Ahojte. Stala sa nám s priateľom jedna nechcená udalosť. Vždy si na to dávame pozor, pretože sme ešte veľmi mladí a nie sme pripravení na bábätko...ale tak stalo sa. 31.12.2020 nám praskol kondóm a spravil sa do mna. Zistili sme to až potom. Strašne sme spanikarili a nevedeli sme čo mame robiť pretože lekárne boli v našom okoli zavreté alebo už mali taletky “po” vypredané...dala som si ju až po 41hodinách. Podľa aplikácie mi menštruacia začínala 8. a končila 14.12.2020...od 19.12. po 28.12. som mala strednú a vysokú šancu. Myslite že keď som užila aj tabletku po a 31.12. som mala ešte aj nízku šancu že môžem byt tehotná ? Som strašne v strese a fakt dosť sa bojím ale čo som tak na internete čítala tak písalo že tabletka po escapelle je učina do 72hod aa niekde píše že to je 99% alebo 85% istota...prosím nikto mi nenadavajte viem že to bolo nezodpovedné ale tak človek sa z vlastných chýb učí.
Neboj sa nič,je tam minimálna šanca..hlavne ze si tabletku užila, len teraz ti z toho moze meškať..naozaj sa ukludni ja "nevidím do teba "ale určite tehotná nebudes .🙂
Len neber ďalšie tabletky prosím ta ak si ju užila dokedy písalo v limite do 3dni tak uz nestresuj naozaj..🙂
len klud, ja som tiež az po 2 dnoch vzala a do par dni prisla ms, len treba klud, stresom nic nespravis, len to zhorsis, tiez nam praskol kondom , tehotna som neostala
Ovulaciu mozes mat hociktory den cyklu, podľa aplikácie sa neriad. Tabletka po funguje tak že zastavi ovulaciu, ale ak už prebehla a vajíčko sa stihlo oplodnit tak tehotenstvu tabletka nezabráni. Nezľakni sa ale ak ti bude ms meskat, alebo ak bude ina. Ta tabletka je "hormonalna bomba" a môže ti rozhádzať celý cyklus.
@lilahalam stres ti teraz nepomôže tak ci tak. Ukludni sa. Myslím, že to bude v poriadku. Nič iné ani nemôžeš urobiť, len čakať.