Chudnete, alebo priberáte po vysadení antikoncepcie?

tinka881
26. aug 2014

Chcem sa opýtať aké máte skúsenosti po vysadení antikoncepcie. Ci chudnete alebo priberate? Ja som 8 rokov brala Softine a už týžden neberiem. Neviem co mozem cakat....

renata165
26. aug 2014

Ahoj ja som po vysadeni antikoncepcie cca 4mesiace a pribrala som 4kg dufam ze sa to uz ustali .Brala som Evru 3roky. 🙂

hennyinnsbruck
26. aug 2014

Ja som brala Hák vyše 10rokov, váha sa mi po vysadení nezmenila..

hviezdicka111
26. aug 2014

ja som s vahou problem nemala 🙂 zato ine problemy boli... ale tak kazda sme ina, niektorej vysadenie nesposobi najmensi problem, niektora sa z toho spamatava niekolko mesiacov....

mawka
26. aug 2014

@tinka881 ten mesiac po vysadeni som na sebe badala "žravé stavy" a potom to pozvolna preslo, uz to je ok. pre dobry pocit som zacala cvicit. a mozem povedat, ze sa citim lepsie bez HAK nez s nou. ked som prestala na cas kedysi davnejsie, tak nic, ziadna zmena, mozno je to uz vekom, neviem, ale teraz uz som sa s nou necitila dobre a odhliadnuc od toho zrania ten jeden mesiac sa citim rozhodne lepsie. aj fyzicky. v poslednej dobe som mala pocit, ze snad citim tie najhlavnejsie neziaduce ucinky a vsetky. nie som proti HAK, ale mne uz nesedi a nechcela som experimentovat s inym druhom.

tinka881
autor
26. aug 2014

@renata165 aaach, to si ma nepotesila, lebo ja som pocas antikoncepcie pribrala do 8 kg. U mna je to na vahe zvlastne jeden den na vahe rano vidim skoro dole -2 kg a o dva dni zas o 2 kg viac...takze sa radsej už nebudem vazit...

tinka881
autor
26. aug 2014

@hviezdicka111 ake si mala problémy? Ale nemusis to sem pisat, ked nechces...

mawka
26. aug 2014

@tinka881 lebo sa ti zadrziavala voda v tele. ja som kvoli tomu mala yasminelle, ktora mala aj odvodnovaci ucinok. tie boli zo vsetkych asi najlepsie, takze som nebola opuchnuta a citila som sa fajn. a potom to zacalo, rozhadzany cyklus, bolesti hlavy, doslova migreny, ktore som nikdy nemavala, bola som zla, podrazdena, potom depky a zase juchuchu nalada, ale najhorsie bolo, ze sa mi zacalo zle dychat, zadychavala som sa, busenie srdca, a trpnutie ramien. som myslela, ze je po mne. a kedze ine nic neuzivam a inak som ok, tak som ju vysadila a po par dnoch mi zacalo byt lepsie. takze som presvedcena, ze to bolo z HAK. uplne dobre som sa zacala citit asi po mesiaci od vysadenia.

hviezdicka111
26. aug 2014

@tinka881 kludne aj sem....tlak mi skakal...raz nizky, raz strasne vysoky, busenie srdca, hrozna plet, hrozne nalady, vecne mastne vlasy...nevolnosti, podobne tym v tehu...ale tak postupne sa to same upravilo...a nie som jedina, co mala taketo problemy...normalne som sa zacinala bat, co so mnou je....a to este nehovorim, aka bolestiva prisla ovu 😀 😠 otehotniet sa nakoniec podarilo po zhruba 8mesiacoch od vysadnia....
inak tie problemy mi zacali mozno dva tyzdne od vysadenia.....asi ked telo naplno zaregistrovalo, ze kazdy den nedostava svoju davku toho humusu....

hviezdicka111
26. aug 2014

@mawka vidis, ja som zas pocas uzivania bola v poriadku a po vysadeni problemy....busenie srdca som mala prave po vysadeni, v klude tep 130-140....je to hrozny bordel v zivote by som uz hak do ust nedala...

tinka881
autor
26. aug 2014

@mawka s dýchaním mi ani nehovor...toľkokrát som bola na pohotovosti, že pulz 200 a potom už ani ich prístroj mi viac nevedel namerat. Tlak taky, že mi ukazovala 0.Beriem lieky od mojich 17 rokoch a po roku mi zacalo haprovat srdiecko. fakt by ma nenapadlo, že som to mohla mať z toho.

tinka881
autor
26. aug 2014

@hviezdicka111 ja som zvedava, kedy sa nam podari otehotniet. Ale teraz neberem lieky len druhy týžden a urcite si chcem dat pauzu 2-3mesiace pokial sa telo da do poriadku. Strasne sa bojim prvej menstruacie, lebo pred liekmi som mavala take bolesti, že som skrabala stenu, vracala atd.tie lieky su fakt svinstvo.

