Baby preplaca poistovna sterlizaciu zo zdravotnych dovodov? Mam za sebou 3 sekcie a 1 gynekologicku operaciu myomu, tiez 3 potraty ( prirozdene), uvazujem nad sterlizaciou, deti uz nechceme mam 40 rokov len tie ceny su dost vysoke 300-600 e, neviete ci to v pripade viacerych sekcii a inej operacie preolati poistovna? Dakujem
Kamoska platila 300 eur, po 2 cisarakoch, uz nechceli dalsie. Ja to zvazujem v pripade cisaraku u seba, tiez budem mat 40 a druhy porod. Dalsie uz nechceme urcite skrz vek. Proste dve deti budu akurat a rodit este starsia tretie by uz asi bolo pre mna osobne cez ciaru.
A tvoj muz by sa nedal, sice financne to asi vyjde narovnako.
U nas v PO je to tak (resp bolo pred 2,5 r.), ze ak si ju das urobit sucasne so sekciou, tak je zadarmo a je jedno kolko deti a sekcii mas za sebou. Ziadost treba dat minimalne mesiac vopred. Ak je to mimo sekcie tak to bolo tusim 250 €.
Sekcie sa neberú ako zdravotná indikácia, uz keď som si ju ja dávala (pred 7 rokmi) bol zmenený zákon a nedalo sa zo zdravotných dôvodov, ale viem ze záleží aj od nemocnice, aj co sa týka ceny. Ja som mala papier nie len od gynekológa, ale aj od hematologicky, že nesmiem užívať žiadnu hormonálnu antikoncepciu a pod a aj tak my to neuznali. Ale mne robili sterilizáciu pri 3tom cisárskom, tak cena nebola až taká vysoká.