Ahojte, nájdem tu ženy, ktoré sa dali sami dobrovoľne sterilizovať? Také čo už deti majú a nechcú ďalšie. Zaujímajú ma hlavne osobné skúsenosti, ako to prebiehalo a či boli nejaké komplikácie. Za každú skúsenosť vopred ďakujem 🙂
Ja budem mať sekciu o dva týždne a pri tom mi urobia aj sterilizáciu.Mám dve deti a teraz čakám dvojičky.
@elizabet173 podľa mňa to myslela, že bez odporúčania lekára, bez zdravotnej indikácie
@elizabet173 no dobrovoľne, že deti už mám, antikoncepciu a inú ochranu nechcem a ani už žiadne ďalšie deti. Tak si to sama zaplatím. Uvažujem nad tým tak ma zaujímajú skúsenosti iných žien. Vo svojom okolí nepoznám nikoho, kto by to urobil. Lekár ma odrádza, že som ešte mladá a nikdy neviem čo sa stane. Ale ja viem, že ďalšie tehotenstvom, pôrod a dieťa nechcem.
@anjelikdianka ak by som druhý pôrod mala sekciu, tiež by som o to požiadala.
sama si to zaplatíš myslím vždy, ale aj keby ti to odporučil lekár, nútiť ťa nikto nemôže. Osobnú skúsenosť nemám, ale keby som ďalšie dieťa nechcela, nedala by som sa odradiť lekárom. Myslím, ale že tu sú podobné témy, kde ženy opisujú svoje skúsenosti.
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/sterilizacia-ako-prebieha-zakrok-u-zeny/
https://www.modrykonik.sk/forum/antikoncepcia/sterilizacia-po-tretom-cisarskom-4/
Ja som o nej uvazovala pri druhej sekcii... Uz mam 40, dalsie deti nechceme, hormony brat nechcem... Aj som podpisala ziadost, ale nakoniec som to stiahla v den sekcie... Stale tam bolo zrnko pochybnosti, ta nezvratnost ma urcitym sposobom desila, hoci deti je mozne mat aj potom, ale uz len cez IVF... Ak sa to robi pocas sekcie, tak je to aspon v nasej porodnici zadarmo, ak je to na vlastnu ziadost mimo sekcie, tak to stalo teraz v marci 250 eur... Ziadost treba podat mesiac pred planovanym zakrokom... Dochadza k preruseniu, podviazaniu vajcovodov - vajicko prerusenim neprejde, nedostanu s k nemu spermie (aj ked tu v diskusiach som citala, ze niektorym sa podarilo otehotniet aj napriek tomu🙈)... Vajecniky pracuju aj nadalej, teda posobia aj hormony nimi vylucovane, zena ma normalne menzes, pms a pod....
Pripnem sa. Som zvedava. Tiez zvazujem. O_o
Prosím vás,to vás otvoria alebo ako sa robí sterilizácia.
@sickynickyobsadene da sa laparoskopicky... Ale ked uz si otvorena pri sekcii tak to urobia popri tom...
Ahoj, ja som sa na to dala.boli sme s manzelom dohodnuty, ak budem mat sekciu idem ja ak nie ide on.kedze som skoncila sekciou tak bez zavshznia dom sa na to dala.Odobrali mi vajcovody,mala som na vyber (bud toyo alebo podviazanie-rozhodla som sa na odporucanie lekarky) otehotniet mozem uz len po umelom oplodneni.Po roku citim ze telo sa konecne spametalo so sekcie.Ustalili sa mi vykyvy nalad, nervozita a stala unava ;) nechcela som teliesko ani antikoncepciu. Ja som spokojna.kedze mam deticky 3 nechcela som to uhravat na nahodu;) a nezavahala som ani v den sekcie, kedze deturence uz naozaj nechcem.pre mna to bolo triezve premyslene rozhodnutie;)a este k cene, ratala som ze budem do cxa 200eur platit nakoniec dr v den prijmu povedala ze kedze je to pri sekcii iba 16.90 ci tak dajak😂tak som sa este zasmiala ze zostali na novu kabelku ;)
@maximko25 ďakujem za skúsenosť. Takže žiadne nejaké komplikácie nemáš? Že by ti to rozhadzalo cyklus alebo sa nejako zmenila MS?
Nieeee vobec nie.praveze mam menst.asi cca 3-4dni uplne bezbolestnu, posledne 2 mesiace na den presne.Preto viem ze konecneeee sa telo dalo dokopy.Pre mna mensie zlo ako roky byt na antikoncepcii ( zazila som aj to).
Ja som si dala urobiť sterilizáciu pri treťom pôrode, keď som mala 29rokov. Boli sme rozhodnutý, že ďalšie dieťa nechceme. Rozhodnutie neľutujem.
nerozumiem, prečo píšeš dobrovoľne, veď každá sa pre sterilizáciu rozhodla dobrovoľne, ako sa to dá urobiť násilím?