Ahojte ! Užívam túto HAK Dienorette prvý krát v živote, mám ju na upravenie cyklu a akné. Užívam ju od prvého dňa menštruácie, ako mi bolo povedané. Menštruáciu už nemám takú hrozne silnú ako predtým, ale má to malý háčik. Od prvého užitia až doteraz mám menštruáciu, t.j. 17 deň. Som zúfalá, nikdy som takto dlho menštruáciu nemala. Nemáte niekto s takýmto problémom skúsenosti ?
a predtým ako ti hak naordinoval ti lekár urobil aj nejaké vyšetrenia prečo asi máš silnú m? napr. hormonálny profil,endokrinolofia,hematologia,sono....? a samozrejme toto nie je normálne,choď znova na gyndu
Ja som bola na prvom vyšetrení, som ešte tínedžerka, takže som bola u detskej. Pozrela sa, prehmatala a urobila sono.
nie je to ok , chod tam nech ti urobí poriadne vyšetrenie , krv zoberie a potom nech ti dá ved toto nie je ok , tato ti nesadla
@karinne Dienorette uzivam, mne vyhovuje, kazdopadne to nie je normalne, navstiv dr. Ide o nizkohormonalnu HAK, sice uz takmer vsetky su nizkohormonalne ale ocividne ti nesedi... prekonzultovala by som zmenu s doktorkou, ale aj podstupila krvne vysetrenie a pod. (inak ked som ja zacala s HAK, tiez som mala prvu menstruaciu dlho, resp. spinila som, potom sa to dalo doporiadku... ked tak by som mozno este jeden cyklus vydrzala a uvidis... ale samozrejme doktorku navstiv)
Ďakujem vám za rady 🙂 V pondelok určite navštívim gynekologičku.
Všetko je už v poriadku. Nabehla som na druhý cyklus 🙂 to bola len prvá reakcia , čo sa niekedy stáva prvý mesiac.
Ahojte. Potrebovala by som radu, neviem čo mám robiť. Užívam antikoncepciu "AIDEE" beriem ju od začatia menštuácie a menštruáciu mám už 11 dní, je to dobré ? Upravuje sa mi cyklus alebo čo ?.. čo mám robiť ?.. pomôžte mi prosím .. 😢
@daduska77 ,
normalne ber tabletky dalej, je to uplne normalne - tvoje telo musi zacat vnimat a akceptovat, ze beries antikoncepciu 🙂 ,
ono to postupne prejde.
Môže za to antikoncepcia
Osobitnou kapitolou sú poruchy cyklu pri užívaní hormonálnej antikoncepcie. Tesne po jej nasadení sú časté dlhé krvácania, trvajúce aj celý mesiac. Ak ste teda „začiatočníčka“, nepanikárte, je to normálny jav. Tento stav môže neskôr vystriedať veľmi slabý až žiadny menzes, čo tiež nie je nebezpečné. „Pri antikoncepčnej metóde, keď sa vkladá teliesko s hormónmi do maternice, vymizne menštruácia u 20 až 30 percent žien. Ide o neškodný a veľmi priaznivý efekt takejto formy antikoncepcie,“ uzatvára MUDr. Peter Ilavský.
predam jedno balenie HAK - AIDEE 21 tabl. expiracia 09/2015, 7 eur plus poštobné. info sprava
Ja mám ten istý problém tiež užívam antikoncepciu tak ako mi Dr naordinoval,čiže od prvého špinenia a menzes ten silnejší sa dostavil dva dni pred ukončením,neviem keď teraz doberiem posledný týždeň čo ešte menzesujem a potom je pauza sedem dní či tu pauzu dodržať a zase sa spustí,alebo mám pokračovať v ďalšom balení?Nemáte s tým tiež nejakú skúsenosť ak ďakujem
Zdravím chcem sa opýtať pred nedávnom som začala užívať antikoncepciu,,,,no zároveň užívam aj produkty na zrýchlenie metabolizmu na podporu chudnutia,,,,, keďže som 3 mesiace po pôrode,,,, :D :D môžu nejako tieto lieky na zrýchlenie metabolizmu ovplyvniť účinnosť antikoncepcie???? Ďakujem 🙂
Ahojte žienky chcem sa opýtať už 3 mesiac užívam antikoncepciu. Dnes som si všimla že mám krvavý výtok ako keby mi začínala menštruácia no do jej začatia mi ostáva ešte týždeň a pol. Tabletky užívam stále rovnako pravidelne,,, Neviete mi nikto poradiť,,, je nejaká možnosť že by som mohla byť tehotná???? Už aj predtým som uživala HAK ale takéto problemy som nikdy nemala,,,,
@cerez je to síce veľmi stará téma ale upravilo sa ti to špinenie?
@anonym00000 Musela som ju po mesiaci vysadiť. Bola som u doktora. U mňa nešlo pri tejto HAK o špinenie, ale o riadne krvácanie s bolesťami. Po mesiaci som toho už mala dosť a nerobilo mi to dobre pri endometrióze. Ale ako sa spomína hore v jednom príspevku, bežné je krvácanie v prvom mesiaci.
@cerez jaj takto, tak ja nekrvacam skôr mám len hnedý výtok aj to len občas a veľmi mierne ale ďakujem za odpoveď 🙂
Ahojte.. mám podobný problém, ale... Po UPT v apríli (zdravotné dôvody, ak máte k tomu potrebu sa negatívne vyjadriť, alebo ma odsudzovat, tak si váš názor prosím nechajte radšej pre seba, ďakujem) mi nasadili antikoncepciu drovelis... Nesadla mi, pretože menštruácia si chodí ako chce, je neskutočne silná. a trvá hrozne dlho (dnes 19. deň, minulá trvala 20, tá predtým myslím 16) U Dr. som bola, veľmi neochotne mi ju vymenila za belaru (dnes som s ňou začala) a snažila sa ma presvedčiť, nech tomu dám ešte šancu, že telo si možno zvykne a či mi to až tak moc vadí. Nahnevaná som neskutočne za takýto prístup, nepoviem keby som mala nejaké slabucke spomenie, ale zo mňa to celých 19 dní tečie prúdom tak, že najväčší tampón a vložka na noc mi stačia tak na hodinku, ani to nie.. je mi zle od žalúdka, motá sa mi stále hlava. Prosím vás o nejakú radu, ja už neviem čo mám robiť. Sama sebe som sľúbila, že ak to do piatka neskončí (keďže mám belaru prvý deň) tak idem na pohotovosť. Máte prosím nejaké rady, ako dopomôcť tomu, nech menštruácia skončí? Lieky proti krvácaniu beriem už vyše týždňa bez nejakého efektu.. ja viem, že toto nie je normálne, len neviem čo mám robiť, keď ma Dr. odpalkovala
@karinne S touto antikoncepciou skúsenosť nemám, ja som brala iné lieky, ale podľa mňa to asi celkom v poriadku nebude, že tak dlho krvácaš. Na tvojom mieste kontaktujem gynekológa.