Žienky, tie, ktoré ste ešte v relatívne mladšom produktívnom veku (do 35 rokov cca) a viete, že už nechcete mať deti, akú formu antikoncepcie ste si zvolili? Bojím sa užívať dlhé roky hormóny, to by som zvažovala, ak by sme chceli ešte deti a mala by som obdobia, kedy si ich vysadím. Používanie kondómov mi tiež príde v dlhoročnom manželstve zvláštne - pre mňa osobne. Viem, že je viacero iných foriem, ale mám nejasnosti ohľadom
ich spoľahlivosti a efekte.
Od 30 mám zavedené teliesko. Teraz mám 45, pre mňa úplná spokojnosť, oveľa väčší komfort ako pri tabletkách. Kondóm si v dlhodobejšom partnerstve neviem predstaviť.
Mam 31 a este tento rok by som chcela vymenit tabletky za teliesko
Ja mám 25r, nemám žiadnu. Deti už neplánujeme, mame 2. Ale ja som dosť zvažovala teliesko, tabletky, mi nerobia dobre a kondóm to tiež pre nás nieje. Ako niektoré baby písali, tak teliesko je aj podľa mňa jedna z komfortnejších možnosti. 🙂
Mam 3ti rok teliesko. Iné by som nebrala
A co je zvlastne na kondome? Ja som za nic/prerusovany sex v neplodnych obdobiach a za kondom ked je to fakt rizikove 🙂 samozrejme za predpokladu ze mas odsledovany cyklus, vies ako sa tvoje telo sprava a vies identifikovat presny cas ovulacie
Ak nechces deti, tak nad sterilkou si nerozmyslala? Odstranenie vajcovodov a mas trufam si povedat 100% ochranu so zachovanim hormonov, cyklu...
Mám nehormonálne teliesko. Prvé som mala skoro 10 rokov, potom tehotenstvo a následne druhé rovnaké už viac ako 9 rokov.
muz bol na vazektomiu
áno, to vnútromaternicové teliesko si chváli veľa žien, aj moja sestra ho má a veru pochvaľuje si. už som nad tým aj ja reálne uvažovala, ale pravdepodobne až niekedy neskôr 🙂 teraz ešte nechcem.
Nemáte strach z vnútromaternicového telieska? Čítala som rôzne skúsenosti - posunie sa dole, vypadne, "stratí sa", tehotenstvo aj napriek teliesku. Mne ho gynekologička odporúčala, keďže deti už v žiadnom prípade nechcem a cca 5-7 rokov by malo vydržať. Ale bojím sa toho, tak pre mňa je lepšia HAK alebo ešte zvažujem sterilizáciu.
@zuzanockamt neverila by som nehormonalnemu teliesku. Preto mam hormonálne
@klarissa25 Tak nehormonálne by som si tiež nedala, ale neverím moc ani hormonálnemu 🤷
@zuzanockamt ja verím 😉 už tretí rok 🤣😉
Sterilizacia je zarucena antikoncepcia a najlepsia.
Pharmatex