Bolí vybratie vnútromaternicového telieska?

bilotti
14. okt 2024

Ahojte,

Plánujem ho vybrať. Keď mi ho dávali bolo to hrozne nepríjemné. Bolelo to. Chcem sa opýtať ktorá máte skúsenosti.. bolelo aj vyberanie?

biba_18
14. okt 2024

nuž ... bohužiaľ áno. preto je najlepšie ho vyberať v druhej polke menštruácie...

biba_18
14. okt 2024

myslím nie že zomrieš od bolesti - ale ak ti bolo nepríjemné zavádzanie, bude asi aj vyberanie. ja som to tak mala ...

kris_tin257
14. okt 2024

Vkladanie je neskutočne nepríjemné ale vyberanie bolo úplne v pohode ani som nevedela ako a bolo to za mnou 👍

la_dolce_vita
14. okt 2024

Nebolelo ma nikdy, ani vkladanie. Je to individualne.

salamistka
14. okt 2024

Ja som nerodila prirodzene, ale cisárskym, vkladanie bolo bolestivé, ale vyberanie bolo oveľa lepšie..držím palce

bilotti
autor
14. okt 2024

@biba_18 áno, už mi končí menzes, len tak sem tam zašpinim. Dúfam že je to dobrá fáza na vybratie

lasona
14. okt 2024

@bilotti a ty máš menzes keď máš teliesko? Ja teda nie

bilotti
autor
14. okt 2024

@kris_tin257
@la_dolce_vita
@salamistka to vkladavanie som vydržala len tak tak bez sĺz.. keby to trvalo asi čo i len o minútu dlhšie to asi nedám.
Dúfam že to vybratie bude aspoň o 50% lepšie

bilotti
autor
14. okt 2024

@lasona áno, pravdaže.. mám ho ešte dlhší ako zvyčajne

biba_18
14. okt 2024

@bilotti čo ti povedal gynekolog? mne sa zdá že som bola takto koncom menštruácie. teraz už nemenštruujem, tak vybratie odkladám teda práve kvôli tomu že s bojím že ma to bude bolieť, no ale nemôžem to mať navždy že ... takže zatnem zuby a idem budúci pondelok...

bilotti
autor
14. okt 2024

@biba_18 povedal že mám prísť vtedy keď ešte budem nosiť vložky..ale zase nie úplne keď bude silná.

bilotti
autor
14. okt 2024

@biba_18 počkaj, ako myslíš že navždy? Čo navždy

biba_18
14. okt 2024

@bilotti keďže už nemenštruujem, tak nemôžem ísť na vybratie telieska na konci menštruácie...

doriiis
14. okt 2024

@biba_18 ....ja menštruáciu nemám pri teliesku.Takze žiadne vyberanie v pravý čas sa nekonalo.Vybratie boli menej ako vkladanie a dá sa to zbuchnut aj po sebe.😃

bilotti
autor
14. okt 2024

@doriiis to rada počujem. Keďže zavádzanie som znášala veľmi ťažko 😄

doriiis
14. okt 2024

@bilotti ...verím.Aj ja.Ale pre ten komfort po zavedení to stojí.
Zas nepodstupujeme to každý mesiac,takže treba len vydržať,potom ešte deň- dva je to bolestivé a potom už pohoda

sona110
15. okt 2024

Akurát sa chystám na vybratie,a mne gynekológ vyberá stále deň pred menštruáciou.Vkladanie je nepríjemné,ale vyberanie je v pohode.

bilotti
autor
16. okt 2024

@sona110 ja som bola, ale nevedeli mi ho vybrať.. hrozí mi operácia teraz
@doriiis
@biba_18
@salamistka
@kris_tin257

kris_tin257
16. okt 2024

@bilotti ako dlho si ho mala? Kamarátka si ho tiež po 5 rokov išla dať vybrať a museli to riešiť operačne lebo jej vzrástlo nejak 😕

biba_18
16. okt 2024

@bilotti no výborne 😨 ja ho mám asi 3 roky len ... len už nemenštruujem tak mi ho vlastne netreba ...

doriiis
16. okt 2024

@biba_18 ....prečo by ti ho nebolo treba?

biba_18
16. okt 2024

@doriiis lebo som v prechode 😂🤦🏼‍♀️

bilotti
autor
16. okt 2024

@kris_tin257 presne 5 rokov ho mam.. a ako prebiehala operácia? Aké to bolo