Antikoncepčné tabletky verzus teliesko po pôrode

brmbuska47
21. dec 2013

Chcela by som sa poradiť ohľadom antikoncepcie po pôrode. Máme druhé dieťa, ďalšie rozhodne neplánujeme. Stále zvažujem zavedenie telieska, ale čítala som kopu diskusií o tom, že teliesko ženám samovoľne vypadáva a nedá sa na neho spoľahnúť. Máte niekto s tým skúsenosť, prípadne vplýva na vás nejako?! - priberanie, náladovosť atď ?! Predtým som užívala roooky tabletky, ale ani jedni mi úplne nevyhovovali. Vďakáá 🙂

nikina17
21. dec 2013

tak toto by zaujimalo aj mna, momentalne riesim rovnaku dilemu. Ale to teliesko ma dost odradza uz len kvoli tomu ake problemy mala vdaka nemu pred 10 rokmi moja mamina.... takze zatial asi zostanem na tabletkach. Uvidime, momentalne mam Desirett. Tie sa mozu aj pocas dojcenia a zatial su fajn. Tak uvidime 🙂

sorciera24
21. dec 2013

no osobne za mna.....ani jedna z tychto 2 moznosti....

brmbuska47
autor
21. dec 2013

Mám kamošky, čo sú s telieskami spokojné, aj také, čo nie sú... Viem, že každá žena reaguje inak a nedá sa to predpovedať, ale nevedela by som žiť s pocitom, že sa nedá spoliehať na to, či vypadne.. Po šestonedelí budem mať o 4 týždne, chcem sa dovtedy rozhodnúť. Po prvom pôrode som váhala toľko, až som dospela k druhému :-P

martinkatinka
21. dec 2013

Mám za sebou obe formy, kvôli zdravotným komplikáciám som potrebovala vyblokovať MS..... bohužiaľ, ani jedno mi nerobí dobre, ale musím si vybrať menšie zlo... V podstate ide o to, že je naozaj individuálne, pokiaľ to nevyskúšaš, nemôžeš vedieť ako to bude pôsobiť na teba. Všeobecne ak nemáš problémy, teliesko by si nemala ani len cítiť, nemalo by vypadnúť, ak je dobre umiestnené, čo sa spočiatku kontroluje častejšie. Tabletky sú o tom, že ak zabudneš... tak hups, môže a nemusí sa nič stať. A zaťažujú pečeň, čo teliesko nie.