Ahojte, rada by som sa opýtala, či sú tu také maminy, ktoré otehotneli počas dojčenia?
Ak áno, mám 2 otázky:
1. V akom veku bábätka?
2. Koľko hodín najdlhšie bola prestávka medzi dojčeniami?
Ďakujem krásne 🙂
Ak si robis len nejaku statistiku do diplomovky, tak v poriadku, papier znesie kadeco. Ak sa chces podla toho zariadit a fungovat, tak kojenie nie je antikoncepcia a je uplne jedno, ci kojis v noci, alebo len cez den, alebo aj nonstop.
@sunny_g na dojčenie ako antikoncepciu zabudni, je tu kopa žien, čo si mysleli, že ak im bude dieťatko visieť na prsníku nonstop, nemôžu otehotnieť a napriek tomu otehotneli
Stalo sa kamarátke. Dojčila ročné dieťa, keď otehotnela. Neviem v akých intervaloch dojčila, ale tak ročné dieťa jedáva aj stravu. Viem, že dr. jej povedala, že sa dá otehotnieť, ak je prestávka okolo 7 hodín medzi dojčeniami (vtedy sa ten hormón, už nepamätám ktorý, vylúči do tela)
dojcenie nie je antikoncepcia. Bodka.
A má niektorá z vás aj ozaj odpovede na otázky? Lebo iné som sa nepýtala ;)
Hneď v úvode otázky píšem, že sa otázka týka maminiek, ktoré otehotneli počas dojčenia. Je tu niektorá z vás taká? Ostatné si prosím nechajte od cesty ;)
Ďakujem 🙂
@unicornlady ak poznáš metódu LAM laktačná amenorea, má to nejaké podmienky. Takáto antikoncepcia je "funkčná" iba za určitých podmienok, napríklad len do 6 mesiacov je jedna z nich kedy je dieťa výlučne dojčené alebo prestávky medzi dojčeniami nie sú viac ako 6 hodín. Takže tak ;)
@sunny_g tak to povedz tym zenam, ktore maju 2 deti do roka a otehotneli pocas dojcenia novorodenca- na poziadanie. Osobne poznam 2.
@sunny_g ako je potom možné, že ženy otehotnejú ešte počas šestonedelia alebo krátko po ňom, kedy majú dieťa prisaté prakticky nonstop. Na túto metódu by som sa nespoliehala ani náhodou. Okrem toho moje dieťa spávalo od štyroch týždňov celú noc, mala by som ho budiť, aby som neotehotnela? Veď je to nezmysel.
@sunny_g Ale ved ak vsetko tak perfektne ovladas, tak smelo do toho. Ked nahodou otehotnies, tak to bude statisticka chyba, co uz.
@sunny_g skutočne nevidím dôvod, prečo by som sa mala uchýliť k tejto metóde, nervačiť, ak dieťa spí dlhšie a mať v tomto krásnom období, kedy si užívam bábätko stres z toho, či to vyjde alebo nie, keď sa to dá zariadiť ináč. Ale ak sa ti táto forma antikoncepcie pozdáva, kľudne ku využívaj, to je tvoje rozhodnutie. Možno by ďalšie dieťa do roka nevadilo, vtedy nevidím problém. Za mňa ani náhodou
ja zas mam kamosku, ktora pocas celej doby kojenia (vyse 2r) nemala ani menzes a ani neotehotnela, podarilo sa az po odstaveni a ked jej s tym nabehol aj cyklus.
ale spoliehat sa na to neda absolutne, takych zien najdes podla mna celkom dost, ta moja kamoska bude skor svetla vynimka
@sunny_g inak otehotnela tak moja kolegyňa, ktorá nie je na MK, postačuje, či nie? Práve na ňu som myslela, keď som písala o otehotnení počas šestonedelia. Obe deti má narodené v jednom roku
Je to uplna blbosť, kojila som minimálne každé 3h do 6 m, do 9m menej a pýtala som sa veľmi dobrého gynekológa či je možné otehotnieť tak sa zasmial, že samozrejme , že áno! To je taká hovadina , že až.
Čo vie dojčenie veľmi oddialiť je menštruácia.
Nuž vidím že ste tu odborníčky všetky 🙈 a odpoveď na otázky ani jediná....
Nevadí, popýtam sa inde ;)
@sunny_g opytaj sa gynekologa, to bude najlepsie😉
ja, plne dojcene dieta bez menstruacie a sup 4 mesiac po porode a otehotnela som 🙂
3m po porode. Plne dojcene. Kazde 2 az 3h. A druhy krat. Uz to nebolo o dojceni. Vedela som ,ze ms mi pride hned po 6sto nedeli a tak aj bolo. Sla som prirodxenou cestou. Sledovala si cyklus,hlien.. a dojcila som uz len par krat za den ale vela v noci. 10m od porodu som otehotnela. ;)
@sunny_g Dojčila som a otehotnela znova, keď mal syn 8 týždňov.
Dcéra mala 13 mesiacov.Slabo jedla prikrmy,čiže dojcena často. Aj pár krát v noci. Presne aké.dlhe pauzy netuším .
@sunny_g dúfam, že už tu máš príkladov dosť, keď my sme "odborníčky" Nie sme, ani sme to nikde nepísali, len máme okolo seba ženy s touto skúsenosťou.
Otehotnela som keď mala dcéra 17m. Dojčena bola stále na požiadanie 🙂 intervaly ti neviem povedať, niekedy raz za 3 hod, inokedy kazdu hodinu
Ďakujem za osobné skúsenosti 🙂
@sunny_g Ahoj, ja som sice neotehotnela počas dojčenia, ale rada by som Ti napísala, že to, že Ti tu niekto napíše svoju skúsenosť, nemá vôbec žiadny vplyv na to, čo sa môže stať Tebe. Počas dojčenia sa otehotnieť dá, aj keď plne dojčíš takmer neustále, aj keď je bábätko ešte malé... je to veľmi individuálne.Dojčenie NIE JE antikoncepcia.