Ahojte mám otázku mám nejaký psychicky problém, chcem postúpiť sterilizáciu, ambulantnú, mam 28 jedno dieťa ale rozhodla som sa a stojím si za tým. Koľko to stojí a kde to robia ďakujem
@luckabj82 čítala som ze ako.. Laserom
Ak môžem pripnem sa, tiež ma to zaujíma aký je postup, nakoľko môj gynekológ je veľmi prorodinny a nechce o Tom ani počuť, že mi zavedie teliesko keď chcem.....lenže ja som si na 100 percent istá že už žiadne dieťa nechcem. Mám synčeka so zdravotným problémom a jemu chcem venovať všetko, neviem si predstaviť ďalšie dieťatko.
@miskamisiq vraj od 18 rokov to spravia na požiadanie... Nečítala som žiadne indikácie ze by trebalo..
Ak je to zo zdravotných dôvodov tak robia zadarmo. Aspoň predtým to tak bolo že ak napísal lekár že máš nejakú chorobu a že dalšie dieťa neodporúča tak vtedy robia zadarmo na ZP pôjde operácia. Nie nerobia to laserom robia to normálne operácia musíš mať predoperačne vyšetrenia všetko.
Sterilizacia je operacia, treba ist ku gynekologovi, vypisat ziadost, dat do nemocnice na potvrdenie, je tam lehota 30 dni a az potom sa moze ist, normalne musis predopwracne lebo je to v celkovej anestezii, cena zavisi od toho kde to chces dat robit, ceny su od cca 250 -700 eur, ja som neveril na podviazanie, ani na prepalovanie, ja som chcela mat 100% tak to je vybratie vajcovodov, NIE vajecnikov, aby si sa nezlakla, nelutujem, ale ja mam deti uz viac aj ten vek
@kristen1999 od 18 rokov pochybujem
@luckabj82 pôvodne som chcela vybrať celú maternicu, pretože mi prekáža menštruácia, popravde ma to už nebaví každý mesiac to riešiť
@kristen1999 to by som nerobila, vsetky co poznam, ze nemaju maternicu ,tak nemaju chut na sex, ale ze uplne
@danielle21 to je najmenej. Najhoršie sú zdravotné problémy s kosťou, hormonálne problémy, priberanie a pod.
@kristen1999 ambulantné sa to robí?