Ahojte, vzhľadom na to, že sa v 18stich rokoch konečne chystám na svoju prvú návštevu gynekológa a chcem si dať predpísať antikoncepciu, by som sa chcela spýtať ako to všetko prebieha a na čo sa mám pripraviť. Prípadne ak by mi niektorá z Vás vedela odporučiť dobrého gynekológa v Trnave a povedať mi, ako to uňho funguje, bola by som veľmi vďačná. Ďakujem Vám za každú radu 🙂
Aj ja si myslim, ze to predpise skoro kazdy. Ja som si tiez dala predpisat v 19tich lebo mi vraj zmiznu vyrazky na tvari a chrbte...tak aj bolo...prsia zvacsene, pevne, zadok ani nehovorim, stehna pevne no postavicka jak lusk. Brala som ju asi rok. Ked som prestala všetko mi ,,spľaslo'' a zrazu sa mi objavili hrcky na prsnikoch...chvalabohu nezhubne. Citala som clanok, ze z tej antiky mozem mat tie hrcky.mam 18 rocnu sestru a povedala som jej o tom. Tak bola stastna ze som ju o tom informovala. tak ak ti mozem poradit radsej nepchaj do seba ziadne tabletky. Ja uz nikdy v zivote. A ak budem mat niekedy dcéru, urcite jej to nedovolim aby to brala je to riadne svinstvo...teraz mam 24..... a este ked som ju prestala uzivat tak po 3 mesiacoch bolo v spravach ze ju zakazali predavat (tu,ktoru som brala) lebo ze na nu zomieraju zeny.......
hak je biznis prehnaný cez ženské telo.....poriadne si o všetkom prečítaj,nie sú to lentilky a riziko je priveľké....ak semtam počuješ o smrti mladej ženy inak nevysvetliteľnej,tak je za tým hak....mojim dcéram radím nehormonálnu ant. -radšej 10 vnúčat akoby ste vy ,mladé ženy,mali na hak doplatiť vlastným zdravím
Ďakujem vám za názory.. ešte to prehodnotím a porozmýšľam o tom.
@libawet na Športovej v Gyngroup robí aj niekto iný ako MUDr. Štrbo? Tam som pôvodne chcela ísť.. Nevieš mi povedať ako to tam funguje? Myslím, že mi niekto hovoril že doobeda berú bez objednania iba na kartičky.. Už sa asi vyše mesiaca odhodlávam, že tam pôjdem a stále mám z toho nervy 😒
@karin_11 robí tam okrem Štrbu ( ten to založil )- Štefániková a Varga. Štrbo robí aj prsníky - sono. Ja patrím k Štefánikovej, zavolám sestričke a tá mi dáva termín, kedy je tam lekárka, lebo robí ešte aj v nemocnici okrem tohto. Bez objednania - to neviem, či je možné, u Štefánikovej nie. Patrila som Ugorovej, no nebola som s ňou spokojná, tak som od nej odišla. Sestrička u Štefánikovej mi dala odhlášku, s tou som šla k Ugorovej, jej sestrička mi na základe tej odhlášky dala kartu a s tou som šla prihlásiť k Štefánikovej a jej sestrička mi dala hneď aj termín, na sono prsníkov/ u Štrbu a gyn. vyšetrenie/ u Štefánikovej, takže vybavím hneď dve veci v jeden deň, aj to sa mi páči, to som u Ugorky nemala. Štrba už myslím nové pacientky neberie, a Varga neviem, treba volať : 033/5936679 alebo 033/5936634, GYNGROUP, všetko Ti povedia, vysvetlia, sú ochotní.
predpise ti to skoro kazdy, aj v Trnave.... podla obvodu niekam patris, pripadne si zisti , kde chodi mama...., ale osobne ti to neodporucam... si mlada a odstavit svoj hormonalny system narobi viacej skody, ako osohu. je o tom kopec clankov na internete a sem tam sa najde gynekolog, ktory sa pozrie pravde do oci a nepredpise len tak HAK.... je to svinstvo... K predpisaniu by zodpovedny gynekolog mal vysetrit stav ciev (krcove zily su kontraindikacia) a hlavne kazde 3 mes. robit pecenove testy...Preco asi? no , lebo je to take " neskodne"... ale bud rada, ak ich spravia aspon raz za rok...
Skody, ktore napacha sa pritom mozu objavit az o desiatky rokov..
Skuste si na zaciatok vystacit s kondomom.... ak ta ma chlapec rad, nebude s tym mat problem, ide o tvoje zdravie a TVOJE telo.. ak s tym problem ma, je to sebec a nemiluje ta, cize nestoji za to, aby si si telo ládovala umelymi hormonmi...
https://diva.aktuality.sk/clanok/31155/antikonc...