto a je to v pohode?
ano, cely zivot sme s manzelom na kondomoch na plno (cize skoro 20 rokov) a nic neplanovane sa nam nestalo.....kondom, ak ho dobre nasadis, je dostatocna ochrana....
@sorciera24 a ak je kvalitný. Nie napr.Mondos z Lidl 😁
@anos18 pravze, my fungujeme len na tych LIDlovskych, skusili sme aj ine durexy, ale boli take cudne, pri nich som mala pocit, ze sa pretrhnu...tie z Lidl su v pohode (popravde viac doverujem vyrobe z Nemecka ako z Thajska)
@sorciera24 fakt? Nám sa práve mondos roztrhol,nedoverujem im
Ano, cely zivot (viac ako 25 rokov) s manzelom pouzivame kondom ako
@sorciera24 , s vynimkami, ked sme chceli dieta, tehotenstva a neceleho roka, ked som skusala HAK (manzel bol a stale je proti HAK). Nikdy nebol najmensi problem, nikdy sa neroztrhol, nezosunul ani nic podobne. Treba skusit rozne znacky a rozne druhy a zistit, co vyhovuje najviac.
My dokonca fungujeme bez ochrany. Jednoducho prerusovane. A nas syn bol splodeny na 3. mesiac plneho nasadenia. Cize kondomom by som doverovala ale aj tak sa moze stat.
@anos18 popravde, celkovo nerozumiem, ako sa moze hocijaky kondom roztrhnut (ak je naozaj spravne nasadeny, nie je po expiracii alebo si nedas naraz 2 - už aj take som pocula....)
@sorciera24 bol správne nasadený,nebol expirovany, ani neboli dva naraz😁 a dokonca,že sa pretrhol som zistila až na druhý deň.
@sorciera24 mne sa to tiez zda nepochopitelne... tolko rokov skusenosti s nim a nastastie ziadna negativna skusenost. Ale zrejme to tiez je tym, ze musi dobre sadnut, preto si myslim, ze treba vyskusat rozne druhy aj znacky.
@simsalabim
@anos18 hej, jedine, co mi pride, ze velksot, tesnost....tak ako nam ine az tak nevyhovuju....
@sorciera24 suhlasim. Napr Durex Invisible - najtensi na trhu - manzelovi vobec nevyhovuje, hoci velkost vyrobca deklaruje rovnaku ako u ineho, tiez Durex, co pouzivame. Cim to je, netusim 🤷♀️
Mám blbu pripomienku,no ale nedá mi....ten kondóm bol už trocha "zosuchnuty z nástroja" ale ejakulat bol normálne v ňom...tak dúfam,že je to ok
Je to ok. Neboj.
@ivka21 no akože takúto “ochranu” nikomu samozrejme neodporúčam a kebyže to tak robia moje deti, uškrtím ich 😂. Ale fungovalo nam to a doteraz tak ficime. Samozrejme, dietatku (druhemu) sa nebranime takze pohoda. Neviem ale ako to budeme riesit po tom druhom. Kondomy nam nevyhovuju a ani tabletky nechcem ziadne brat.
Asi radšej než počítanie, si sleduj ovulaciu. Pre mňa najpohodlnejšia je symptotermalnu metóda - keď ti ranná teplota stupne, ovulácia určite prebehla. Lebo zo stresu, prechladnutia, čohokoľvek, môžeš mať zrazu dlhší (hoci aj len jeden) cyklus a ovulácia môže byť o mnoho dní neskôr. Teda ak chces 100% istotu. Skús stránku lpp.sk 🙂
Mna by zaujimalo,ci existuju aj rozne sirky kondomov,,nirlen flzky..mojmu muzovi boli vsetky akosi prilis tesne,,nebolo mu to prijemne,
@simsalabim takže skúsenosti máte viac než dosť za tie roky a idete s kondómom aj naplno alebo prerušovane? A cez plodné dni nepauzujete? Začínam mať paranoju z toho celého a najradšej by som sa sexu asi vyhla celkovo už. Už ma ten strach moc ovlada
Ty stresujes na moj vkus trochu moc....ano, naplno vzdy aj cez plodne dni. Teda ja vlastne nikdy neriesim, v akom stadiu cyklu som. Preco si taka vystresovana? ved si ten akt v takomto stave podla mna vobec nemozes uzit. Ak kondomom tak neveris, musis sa asi len vratit k HAK alebo mozno skusit teliesko?
Ahoj 🙂 tak skús PHARMATEX kapsuly 🙃🤷🏼♀️ Mala som aj HAK, kondomy, všetko možné... ostali sme pri kondómoch 😄
@sorciera24 mali sme drahé kondomy, neboli exirovane, správna veľkosť, správne nasadený a roztrhol sa. Za posledné 4 roky len raz ale stalo sa
@lucia147852 mozno treba pouzivat tie najlacnejsie ako my:D ....no fakt neviem, nam za 18 rokov nikdy!....mozno do toho az tka "neudierame", alebo aj vlhkost je dolezita.....neviem....no.....
@simsalabim tak už na staré kolená by som si nechcela komplikovať život a už skôr čakám na prechod ako to teliesko,hoci aj nad tým som uvažovala....ale tak ja sexujem výlučne len posledný týždeň pred ms,tak sa mi to asi ani neoplatí mať iné než ten kondóm a zatial je s tým partner ok
fuha, takto sa obmedzovat.....ved na to ten kondom je, ze ti zabrani a sexujeme naplno a bez ohladu na cyklus...inak pravze v tomto vidim vyhodu, ze uz ak by sa z nejakych dovodov roztrhol, tak to zbadas hned....a stale si potom mozes dat tabletku "po" .....co pri zlyhani napr. HAk, ci pharmatexu nemas sancu hned zistit....
@sorciera24 ...že naraz 2 ks 😁🙈🤣😁🙈🤣
No, istota je istota😁.
No fakt nechapem, takto sa obmedzovat... a navyse ked uz pomaly riesis prechod, musel by to byt zazrak, aby si otehotnela aj s kondomom.
Baby,tie čo máte viac skúseností s kondómom...mňa by zaujímalo...primitívna,ale predsa...ako zistím,či nie je kondóm po styku poškodený len tak voľným okom? Nikdy som totiž kondóm špeciálne po sexe neskúmala...proste bol na oko celý,ejakulat v ňom bol...či?
Čítala som na nete, že tak keď ho “po” naplnis vodou. Ale teda nikdy má to nenapadlo skúšať. Raz nám praskol ale to bolo viditeľne hneď 🙈
Ano je to v pohode 🙂