Beriem HAK a som z toho smutná

28. apr 2023

Lubim muza s ktorym si viem predstavit mat dieta. Je to prvy poriadny chlap pri ktorom to citim az takto. Paradoxne aj prvy pri ktorom som zacala brat HAK. Po 30tke, HAK z ktorej mam hlavne migreny...chranit sa chcel on, aspon na cas...ale teda chranim sa ja. Uz na zaciatku som mu povedala, ze HAK planujem brat len nejaky cas, kym "zaberie"(nezacala som ju uzivat kvoli ochrane). Automaticky sme celkom skoro poriesili temu rodinu, je odo mna o par rokov mladsi, rodinu chce o par rokov neskor. Ja nepocitujem nutne potrebu mat dieta hned, ale rada by som to nechala na nahodu...ak sa podari, podari sa, ak nie, nie...Citim v sebe smutok, ze ta moznost je teraz takmer nulova. Nepiste mi prosim, ze aj on musi chciet. On chce, az neskor, o par rokov neskor, ja som s tym vlastne ok, ale potesila by som sa aj teraz. Ono vacsinou to ludia neplanuju, alebo snazilkuju az vo vyssom veku, ked sa nedari...viem, ze on je muz, ktory by sa napokon potesil a nie neostala by som sama (aj ked ja by som to aj sama zvladla). Chcem ho teda oboznamit s tym, ze z HAK mam silne migreny a budeme sa chranit inak...obavam sa ale toho, co by som vlastne chcela...Milujeme sa na styri kola a ja sa bojim, ze sa nam to hned podari...az tak hned by to nemuselo byt...ak ale budem pokracovat v uzivani HAK, uz mi to "prischne", neviem ako po roku, dvoch vysvetlim, ze mi je z nej zle...alebo na cas skusim inu HAK? vratim sa na uvod, vnutorne sa s branim HAK nestotoznujem. Takze nie nechcem to brat, ale som vlastne aj sama rada, ze mame aj tuto ochranu, aj ked by som s nim dieta chcela. Je to popletene, citim v sebe smutok. Keby sme sa takto chranili a dietatko raz planovali, bolo by to najskor o sedem rokov....je to vporiadku, ale mne sa to uz ziada...zaroven viem, ze pre nas by bolo lepsie, ak by sa nam po case, po roku, dvoch, troch podarilo. Viem, ze vela nad tym premyslam a sama si to premyslanim komplikujem, ale aj si vycitam, ze to co mohlo prist samo, o to som sa pripravila...citim, ze je ten spravny.

zelenakobyla123
28. apr 2023

Veď mu narovinu povedz to, čo si tu napísala. Ako chceš mať s niekym dieťa, keď s ním nevieš otvorene o všetkom komunikovať?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anjelicek26
28. apr 2023

Ano musite chciet obaja...

Teba mu to aj tak povedat, ze ty sa uz na dieta proste citis. Ziadne omacky okolo toho. Ak mate aspon rocny, stabilny vztah, milujes ho, treba mu to (ano viem, chce to vela odvahy to povedat takto) povedat rovno - ano s tebou chcem mat deti, pretoze ta milujem a verim nasmu vztahu, ze to zvladneme... A nie, nebudem cakat xy rokov, ale mam vidinu rok a zacneme sa snazit... je to na nom, co s tou info urobi. Ale poznam vela zien, co zili 5-6 rokov s partnerom, dieta ziadne, rozchod a im uz tak bili biologicke hodiny, kym si nasli dalsieho partnera, bolo neskoro... chlap ma snad do stovky cas splodit nejakeho potomka, u nas zien je to okno velmi male. Zakladom je skutocne od srdca komunikacia a uprimnost.

HAK ale bez jeho vedomia v ziadnom pripade nevysadzaj.

colsami
28. apr 2023

Neviem ci ma cely pribeh suvis s hak, ne-hak... Vychadza mi z toho medzi riadkami to, ze ty uz sa na dieta citis a on az (mozno) o par rokov.

