Antikoncepčný krúžok po pôrode

ninkiis
1. júl 2024

Zdravím žienky, chcem sa opýtať tých ,ktoré máte antikoncepčný krúžok a hlavne ak ste po deťoch, je to dobré? Spoľahlivé? HA už nechcem brať mala som ju 5r narobila mi problémy,z ktorých sa dostávam až doteraz (vyše roka po pôrode) , lekár mi odporučil krúžok namoesto vnútromaternicového telieska, avšak rada by som nejaké recenzie od mamín.mám strach, že by sa mi to mohlo hýbať, či si to dobre zavediem a pod. Aby som náhodou neotehotnela, samozrejme viem že to nieke 100% ochrana, ale myslím to tak, že sa mi to môže posúvať pri styku, a tak by to nemuselo byť účinné.
Ďakujem za všetky recenzie, pekný deň 🙂

tanyan
1. júl 2024

Nemám skúsenosť s krúžkom, ale s nehormonálnym telieskom.
Prvé som mala ešte pred tehotenstvom (skoro 10 rokov) a druhé mám už 9 rokov. Keď to doktor vie vložiť a telo to neodmietne, tak je to z mojej skúsenosti vynikajúce riešenie - žiadne hormóny a žiadny stres...

domka222
1. júl 2024

Kamoška ho má a pochvaľuje si

domka222
1. júl 2024

@tanyan nehormonálne sa nemusí meniť tiež každých cca 5 rokov?

lauriik
1. júl 2024

Lenze ten kruzok mas to iste co HA akurat to nejde cez traviaci trakt. Ale mozu byt rovnake problemy ako pri uzivani klasickej HA.
Ja som to mala ked som bola mlada a co sa tyka komfortu tak vsetko ok, ani som o nom nevedela, na sex sa to da na tu chvilu vybrat ale kludne aj nechat.

tanyan
1. júl 2024

@domka222 Nie, nemusí... Pýtala som sa aj teraz na poslednej kontrole a doktor povedal, že všetko je ok a vydrží ešte dlho.

54tinka54
1. júl 2024

@ninkiis prečo odporučil krúžok pred telieskom? Ak ti robila hak zle, tak radsej by som šla do telieska. Krúžok je vlastne tiež dvojzložková hormonálna antika, len teda neprechádza to cez tráviaci trakt. Problémy ale môžu ostať.

ninkiis
autor
1. júl 2024

Neviem, v maily som mu napisala ze nechcem HA, a aj tak mi to odporucil, toez som myslela ze skor mi odporuci teliesko, kedze mam po dietati a dalsie neplanujem momentalne. Dakujem za odpovede