Dlhodobá forma antikoncepcie

7. júl 2024

Žienky, tie, ktoré ste ešte v relatívne mladšom produktívnom veku (do 35 rokov cca) a viete, že už nechcete mať deti, akú formu antikoncepcie ste si zvolili? Bojím sa užívať dlhé roky hormóny, to by som zvažovala, ak by sme chceli ešte deti a mala by som obdobia, kedy si ich vysadím. Používanie kondómov mi tiež príde v dlhoročnom manželstve zvláštne - pre mňa osobne. Viem, že je viacero iných foriem, ale mám nejasnosti ohľadom
ich spoľahlivosti a efekte.

sisska96
7. júl 2024

Pharmatex

sulavikova
7. júl 2024

Od 30 mám zavedené teliesko. Teraz mám 45, pre mňa úplná spokojnosť, oveľa väčší komfort ako pri tabletkách. Kondóm si v dlhodobejšom partnerstve neviem predstaviť.

ivik4
7. júl 2024

Mam 31 a este tento rok by som chcela vymenit tabletky za teliesko

qwer2019
7. júl 2024

Ja mám 25r, nemám žiadnu. Deti už neplánujeme, mame 2. Ale ja som dosť zvažovala teliesko, tabletky, mi nerobia dobre a kondóm to tiež pre nás nieje. Ako niektoré baby písali, tak teliesko je aj podľa mňa jedna z komfortnejších možnosti. 🙂

klarissa25
7. júl 2024

Mam 3ti rok teliesko. Iné by som nebrala

vanilkovazmrzka
7. júl 2024

A co je zvlastne na kondome? Ja som za nic/prerusovany sex v neplodnych obdobiach a za kondom ked je to fakt rizikove 🙂 samozrejme za predpokladu ze mas odsledovany cyklus, vies ako sa tvoje telo sprava a vies identifikovat presny cas ovulacie

guiseppinka
7. júl 2024

Ak nechces deti, tak nad sterilkou si nerozmyslala? Odstranenie vajcovodov a mas trufam si povedat 100% ochranu so zachovanim hormonov, cyklu...

tanyan
7. júl 2024

Mám nehormonálne teliesko. Prvé som mala skoro 10 rokov, potom tehotenstvo a následne druhé rovnaké už viac ako 9 rokov.

matkahelka
7. júl 2024

muz bol na vazektomiu

anitta98
8. júl 2024

áno, to vnútromaternicové teliesko si chváli veľa žien, aj moja sestra ho má a veru pochvaľuje si. už som nad tým aj ja reálne uvažovala, ale pravdepodobne až niekedy neskôr 🙂 teraz ešte nechcem.

zuzanockamt
8. júl 2024

Nemáte strach z vnútromaternicového telieska? Čítala som rôzne skúsenosti - posunie sa dole, vypadne, "stratí sa", tehotenstvo aj napriek teliesku. Mne ho gynekologička odporúčala, keďže deti už v žiadnom prípade nechcem a cca 5-7 rokov by malo vydržať. Ale bojím sa toho, tak pre mňa je lepšia HAK alebo ešte zvažujem sterilizáciu.

klarissa25
8. júl 2024

@zuzanockamt neverila by som nehormonalnemu teliesku. Preto mam hormonálne

zuzanockamt
8. júl 2024

@klarissa25 Tak nehormonálne by som si tiež nedala, ale neverím moc ani hormonálnemu 🤷

klarissa25
8. júl 2024

@zuzanockamt ja verím 😉 už tretí rok 🤣😉

pupava36
5. aug 2024

Sterilizacia je zarucena antikoncepcia a najlepsia.