Antikoncepcia u 16-ročnej

17. mar 2023

Keby za vami vaša dcéra príde, že potrebuje sa chrániť, zároveň nemá dobrú pleť a chcela by začať užívať antikoncepciu, boli by ste s tým v pohode? Pozná aj iné antikoncepčné metódy, ale takto si ona sama vybrala. Ja nie som žiadny odporca antikoncepcie, sama ju užívam - isto aj to ju ovplyvnilo, ale inak nad tým premýšľam keď sa jedná o ňu. Hovorím si, že radšej nech si vyberie metodu sama tak aby jej to vyhovovalo, než ju tlačiť do niečoho čo v konečnom dôsledku ani nebude používať. Povedala som jej, že teda dobre, asi by bolo pokrytecké nesúhlasiť a sama ju užívať, ale nie som s tým úplne stotožnená. Budem rada za každý názor.

januska12323
17. mar 2023

Poradila by som sa s jej gynekológom a podľa toho zariadila.

autor
17. mar 2023

@januska12323 to samozrejme urobíme

gabika0825
17. mar 2023

Presne, uvidíte čo povie gynekológ. No za mna je to v 16 veľmi skoro aby si takto rozhadzovala hormóny pokial má všetko Ok. Ak aj, musí dbať na to aby to brala pravidelne tak ako sa to má užívať, hlavne aby nezabudla uzit tabletku a nebrala to hocikedy. Inak to je neúčinné

sajmonka_1216
17. mar 2023

Ani ja sama by som to nebrala, takze 16 ročnej by som to tiež nedovolila.. ale je to na tebe a na nej

patus_2
17. mar 2023

Samozrejme, že sú výhody aj nevýhody. Treba však vedieť, že hak nemusí sadnúť hneď na prvýkrát, že môže rozhádzať hormóny v tak mladom veku a môže (nemusí) byť problém v budúcnosti. Pre mňa je to veľký risk skúšať či z toho bude alebo nebude problém.

diewcatqoo
17. mar 2023

Za mna nie. Myslim, ze je to skoro pre telo, ktore sa vyvija. Mam dost rovesnicok, ktore zacali brat antikoncepciu v takomto mladom veku a potom mali problemy s otehotnenim.

andy57
17. mar 2023

Ja sama som ju začala brať v 17 kvôli tomu, že som nemala menzes, neskôr sa mi po vysadení upravil, potom som si našla partnera(teraz už manžela), tak som si znova nasadila, po ďalšom vysadení som v pohode otehotnela na ďalší mesiac. Poraďte sa s gynekológom a uvidíte.

danyelia
17. mar 2023

Ahoj, asi som staromódna, ale v 16-tich rokoch sexovať sa mi zdá skoro, ale tak chápem, taká je doba 🙄 No lepšie, ako byť babkou povoliť ju...

autor
17. mar 2023

@danyelia chápem tvoj názor, má skoro 17 a normálneho chlapca, žiadna týždňova známosť. Už mi ostáva len veriť, že som ju vychovala dobre, pretože zakázat jej to asi nezakazem.

renab
17. mar 2023

Nebola by som s tym v pohode.

stanislavicenka
17. mar 2023

Ja osobne by som to dcere nedovolila. Sama neberiem antikoncepciu, je to zbytocnu bordel, ktory znici, utlmi hormonalny system v tele. A aby to dieta uzivalo, pretoze ma akne? Nie

stankadu
17. mar 2023

Asi záleži, čo potrebuje riešiť v prvom rade. Moja dcéra mala neskutočné akné (komplet tvár aj chrbát až po pás) a nič nepomáhalo. Tak sme boli u gynekologa a po porade jej nasadil antikoncepciu. Tiež mala tak 16-17r. Má aj priatela, takže sa aj chránila. Teraz po 3r. ju vysadila, lebo sa bojí, aby nemala problémy otehotnieť.

janinah
17. mar 2023

V 16 je to stále dieťa...môže byť fyzicky vyvinutá.ale psychicky či sociálne nie je pripravená ani náhodou a môžete má tu zjesť.jednoducho je to tak.Takze ak už k tomu frajerovi došla tak ešte to treba zaklincovať hormonami.aby sa mladý organizmus.ktory menstruuje cca až 4 roky nastavil na niečo neprirodzene a brzdili sa jeho normálne funkcie.Farmabiznis má z toho radosť.zaraba ...a zarába aj na liečení následných zdrav.problemov.No.ak myslíte .že toto je cesta....

ivik4
17. mar 2023

Ja sama by som s nou na tu gyndu v 16tke sla, ani by ma prosit o odobrenie antikoncepcie nemusela

luckabj82
17. mar 2023

@janinah 👏

martinka13
17. mar 2023

V 16 by som to nedovolila.

pukanec123
17. mar 2023

Ja neviem, ja to zasa až ako takú tragédiu neberiem. A komentáre že vy by ste v 16 nedovolili ani antiku ani frajera, no neviem či je to vhodne riešenie, neprejde u rodičov tak bude robiť za chrbtom 🤷🏻‍♀️ takze za mna je to super prístup, že sa zdôverila mame, a že mama má snahu riešiť. A to sa v dnešnej dobe nevidi tak často🫶🏻 Na to sa ale autorka nepýtala, takze ja len odpoviem. Ja som tak isto brala antikoncepciu od 16 rokov, beriem ju cely život už vyše 15 rokov, a otehotnela som 3x vždy na prvý krát 🤷🏻‍♀️ takze tá plodnosť v budúcnosti pri antikoncepcii sa nedá globalizovať 🤷🏻‍♀️ gynekológ určite poradi najvhodnejšiu antikoncepciu v takomto veku, a aspoň môžete kľudne spávať, že sa dcéra chráni pred neželaným tehotenstvom🙂

janinah
18. mar 2023

@pukanec123 zďaleka nejde len o plodnosť...ak má žena v 50 tke problémy s pečeňou.pankreasom cievami...nik to nedáva do súvisu s hak...štúdie na to sa nerobia....a ono to súvis má ...názor môjho gynekológa...ale nejdem meniť tému.kazdy má svoj rozum.vase zdravie nie je moje zdravie.

pupava36
18. mar 2023

Ked ma priatela tak je lepsie aby sa chranila antikoncepciou nez potom mAt stres s toho ci je alebo neni tehotna ked sa do nej spravi. Ono tomu sexu aj tak nijako nezabranite, pokial aj s nim uz spala urcite sa priznavat nebude, ja by som sa tiez nepriznala. Ja som brala antikoncepciu od 16 rokov, s prestavkami do 24, potom prislo jedno dieta, potom druhe a potom som si dala spravit sterilizaciu lebo ma nebavilo do seba cpat hormony aj tak som stale zabudala.si dat tabletku toto je lepsie riesenie u mna. Samozrejme dcere by som to nedovolila dokial nema vek na to. Antikoncepciu schvalujem

milanpetras
Odpoveď bola odstránená
Zobraz