PS: nikdy by som nebrala HAK ak by som s tym ja nebola stotoznena.

thoughtfulweirdo
28. apr 2023

V prvom rade neužívaj antikoncepciu, z ktorej máš migrény. Čo za samotryznenie to je? 🤔 Ak ju potrebuješ užívať kvôli inému problému, poraď sa s lekárom o inej značke. Ak je ten iný problém už vyriešený, tak ďalšiu skúšať nemusíš, len partnera informuj, že zo zdravotných dôvodov sa budete chrániť odteraz inak.

janinah
28. apr 2023

Si po 30 a ideš čakať 7 rokov kým sa začnete snažiť? 7 rokov tryznenia a vnútorného nepokoja.? Ty chodíš s bradom pittom,teda jeho mladšou verziou? Ze sa mu tak ideš prispôsobovať vo všetkom ....za 7 rokov som ja stihla radenie,svadbu a dve deti....ešte menej ako za 7,lebo ak sa stretnú ti praví,tak niet čo riešiť...7 rokov by som nečakala ani na princa viliama,kým sa rozhýbe a ci vôbec...prepáč,ale si dáka naivná

lauriik
28. apr 2023

Citala si to po sebe? Mne pride, ze ani srnky netusia co chces. Nechces brat anitku tak neber a vyrieste ochranu na cas kym on bude pripraveny na dieta inak. Ako si sa chranila doteraz ked pises, ze antiku si nebrala? Ved je xy sposobov ochrany.

romi0310
28. apr 2023

Hlavny problem je v tom, ze nie ste na rovnakej vlnovej dlzke. Vzdy sa treba pytat muza uz v prvych mesiacoch randenia, kde sa vidi tak o 5 rokov. Ked sa niekto vidi v cestovani, uzivani si, budovani kariery a ty sa uz vidis s kocarom, tak je jasne, ze to nie je ten pravy, ale je tak lavy, ze viac sa to neda :D velmi si protirecis v tvrdeniach. Bud sama nevies, co chces, alebo to velmi dobre vies, len sa prisposobujes situacii a partnerovi. Najlepsie debaty vie clovek viest sam so sebou. Skus sa takto sama so sebou porozpravat bez predsudkov a uplne otvorene a sama zistis, ci chces tie deti teraz alebo v pohode pockas. Ja mam uz teda po 30tke, ale my sme s manzelom boli vzdi nezavisle a nie moc.rodinne typy:D ale povedali sme si, zeby bola velka skoda,.keby lusia, ako my, nezanechali potomka. A tak som otehotnela v mojich 36rokoch. Obaja sme boli nastaveni tak, ze ak dieta pride, pride, ak nie, absolutne sa preto nezrutime 🙂 a babo sa podarilo po 4 mesiacoch snazenia :D takze sme radi 🙂 vzdy je dobre hladat partnera, ktpry je rovnako naataveny. Pokial je otvoreny rodine a detom, nie je to stratene. Len otazka je, ako a kedy si on predstavuje tu rodinu :D lebo za 2,3,4,5 rokov sa vam moze uplne zmenit vztah a on si to moze rozmysliet, ale aj ty 🙂

loliku
28. apr 2023

Ved mu povedz ze antiku musis vysadit koli migrenam a inym komplikaciam ( si vymysli) a este mu povedz ze uz mas 30 a 7 rokov cakat je pre teba vela, ze chces dieta za 2-3r ...coho sa bojis ze ta necha? Alebo chces cakat 7 r? Vies co vsetko moze byt za 7r? A ty nemas 20

mirko84
28. apr 2023

Tak ja neviem, ale my sme sa vedome rozhodli a dohodli, ze je cas na deti - neviem kde si zobrala to, ze vacsina parov to neplanuje … Keby to tak bolo, tak by urcite nebehalo po svete tolko bezdetnych 30+ tniciek, ved najvacsia sanca na otehotnenie je niekde okoli 20-25 rokov.
Nenapisla si, ako dlho ste spolu, ale je vcelku prirodzene a aj spravne, ze vztah sa nezacne plodenim dietata. Zas na druhu stranu, cakat teraz 5 rokov na zacatie snazenia beruc do uvahy, ze uz mas cez 30 je dlho.
Moja rada je presedlat na iny druh ochrany a otvorit temu dietata po roku s urcenim konkretnejsieho terminu a v pripade vykrucania zvazit vymenu partnera (aj ked tym sa zacne cely kolotoc odznova, co je n*prd)

ivik4
28. apr 2023

No uz len kvoli chlapovi by som brala lieky z ktorych mam migrenu 😃. Kks pri zenach sa to berie nejak automaticky ,ved vsak pohodka das si lieky.
Nech ide na docasnu vazektomiu alebo pouziva kondom 🤷‍♀️

mirko84
28. apr 2023

@ivik4 co je to docasna vazektomia? To pocujem prvy krat

mirko84
28. apr 2023

@ivik4 Ok, precital som si. Ale ma to potencialne rizika (stale sa moze nejaka presmyknut) a potencialne komplikacie so skaredymi nasledkami

