Doktor mi nechce predpísať antikoncepciu

ivusinecka026
22. máj 2023

Dobrý neskorý večer
Prosím Vás chcem sa opýtať čo mám robiť keď mi doktor nechce predpísať antikoncepciu a muž by sa chcel urobiť do mňa mame spolu 16 mesačnú dcérku a jedno babetko som prišla v 20 týždni tehotenstva kyret bol 19.9.2022 a ja sa bojím že by som znova o babetko prišla a kondomu nedôverujem.
Ďakujem za skóre odpovede

letfenixa
22. máj 2023

@ivusinecka026 Ty si nesvojpravna? Muž robí s tvojim telom to, čo on chce, bez tvojho súhlasu? Lekár ti hormonalnu antikoncepciu nechce napísať zo zdravotných dôvodov? Kvôli vyhrade svedomia? Môžeš používať pharmatex.

ivusinecka026
autor
23. máj 2023

@letfenixa Dobrý neskorý večer
Prosím Vás ja som slušne napísala a vy ste tiež mohli slušnejšie napísať odpoved ja nemám žiadne zdravotné problémy jednoducho mi povedal že mi nepredpise antikoncepciu len asi je to pravda že keď sa chce človek niečo opýtať tak hneď dajú škaredo odpoved asi sa fakt neoplatí ničoho sa pýtať.

pralinka25
23. máj 2023

@ivusinecka026 ja tiez nerozumiem preco ti lekar nechce predpisat antikoncepciu. alebo teliesko ci uz hormonalne alebo nehormonalne. to nedava zmysel ak si zdrava.
este su moznosti prezervativ, spermicidne gely alebo capiky, pesar alebo vasektomia pre manzela alebo pre teba podviazanie vajecnikov. alebo vymena manzela za menej sebeckeho cloveka. ked chce tak nech vezme zodpovedne ochranu do vlastnych ruk. lebo urobit sa do teba ma aj svoje nasledky.

pralinka25
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivusinecka026
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
beata_k
23. máj 2023

@ivusinecka026 Zmen lekara. Ak si zdrava, tak nech svoje sukromne vyhrady necha doma.

milanemila
23. máj 2023

@ivusinecka026 zmenila by som gynekologa a aj toho pana, co sa nasilu potrebuje “do teba urobit” 🙈

diamand2326
23. máj 2023

@ivusinecka026 Zajdi prosím k inému a hlavne normálnemu lekárovi, ktorý nemieša súkromné názory s prácou, ak ti ju nechce predpísať práve kvôli tomu.

koniarova
23. máj 2023

Lekár ti nechce predpísať antikoncepciu? To čo je za debila? A tebe nie je hneď jasné, že ho treba okamžite zmeniť?

lauriik
23. máj 2023

Prosim ta a povedal ti preco ti neda antikoncepciu? Lebo to neni standartny postup. U nas sa antiky predpisuju ako na beziacom pase. Skusila by som ineho lekara. Dovtedy mozes pouzivat kondom a pharmatex.

lvulik
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
slovakboy
23. máj 2023

@ivusinecka026
@letfenixa presne tak. Slovenska realita. Človek sa už boji niekde niečo opýtať. Na úrade, v obchode a aj na mamičkovskom fóre. Neúcta vládne žiaľ na Slovensku, úplne inak to vyzerá na Nemeckych fórach čo chodím.

sense
23. máj 2023

Ak si zdravá a lekár ti nechce predpísať Hak kvôli výhrade svedomia, máš právo vymeniť lekára. Ak je tam zdravotný dôvod alebo riziko môžeš skúsiť teliesko sú hormonálne ale aj ne hormonálne. Je viacero druhov antikoncepcie ako len tabletky a kondom

jaskolka
23. máj 2023

Zmeniť lekára, ak ti ju nechce dať len kvôli výhrade svedomia a zdravotne ju môžeš užívať.
A mužovi by som tiež povedala pár "teplých slov" pretože jeho správanie je dosť egoisticke.

kitycat
23. máj 2023

@letfenixa ma pravdu. Pise akoby bola nesvojpravna a pritom ma male dieta cize ma byt zodpovedna a vediet si snad aspon v dolezitych veciach au dupnut, no a pan sa ocividne kedysi urobil.

