Ahojte žienky už párkrát ma tu zarazila debata tohoto typu. Ženy údajne otehotneli aj počas užívania tabletiek. Ja som si nedávno nechala po pôrode predpísať a teraz mám normálne obavy. Už dvakrát som otehotnela na prvý pokus a teraz sa obávam že čo ak by sa to stalo aj mne. Ďalšie dieťa neprichádza do úvahy. Avšak mám dve kamarátky ktoré normálne počas antikoncepcie majú styk ,,až do šťastného konca" už roky a nikdy sa im nestala nehoda. Podarilo sa vám niektorej naozaj otehotnieť aj počas svedomitého brania tabletiek? Nejde mi to do hlavy keďže k ovulácií by ani nemalo dôjsť.
aj mna to znepokojuje, asi prestanem take temy citat, minule tu bola dokonca debata, ze cez prezervativ sa da aj neporuseny, ja som mala normalne triasku od nervov, ked mi teraz meskala dva dni, ale potom sihovorim ukludni sa, nie, nie je to mozne, pory kondomu su mensie ako spermie, ale zase pri HAK to je take..staci nejaka porucha vstrebavania lieku a problem je na svete, nejak nemam doveru k tbl
Šanca minimálna. Ale je.
Žiadna antikoncepcia nie je 100%.
Ak beres pravidelne kazdy den tak by sa to stat nemalo. Mozno jedine ak nejaka crevna chripka, ze by sa tabletka nevstrebala.
Hlavne si detailne prečítaj príbalový leták, aby si vedela, čo a ako. Ja som brala 20 rokov a tiež som mala s lekárkou debatu o otehotnení počas užívania. Vravela, že mala tehotné, ale vždy tam niečo bolo, nikdy nie tak, že brali 100%ne tabletky a otehotneli. Nikdy som nepočula o tehotnej cez tabletky, iba tu na MK. Ak ich už berieš, tak sa zbytočne nestresuj, potom to nemá význam.
Štatisticky nie je žiadna antikoncepcia 100% jedine chrbtom k sebe a každý sám. Ak je napríklad 99% to znamená, že pri použití ako sa má otehotnie jedna zo 100 žien. Či to budeš práve ty sa nedá povedať.
Jedina stopercentna ochrana je nesexovať.
@thirstymonk z davnej minulosti vieme, ze ani to nie je zaruka 😉🤣🤣🤣
Pri oralnej hormonalnej antikoncepcii je ochrana 93%. Je to na strankach Planned parenthood. Aj to je pri dokonalom uzivani. Znamena to, ze zo 100 zien za rok neplanovane otehotnie 7. Efektivita je v praxi este nizsia, kedze do toho vstupuju aditivne faktory. Pri pouzivani hormonalnej antikoncepcie v 8-15% pripadoch dochadza ku ovulacii a ak su pritomne spermie tak aj k pocatiu, ale efekt antikoncepcie je aj v tom, ze maternica nie je prisposobena uhniezdeniu, kvoli comu dochadza k potratu. Mnoho zien o tom nevie.
Taky kondom ma priemernu efektivitu 87%, pocas plodneho obdobia zhruba 30%
Tak ľudia poviem vám zaskočili ste ma s tými kondómami😄 to som si myslela že spermie cez to nemôžu jednoducho prejst jedine že by sa skĺzol. No chytá ma panika čo vám poviem...
@katarinaba Aj tohto roka bola dajaka kometa, tak uvidime, čo sa stane :D
Ja som brala HAK asi 15 rokov, potom som vynechala, keď sme plánovali bábo. Po pôrode som ešte brala asi 8-9 rokov. A neotehotnela som počas toho. Ani nikoho takého osobne nepoznám. Jedine tu na MK všetky zázračne otehotnievajú napriek tomu, že sa veľmi svedomito chránia. 🙃
@h2 dosť intímna a drzá otázka ale zvedavá som ako čert. Aj s vyvrcholením si tých 15 rokov neotehotnela? Inak aj ja si myslím že to tie ženy tvrdia lebo sa hanbia priznať že tie tabletky brali hocijako alebo nezobrali
Se vším všudy, ako hovoria bratia Česi. 🤭
Ináč, veľa žien nevie, že napríklad antibiotiká znižujú účinnosť HAK. A môže tam byť viacero iných faktorov, kvôli čomu je znížený antikoncepčný účinok.
Ano kamoska tak otehotnela, spravila si asi 20 testov co nemohla tomu uverit😃 ale ako pisala kočka vyššie mala vtedy črevnú virozu par dni tak to pripisuje tomu ze nestihla antika zabrat 🤪
@h2 joj ďakujem za odpoveď. A popravde ani ja som nevedela že AB znižuje účinok pretým ako som začala brať. Ale vraj sú aj také tabletky čo nezabraňujú ovulácií ale iba zhusťujú ten hlien tak tie sú možno menej spoľahlivé kto vie. Ja keby som si na 100% istá že už v budúcnosti nechcem žiadne dieťa tak by som to vyriešila definitívne ale nie som si istá a možno by ma to potom mrzelo tak zatiaľ budem veriť tým tabletkám
@fiirsttiime takže pri sračke nesexovať píšem si😄
@h2 a ktorú HAK si brala? Ak mi táto nebude sedieť po pár mesiacoch idem na tú tvoju😄
Mne sa to stalo a čakám momentálne tretie pravidelne som brala tabletky ešte budík ma vždy upozornil ,nepijem a ani nefajcim a žiadne lieky som nebrala a to bolo teda prekvapenie 😂🙈
Ja som za celý čas brala 3 rôzne, ale najdlhšie a aj naposledy som brala Yadine.
Kamoške znížili účinok antikoncepcie ATB. Otehotnela
Su veci, co mozu znizit ucinky antikoncepcie a vela zien samozrejme zabudne obcas vziat tabletku. Ale su uplne vynimky, kedy sa neda najst pricina a aj pocas brania antikoncepcie zena otehotnie. Ale to je skor vynimocne, netreba sa tym stresovat. Ak by clovek chcel mat 100% istotu, ze ziadne tehotenstvo nebude, tak jedine treba dodrziavat celibat a byt bez sexu. Nic ine nie je 100% spolahlive.
a lepšie je používať HAK, ktorá sa neužíva perorálne, vtedy aspoň nemusíš stresovať, ak máš hnačku, vracanie a pod.
Mojej kamarátke sa to stalo. Nikdy nevynechala, každý deň presne v tú istú hodinu. No aj tak otehotnela. 😄 Ale je to podľa môjho názoru skôr taký zázrak