Ahojte maminky, používate niektorá Creightonský model ako metódu prirodzeného plánovania rodičovstva?
Áno, ja
@adriana1980
Adrianka ak sa môžem opýtať, začala si s touto metódou ked si mala cyklus alebo v inom období? Ja som začala po pôrode druhej dcérky, ktorá má teraz 10m. Stále nemám cyklus a mám stály hlien takže suché dni sa u mňa vôbec neobjavujú. Mám veľmi milú lektorku ale už sme obe trošku nešťastné, pretože môj hlien sa prejavuje ako plodný, aj ked viem(e) že plodná nemôžem byť 31 dní v mesiaci. Keďže však stále nemenštruujem tak nemôžem riskovať keďže ďalšie bábo chceme, ale trošku neskôr.
Tebe táto metóda vyhovuje? ľahko sa ti orientuje v tvojom cykle?
Ja tiež... medzi prvým a druhým dieťaťom nám to fungovalo 100% no to tretie prišlo ako prekvapenie...tam som niečo zle asi odsledovala. No a tiež po druhom pôrode kým mi nenabehol cyklus som mala stále hlien ktorý sa javil ako plodný.
@slniecko87 Ahoj. Ja som začala po vybratí telieska. Zo začiatku som nemala hlien,iba 6PC. To som mala z kvasiniek. Lektorka mi nasadila diétu a 6PC zmizlo. Nejaké obdobie som mala aj plodný hlien, ale teraz som bez ovulky. Lektorka mi niečo hovorila, že v prípadoch, keď je stále hlien, tak sa zapisuje, či ten dnešný bol rovnaký ako včera a podla toho sa to určuje. Šak nech sa školitelka poradí s nejakým druhým lektorom
Ešte ma napadlo, či nemáš nejakú infekciu, keď máš stále hlien. Nech ti gynekológ urobí poriadne vyšetrenia
@momkomonika a podarilo sa ti to casom rozoznat alebo ani nie?
Aj ja pouzivam.
@slniecko87 nie nepodarilo... a po 4,5 mesiacoch od pôrodu cca som dostala menštruáciu, tak tam to bolo jasnejsie..
Tento mesiac som začala so sledovaním hlienu podľa Creighton modelu. Dúfam,že nám to pomôže k vytúženému bábätku.
@slniecko87 viem o čo ide, skúšala som cteightonsky model keď som ešte nemala partnera, (len) na sledovanie cyklu, takže mám 6 mesiacov “odskúšané na nečisto.”
Uz mame 2 deticky, vdaka tejto metode
to je aký????