Antikoncepčné tabletky a zdravý životný štýl

31. máj 2023

Ahojte. Po dlhej depresie sa snažím asi rok stravovať sa zdravo, meditovať, robiť yogu, nepoužívať toxicku kozmetiku atd. Ale mam jednu dilemu, po druhom bábätku by som chcela brat zase antikoncepčné tabletky. Ale cítim sa zato dosť "pokrytecky" lebo predsa vieme ake efekty antikoncepcia má, a mam pocit že dnes je to tabu lebo je take škodlivé pre telo. Kondomy neznášam a špirála atd neviem pre mna je to neisté. Vazektómia tiež nie lebo tretie dieťa este vylúčené nie je. Brala som antikoncepčné tabletky keď som mala 19-20 rokov a nemala som veľké vedľajšie účinky… ženy ktoré ich beriete, ake máte skúsenosti? A je to pokrytecké ich brat keď sa snažím o zdravý životný štýl?

obleckodogymu
31. máj 2023

Brala som ich 12 rokov vkuse, prestala som brat keď sme sa rozhodli pre bábätko. Do mesiaca som otehotnela a som rozhodnutá sa k nim potom vrátiť 😊nemala som žiadne vedľajšie účinky, ani som nevedela že niečo beriem, telo mi antiku prijalo veľmi fajn takže za mňa len dobré skúsenosti 😊
Mimochodom tiež žijem zdravo, už dlhé roky .Cvičím, zdravá strava, samozrejme žiadne cigarety a alkohol atď ..a keďže mne antika nič zle nerobila, navyše som takto rýchlo otehotnela tak nevidím dôvod preco nie 😊
Samozrejme keby na mňa zle vplyvy mala, vyjadrila by som sa úplne inak.

janinah
31. máj 2023

Radšej si dám slaninu aj pohár piva občasný,budem sa povaľovať na gauči a šport kuknem len v telke /obrazne povedané/ako sa denne napchávať takou chémiou,telu neprirodzenou.Že sa vedlajšie účinky neprejavia hned neznamená,že sa neprejavia v 50tke ako problémy s pečeňou,pankreaso,cievami...ale nik to nerieši a nedáva do súvisu,farmafirmy predsa taký výskum podporovať nebudú....názor môjho gynekologa.A nie je nepodstatné,že sa to všetko vylučuje močom a kde tie kvantá chemie končia....v kolobehu vody...

kik2022
31. máj 2023

Ja sa snažím a zdravý životný štýl, preto antikoncepciu by som si do seba v živote nedala.