hviezdicka111
26. aug 2014

@tinka881 no tie mat asi budes, to sa vratili aj mne..vlastne hak ti bolesti nelieci....to je len tymi umelymi hormonmi, ze ich nemas 🙂 ale zas, lepsie bez hak....ked aj budu prve mesiace mozno nejake problemy, ale same to potom prejde....ja som si az potom uvedomila, ako som si osem rokov nicila zdravie....

hviezdicka111
26. aug 2014

@tinka881 fuu 200? a ja sa stazujem, ze som mavala 130-140 😀 a uz pri tom som sa teda dobre necitila.....

tinka881
autor
26. aug 2014

@hviezdicka111 mne byva až na odpadnutie...no a to nase zdravotnictvo...nechali ma na pristrojoch na pohotovosti cez 2 hodky a ked konecne už nieco zabralo tak ma poslali domov a nevedeli co povedat, tak povedali, že TO SA MLADYM STAVA...a ked mi dojde zle mam si dat vasocardin na srdce, sila. Nechcela by som mat taketo problemy pocas tehotenstva. Najviac sa bojim, ci sa nam to podari, ci mi hak neublizila.

hviezdicka111
26. aug 2014

@tinka881 no u nas po 8mesiacoch sa az podarilo....asi kym sa telo spamatalo z toho, ze som tak dlho do neho tlacila hak....no ja som behala po vysadeni po doktoroch, tiez nikto nevedel co vlastne mi je...to ma trapilo este viac, ja som to najskor nepripisovala vysadeniu, zlakla som sa, co sa mi stalo.....tiez mi nebyvalo dobre...mala som lieky na znizenie tlaku..ale tie mi boli tak naprd, kedze som hocikedy mala az prilis nizky a hlava sa mi tocila ako na kolotoci....stokrat denne som potom merala tlak, no katastrofa...ale tak z najhorsieho som bola o take dva mesiace von....potom uz boli len tie kozmeticke vady - plet, vlasy....a tie hnusne zmeny nalad 😀 sa cudujem, ze to moj muz so mnou vydrzal 😀 som prezila druhu pubertu 😀 😀 😀 a na tu prvu ovu po vysadeni asi nikdy nezabudnem....a potom kazdy mesiac cez ovu som citila bolest..ale uz len taku miernu a z tej som sa aj tesila - aspon som vedela, kedy je 🙂

hviezdicka111
26. aug 2014

@tinka881 ale najlepsie je, ze gyndosi by ti v zivote nepriznali, ze hak moze nieco taketo sposobovat 😉

mawka
26. aug 2014

@hviezdicka111 no, moj praveze hej. este mi naposledy vravel na preventivke, ci si to nechcem rozmysliet, ze by som hak vysadila, vymenoval mi vsetko mozne, co sa moze stat a ja este tak v pohode, ze nie, ved som v poriadku, necitim sa zle. ja neviem, ale potom to nejak kratko na to zacalo. najprv ma tiez nenapadlo, ze to moze byt z hak..no ale ocividne bolo.
plet mam aj ja hroznu, aj kozna mi hovorila, ze bud ked zacnes brat hak alebo ked vysadis, tak sa moze na nejaky cas pokaslat kvalita pleti. strasne sa mi zacala mastit. do toho som sa dala neodborne vycistit u kozmeticky a liecim sa differinom teraz. je to zatial fajn, ale mastna som stale. tak ale snad to uz prejde. som ani v puberte nemala taku plet.
ja uz hak nechcem ani vidiet. deti mam dve, zvazujem sterilku. zvazujem 😅

mandrewa
26. aug 2014

ja som brala HAK vyše 7 rokov, najskôr Triquilar a potom Maitalon a po vysadení sa mi váha nezmenila, ale vlasy mi dosť padajú a kožu mám nenormálne suchú... a to nevravím o zmene nálad :D presne ako v puberte som schopná ofučať sa pre každú blbosť... ale už sa to trochu lepší 🙂

renata165
26. aug 2014

@tinka881 no ja som pocas uzivania nepribrala nic az po vysadeni ale ked uz pisete o tom otehotneni tak prvy krat som uzivala Evru 6rokov a otehotniet sa my podarilo cca 6mesiacov po vysadeni.. 🙂

evittam
26. aug 2014

Ja som pri prvom synovi vysadila HAK po 7 rokoch a otehotnela som po 2 mesiacoch a pri dcérke som vysadila po 5 rokoch a otehotnela som do 1 mesiaca. 🙂

betka28
29. aug 2014

Ja som s váhou tiež mala problémy, nemala som dobré skúsenosti s tabletkami. Odvtedy sa radšej používam prirodzenú antikoncepciu, je to malý prístroj Cyclotest. Môžem iba odporúčať.