Dlhodobé užívanie HAK

Ahojte, neviem, ci mi niekto vie poradit resp ma podobny problem... Od mladosti, teda takmer od zaciatku mojej menzes som bola rodinou donutena brat HAK, az do dospelosti. Potom som si nasla partnerov, takze uzivane HAK bolo uz take vyhodne zotrvacne a doslo to az k mojmu veku 35 rokov, ked uz sme s mojim terajsim partnerom obaja pripraveny na rodicovstvo. Tu ale nastal problem, nejde to. Mala niektora podobny problem?

stastna17
4. apr 2022

bola si u lekara , hormonalny profil atd vsetko pozrel? Si v tomto smere v poriadku?

cimage
4. apr 2022

Moze to byt sposobene tym, ale aj inymi pricinami. Treba podstupit vysetrenia, ktore urcia pricinu. Ja som brala HAK asi 7rokov, len mi uz nerobili dobre, tak som ich vysadila, ze nic sa nestane keby som aj otehotnela s priatelom, terajsim manzelom. Asi po roku som otehotnela, ale prirodzene, nesilene, neriesili sme to, ked sa podari, tak budeme radi. Teraz po 3detoch by som si uz HAK nedala a dufam, ze moje dcery budu riesit ochranu inym sposobom.

54tinka54
4. apr 2022

@bosorka_gevenducha áno môže to byť aj tým dlhodobým užívaním hak, ale môže na to napr vplývať aj tvoj vek.. žena je najplodnejšia okolo 20 rokov, potom to už každým rokom klesá.. rozhodne dať vyšetriť hormonálny profil a takisto aj zistiť ci ovuluješ

veronikaszabova
4. apr 2022

@bosorka_gevenducha uzivam HAK od cca 16rokov (mam 36) - okrem casu, kedy sme chceli deti. Mam 2. Problem nebol

h2
4. apr 2022

@bosorka_gevenducha Áno, tiež som pred otehotnením dlho užívala HAK. Po vysadení sa mi podarilo otehotnieť asi až po roku a pol. Bola som približne v tvojom veku.

bosorka_gevenducha
autor
4. apr 2022

Dakujem pekne za komentare, hormonalny profil mi doktor povedal, ze sa mam objednat okolo maja, ked sa nezadari. Inak ku gynekologovi chodim pravidelne, zdravotne som na tom dost dobre.

stastna17
4. apr 2022

@bosorka_gevenducha tak zaklad je vysetrit hormony , odsledovat ovulaciu ci ovulujes, lebo ako dobre vies, hak blokuje ovulaciu, a teda ak bude uplne vsetko ok, vysetrit partnera.

laurita285
4. apr 2022

Koľko sa nedarí? Viac ako 12-15 mesiacov?

amiaja
4. apr 2022

@bosorka_gevenducha ja beriem antikoncepciu dlhe roky a ked sme chceli dieta tak som vysadila a bola som tehotna hned prvy mesiac
Takze to nemusi a moze byt antikoncepciou

ibrunova
4. apr 2022

Antikou to nebude.