Ako ste sa chranili doteraz @ivusinecka026 ?

letfenixa
23. máj 2023

@ivusinecka026 ? Čo neslusne som sa opýtala? Normálne som ti položila otázky.

sunshine_18
23. máj 2023

Metóda plodné / neplodné dní + pharmatex? Ak niesi jedna z tých o ktorú stačí opret trenky a už je tehotná 🙈

paciko9
23. máj 2023

Mozno silno veriaci katolik, ten gynekolog 🤣🤣🤣. Baby ja poznam majitelov lekarne, a tam veru antikoncepciu nenajdete. Silno veriaca rodina. A aka kolvek ochrana pred pocatim,je hriech.

petamich
23. máj 2023

preco ti lekar nechce predpisat antikoncepciu? ak kvoli vyhrade svedomia, v poriadku, v tom pripade zmen lekara 🤷‍♀️ k ostatnemu sa nevyjadrim, lebo take nepoznam, moj manzem ma evidentne respektuje

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
fiafia
23. máj 2023

@ivusinecka026 ak nemáš zdravotné problémy a nechce predpísať pre výhradu vo svedomí treba zmeniť lekára. Inak mne sa posledne stalo,že v troch lekárňach mi ju odmietli vydať pre výhradu vo svedomí 🤦🏼 pomaly bude musieť človek chodiť po celom okrese

ivik4
23. máj 2023

Zmenit lekara, u nas je tiez jeden svätuskar co ju zenam nepredpise , lebo jeho presvedcenie 🤷‍♀️

floki1994
23. máj 2023

@ivusinecka026 tak ak doktor nemá zdravotný dôvod prečo nechce predpísať tak ho zmeň..čo bola príčina potratu? Nie je to spojené s tym? Ja som ho prezila v 19tt a viem že to je velmi naročné ale aj na základe toho a testov HAK nemožem (krvná mutácia) ..už babo nechcete vobec alebo na teraz? Su ine formy ochrany aj trvalé alebo kratkodobe... inak ten strach tam bude teraz ci o 5 rokov...jednoducho ked si zena prejde niecim takym tak dalsie tehu su vzdy plne strachu ....to sa ani casom nezlepsi..

ibrunova
23. máj 2023

Opýtala si sa ho, prečo ti ju nechce predpísať? Muža radšej nekomentujem.

anjelicek26
23. máj 2023

A si si ista, ze to robi kvoli vyhrade svedomia? Nemala-nemas nejake zdravotne problemy, preco ti hormony neodporuca? Napriklad zrazanlivost? V tom pripade by ti mohol vlozit spiralu...

A muz asi debil nebude, ked by si vzal kludne kondom (len ona mu nedoveruje), fakt zas zeny stale sa chranit v dlhodobom vztahu obcas zabija intimitu a spontannost...

simca06022011
23. máj 2023

@anjelicek26 presne, koho to už baví stále hľadať kondóm alebo myslieť na to...

@ivusinecka026 nič zlé ti zeny nenapísali, nedávaj sa. Bojovna musis byť u lekára, na fóre netreba. Keď napíšeš do úvodného príspevku hneď dôvod prečo ti antikoncepciu nechce lekár dat ( sú rôzne dôvody... ), nepozastavil by sa nik nad touto otázkou. Sú rôzne druhy ochrany lepšej ako kondóm... keď naozaj lekára ma iba výhradu svedomia, treba ho zmeniť. Ale trosku o tom pochybujem, lebo to by žiadnej žene nepredpisoval? A nal by vôbec pacientky? Toto je totiz bežná vec riešená gynekológia denne, myslím.

jaskolka
23. máj 2023

@simca06022011 sú gynekológovia, ktorí ozaj nepredpisu antikoncepciu, a majú normálne pacientky.Majú to uvedené na internete, alebo aj na dverách (rovnako že nepodporia, ak žena chce podstúpiť interrupciu a podobne). Chodia k nim takisto aj veriace ženy, ktoré si pochvaľujú, že majú možnosť mat práce lekára, ktorý ich nebude presviedčať na niečo, s čím nesúhlasia.
Rovnako ale každá žena má právo voľby, čiže kľudne môže si nájsť iného lekára.

ibrunova
23. máj 2023

Autorka niekde písala, že ten lekár má výhradu svedomia?

zorkahorka
23. máj 2023

Ak si potratila, nesuvisi to nejako s krvou? Nemas syndrom lepivych dosticiek? Nejaku hemofilnu diagnozu?

milanemila
23. máj 2023

@paciko9 este dobry for by bol napr chirurg jehovista, kt neuznava transfuziu 🤦🏼‍♀️