Potrebujem radu. beriem antikoncepciu už polroka skoro a dnes som si všimla, že mi jedna tabletka chýba takže som sa nedávno musela pomýliť a zobrať si tabletku dva krát po sebe lebo som si myslela že som si ju ešte nedala. A teraz sa bojím, že otehotniem, lebo na nedelu mi už nevydá
to nevadi ked jedna je vynechana ber az do poslednej o 1den dostanes skor menzes
@michaela025 nevadí?? no a presne pre toto potom vznikajú príspevky typu "zlyhala antikoncepcia" ...
@stanka106 účinok atk môže byť oslabený, treba použiť doplnkovú minimálne počas najbližších 7 dní (resp. ak ti vychádza pauza, tak 7 po sebe idúcich tabletiek)
nestresuj, normalne pokracuj dalej v uzivani pravidelne ako beries....ale radsej dajte pozor 🙂
kľud, zase tak rýchlo to nefunguje ... ale v balení je letáčik, kde sa píše, čo treba robiť v tomto prípade.... ale stačí, keď budeš brať lieky ďalej a hotovo...
@sissy27 myslím, že @michaela025 nenapísala, že majú mať nechránený sex, alebo niečo podobné. Ale že slečna/pani má ďalej pokračovať v užívaní tabletiek, balenie ukončí o deň skôr a teda jej o deň skôr príde aj menzes. Takže antikoncepcia bude aj naďalej užívaná tak ako má, len cyklus skončí skôr. A začne nový.
@stanka106 a ak sa bojíš, že v nedeľu otehotnieš (teda do nedele je ešte ďaleko), tak tomu predchádzaj a nesexuj - to budeš mať 100% istotu, že neotehotnieš.
dakujem za rady, nie mne neslo o to či mozem v nedelu mat sex ale o to či koli tomu poslednemu styku neotehotniem kedže poslednu tabletku si nedám
@stanka106 za prve - v pribalovom letaku sa (myslim) pise co robit, ak uuit zabudnes, resp, uzijes zle. a za druhe - uz sa bojis ze otehotnies dopredu, hoci si v nedelu este nemala sex? ved mame este primaky,nie? resp. ak ich nechces, ae nechces otehotniet, tak tyzden bez sexu ...
ježisi vy ste.... nechápete? ja sa bojím toho ze otehotniem koli sexu ktory som mala pred tyzdnom zato, ze v nedelu neužijem tabletku kedže ju nemám a po druhé ja som ten leták čítala hned. A sex nebudem mat dlho kedže už som nezadaná
Potrebujem radu. Veľmi to vadí keď som jednu tabletku stratila a teraz budem brta o jednu tabletku menej? Ochráni ma to či je to veľký príšer. Vopred ďakujem za rady.
@petulka110 ked vynechas poslednu v blistri, tak je to v pohode ;) postupuj podla pribaloveho letaku
Možno si ju dal manžel.