Čo namiesto hormonálnej antikoncepcie?

mimi21mimi
16. aug 2011

Neviem nájsť presne tému, ktorú potrebujem, takže budem rada, v prípade, že existuje, ak ma nasmerujete, ak nie, moja otázka znie: Čo je vhodné a hlavne spoľahlivé namiesto HAK? Beriem ju už cca 6 rokov s ročnou prestávkou počas tehotenstva, ale myslím, že pchania hormónov do seba už bolo dosť.
Kondom mi príde nepohodlný a rátaniu plodných dní moc neverím vzhľadom k tomu, že bez HAK mám rozhádzaný cyklus vždy.

sorciera24
16. aug 2011

@mimi21mimi no, ono na vsetko sa da zvyknut, napr. aj na kondom.....ale ak chces mat nieco vhodne a spolahlive, tak skombinuj 2 metody...napr. Pharmatex + preusovana, alebo Pharmatex+kondom, pocitanie ovulacie + Pharmatex, kondom+preusovana...kombinacii je neskutocne vela, len skus najst tu vhodnu...;)

stardust
16. aug 2011

alebo zacni sexualne abstinovat.

molka
16. aug 2011

@mimi21mimi ak si budes merat bazalnu teplotu a sledovat hlien, tak mozes mat aj cyklus rozhadzany a napriek tomu dokazes presne urcit ovulku.

marcela7271
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
matka1312610
15. okt 2012

My pouzivame kondom,ale nie je velmi spolahlivy-viackrat sa uz stala nehoda-roztrhol sa

radddus
19. dec 2012

@mimi21mimi Symptotermálna metóda a teda prirodzené plánovanie rodičovstva - tu viac info http://www.lpp.sk/index.php?option=com_content&...
u nás 100 % funguje... no po vysadení HAK može chvíľu trvať, kým budeš mať "normálne cykly" ale aj s tým si vie STM poradiť🙂

resetka
20. nov 2015

ahoj, ja som vyhodila kondomy, mala som problemy s mykozami z nich.....a som velmi stastna, ze sme objavili symptotermalnu metodu. skoro rok sa nou riadime a len chvalim. Totalne sa nam upokojil vztah. Viac si uzivame milovanie, tesime sa na to ako male deti, viac poznam svoje telo.....
dostudovala som si ale aj billingsovu metodu, kedze sa viac venuje hlienu ako symptotermalna a myslim,ze coskoro prejdem uz len na nu a nebudem sa riadit meranim teploty 🙂