Dlhodobé užívanie antikoncepcie

30. sep 2022

Myslite si, ze dlhodobé uzivanie antikoncepcie (20/30 rokov) ma zly vplyv na zdravie?
Uz mam 2 deti viac neplanujem ale predstava ze stále užívam tabletky ma desí

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elenka74
30. sep 2022

Ja som antikoncepciu brala 20 rokov a nemala som žiadne problémy

klarissa25
30. sep 2022

A čo takto napríklad teliesko ? Podľa mňa určite šetrnejšie ako tabletky....plus nemusíš myslieť ze musíš zobrať tabletky apod...pre mňa je to isto lepšie ako tabletky

autor
30. sep 2022

@klarissa25 no teliesko som tiez uvazovala, ale mam strach ako to moje telo vezme.. nie lazdemu sadne, kolegyni napr zarastlo, mam pred tym obrovsky rešpekt

pukina
30. sep 2022

ani tabletkova antikoncepcia ti nemusi sadnut, kazdy clovek je individi... ale u zdraveho nerizikoveho cloveka - bez obezity, nefajciara - nema kratko ani dlhodobe uzivanie ziadny vplyv. rizikovy pacient by vlastne hormonalnu atk ani nemal uzivat. za mna teliesko tiez lepsia aj pohodlnejsia volba.

elenka74
30. sep 2022

Ja som raz bola u gynekológa a bola tam žena, ktorá mala teliesko a otehotnela. Akurát to riešila s lekárom, čo ďalej.

joannita
30. sep 2022

Dlhodobe uzivanie AKYCHKOLVEK syntetickych hormonov je velmi skodlive.
Lekar ti to samozrejme nepovie.

stanislavicenka
30. sep 2022

Prosim ta, a nad inou formou ochrany nerozmyslas? Moj manzel nechce, aby som brala taketo lieky, takze pouzivame kondom

autor
30. sep 2022

Som fajciar. Viem ze by som nemala na antiku fajčiť, viem o tom.

lucia7933
30. sep 2022

ja som nikdy nebrala taketo lieky ani neplanujem...

autor
30. sep 2022

@pukina ale mne tie tabletky sadli, nemam ziaxne vedlajsie ucinky, neni som zavodnena, nepribrram, nic

bublinka1426
30. sep 2022

@ autor, pri fajceni a HAK je zvysene riziko tvorby trombov/ zrazenin...ale . to ti asi ale lekar povedal ze?

klarissa25
30. sep 2022

@elenka74 ale toto sa zväčša stava pri nehormonalnom teliesku sa myslím...

autor
30. sep 2022

@bublinka1426 ano povedal, dodrzujem pitny rezim , da sa to nejako inak ovplyvnit?

bublinka1426
30. sep 2022

prestat fajcit. akekolvek dlhodobe uzivanie liekov na hormonalnej baze urcite nie je zdrave.

ivangeline
30. sep 2022

Ak ziadne neplanujete,tak preco po case sa nesterilizovat?

autor
30. sep 2022

@ivangeline tak pozeram sa do buducna, mam do 30r. Kde mam zaruku ze mi v 40tke sa nezacnie este po jednom dietati? Alebo ze ostanem s manželom uz dokonca zivota. Moze prist ďalší muz, ktoremu budem chciet dat dieťa.

dreamss
Odpoveď bola odstránená
Zobraz