romi0310
29. apr 2023

@mirko84 tieto nazory, je cas na deti :D treba brat aj nazor, ze niekto tie deti NECHCE! A je to uplne normalne 🙂 to, ze nejake zenske doslova dotlacili partnerov do plodenia deti, aj ked sa na to necitili a potom sa strasne cuduju, ked im chlap zdrhne alebo si zije svoj zivot a posiela len € na ucet. To, ze sa stretnu dvaja rovnako nastaveni ludia, je v poriadku. Ked si ty a tvoja partnerka mali pocit, ze je spravny cas splodit dieta do 25 rokov, je fajn, ale velni vela ludi v tom veku len skonci skolu a chce si budovat karieru. Niekomu staci robit niekde v zavode, ale su aj ambiciozni ludia, ktlri chcu za ssbou nieco zanechat a je pochopitelne, ze taki ludia maju deri hoc aj v 40tke. Neznasam, ked sa tu tlacia trapne reci, ze nejaki ludia po 30tke su bezdetni. Sama som si tym presla a vsetci mali pocit, ze ma musia lutovat. Pritom som boka kolkokrat ovela stastnejsia, ako vrstovnicky s troma detmi a na ucte 100€. Je to kazdeho osobna vec, kedy tie deti splodit chce. Takze ak chalan je od nej mladsi a chce si este uzivat, co musela vediet aj predtym, tak mu to asi nebude vycitat. Ked niekoho milujem, beriem ho ako plnohodnotneho partnera aj s jeho muchami, vlastnostami. Ak raz chlap chce budovat karieru a ja s tym suhlasim, tak mu asi po par mesiacoch nebudem vykrikovat, ze ty nie si stale doma a stake pracujes :D problem je v tom, ze ludia nie su ochotni cakat, nevedia sami, co chcu a potom aj tie vztahy su take zmatene

danica2711
29. apr 2023

dieťa má prísť na svet chcené obidvoma rodičmi a nie ako výplod jednostranných romantických predstáv

mirko84
29. apr 2023

@romi0310 autorka povedala, ze by uz chcela a jej partner ze az za par rokov - ale nie ze neche.
25 som spominal ak reakciu na to, ze autorka tvrdi, ze vacsina parov nechavs tomu volny priebeh co nie je pravda podla mna - vacsina sa v dnesnej dobe nejakym sposobom chrani.
Co da tyka “idealneho veku”, tak myslim ze medzi lekarmi je vseobecna zhoda prave okolo toho 25 roku. Ja viem, ze z hladiska zabezpecenia to vychadza prave okolo 30 (co je mimochodom vek, ked sa nam narodila prva dcera) a plne suhlasim s tym, ze sa maju na to citit pripraveni obaja. Finta je, ze partnerka uz tych 30 ma ale dieta nie je ani len v strednodobom vyhlade a to je z jej pohladu problem (a podla mna opravneny)

1fifinka1
29. apr 2023

V tomto príspevku sa ani diva sviňa nevyzná. Chcem, vlastne nechcem, ale aj by som chcela, nebránim sa, ale keby to bolo neskôr nevadí, ale rada by som teraz.... Pána beka

autor
29. apr 2023

ludia, v prispevku pisem, ze som zacala brat HAK z inych dovodov, nie kvoli ochrane, riesila som si HAK skor nez som ho poznala, bola som este sama....

dalej, co sa tyka spolocneho potomka, on dieta chce. mat ho hned nemusime, po prve neuteka mi vlak, po druhe este by som s nim chcela zazit i spolocny cas vo dvojici. ano, povedala som, ze by som uz chcela, to znm. ak by sa podarilo, potesila by som sa, pretoze to je nieco co v mojom veku, s mojim zazemim rada zvladnem, btw muza s ktorym som lubim. mame pekny vztah, rozumieme si, pritahujeme sa, je nam fajn, takze nie nie som najivna ako ktosi vyssie pise.

rady typu, ze to mam nechat tak, kedze chce dieta o sest, sedem rokov su mimo zdraveho rozumu, ved ho predsa lubim a sme spolu stastni. on to bude chciet aj skor...

mozme sa zatial posuvat inak...este mame co spolu objavovat nejaky cas...

btw HAK doberiem, zabrala tam, kde mala a mam z nej migreny...a ano, pisem, ze co ak sa nam hned podari...niektori tu maju pocit, ze aj chcem, aj nie. ale ja pisem, ze sice by som sa potesila, hned sa podarit nemusi, kvoli nam obom. a ano, chranit sa mozeme aj inak,avsak jediny typ pohodlbej ochrany (ktora sa mi nebude priecit, ani mi vadit z roznych dovodov, pohodlbost, vnutorna pohoda, zdravotne dovody) je prerusovana suloz, ale takymto sposobom sa nam, konkretne nam dvom moze podarit, lebo s nim funguje vsetko mnohonasobne lepsie nez som zazila predtym...necham veci trochu plynut a budem si uzivat vztah s nim.