Antikoncepcia - recept

2. jan 2025

Prosim Vas, rozumiem tomu spravne, ked mi dnes nabehol opakovany elektronicky recept na antikoncepciu , tak na zaklade neho mi v lekarni tabletky uz nedaju ?
Mam posledne 3 tabletky (este k tomu vysoku teplotu akurat) takze zajtra rychlo bezat k dr. Pre papierovy ?
Dakujem 🙏

m_237
2. jan 2025

Mne zrovna dnes predpisovala antikoncepciu a dala už papierový. Ono ale keď nájdeš dobrú lekáreň tak ti dajú keď to vidia v histórii alebo na rč, veď aj ten papierový väčšina len pozrie a nechávaš si ho

lenkit
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenkit
2. jan 2025

Nie je možné ho vydať, bude potrebný papierový lekársky predpis.

lilinka88
2. jan 2025

Zavolaj si do lekárne, povedia ti. Ja som to dnes tak riešila

lasona
2. jan 2025

Neporadím, ale úprimne to je katastrofa, co dorobili s tými receptami. Vie mi to niekto polopate vysvetliť, že kvôli čomu zase idú do obehu niektoré recepty? Dakujem

niekto2hy
2. jan 2025

@lasona ,,Do zakona pribudol prispevok,isteho poslanca".

lila246
2. jan 2025

@niekto2hy prosim , povies viac? ja sa absolutne do politky nestaram, ale aka je prosim zmena pri vydavani receptov? zrušili elektonicke? ci co sa deje

niekto2hy
2. jan 2025

@lila246 Neviem aku mas ZP,ale mne 31.12.2024 Dovera poslala info o zmene v predpise liekov.Inac tu mas info> https://www.ta3.com/clanok/973931/novela-zakona...

lila246
2. jan 2025

dakujem pekne

janula2511
3. jan 2025

Ako je to s ročným elektronický recept na antikoncepciu? Mám ho od októbra.normalne mi takto ide ďalej?nepotrebujem papierový od januára?

niekto2hy
3. jan 2025

@janula2511 Prosim ta - vies citat,pocujes a vidis?

pako24
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pako24
3. jan 2025

Áno, na základe zmätku urobeného v zákone treba teraz papierový recept, ak ide o liek plne hradený pacientom, týka sa to aj liekov, ktoré boli doteraz predpísané opakovacími elektronickými receptami - ich platnosť skončila (ak ide o lieky plne hradené pacientom). O nejaký čas to zase zmenia....

autor
3. jan 2025

Takze tabletky mi nedali, doktor robi od utorka . No stastna som
Dakujem Vam za odpovede

hykjam
Včera o 07:06

Ženy a papierový recept mi vie vystaviť na viac ako jedno balenie alebo budem musieť chodiť k nemu každé 3 mesiace?

niekto2hy
Včera o 07:17

@hykjam Tak ,,mozno" to v marci zmenia...

zuzanockamt
Včera o 07:22

@hykjam Papierový ti vystaví na jeden rok. Už roky tak fungujem.