Antikoncepcia - recept

31. júl 2024

Ahojte. Beriem antikoncepciu Sirmya. Týždeň som nebrala. A mala som v pondelok začať nový blister. Ale už som mala začať nové balenie, a musela som si zavolať pre recept. Ale lekár v pondelok neordinoval, tak som volala včera ráno. Recept mi poslal, ale cestu okolo lekarne som mala až večer, tak som si hovorila že sa preto zastavim. No zabudla som. Myslíte že mam teraz zas počkať do prvého dňa menzesu, alebo môžem začať brať od dnes?

klarissa25
31. júl 2024

A potom sa ženy čudujete ze ste otehotneli počas "užívania" antikoncepcie....áno viem pýtaš sa iné ale....

evcagabi
31. júl 2024

Mozes zacat brat od dnes ale este sa chran aj inym sposobom

silwii
31. júl 2024

Kludne mozes zacat aj dnes, to zase nie je velky rozdiel tie dva dni 🙂

belllinka
31. júl 2024

@silwii čo jej píšeš blbosti? Jasné, že je to dosť veľký rozdiel, tie dva dni, aj v letáku je písané, že "Riziko nedostatočnej ochrany pred otehotnením je najvyššie, ak ste zabudli užiť tabletu na začiatku alebo na konci blistra."
A autorka, ja sa len čudujem, aká si nezodpovedná, vieš, že už nemáš tabletky, ale necháš si to na posledný deň? A potom zabudneš, nemáš cestu atď....

belllinka
31. júl 2024

Autorka a hlavne, keď si mala styk minulý týždeň, tak môžeš otehotnieť:
A iba tak mimochodom, aj letáky pribalujú k liekom

"Jedna vynechaná tableta v 1. týždni:
Užite zabudnutú tabletu hneď ako si spomeniete, aj vtedy, ak by to znamenalo, že musíte užiť dve tablety naraz. Pokračujte v užívaní ďalších tabliet vo zvyčajnom čase a počas nasledujúcich 7 dní použite ďalšiu antikoncepčnú ochranu, napr. prezervatív. Ak ste mali pohlavný styk v týždni pred vynechaním tablety, môžete byť tehotná. V takomto prípade ihneď vyhľadajte svojho lekára."

dadka1997
31. júl 2024

Nezodpovedné, k tomu sa neda nič iné dodať

autor
31. júl 2024

Ďakujem za odpovede.
Hej je to možno nezodpovedné, ale mám doma polročné dieťa, ktorému akurát idú zuby. Mám plnú hlavu iných vecí a veríte či nie, ale antikoncepcia je môj najmenší problém. Vám sa ešte nikdy nestalo, že vám niečo proste vyfučalo z hlavy a zabudli ste?

belllinka
31. júl 2024

Tak keď vieš, že máš iné problémy, respektíve si zábudlivá, prečo nepoužívaš inú antikoncepciu, na ktorú nemusíš myslieť každý deň? Nuvaring, kondom, teliesko...

klarissa25
31. júl 2024

Toto je dosť dôležitá vec. Takže nie..keď som brala antikoncepciu tak toto som brala poctivo...

martul
31. júl 2024

Ja beriem antiku 16 rokov, veľakrát sa stalo, že som nezačala po prestávke užívať po 7 dňoch, lebo presne ako ty, nebol lekár, tak som začala o 1-2 dni neskôr a nestalo sa vôbec nic.

ivik4
31. júl 2024

Kriste vsak si nastav budik na kazdy den a mas po probleme 😃. Ja mam antikoncepciu skoro 2roky, budik od prveho dna kt. Som nikdy nepouzila lebo si pamätam, no viem ze hoc kedy sa moze stat ze zabudnem, alebo budem mat kopec roboty a ten ma zachrani 💁‍♀️

autor
31. júl 2024

@martul na takúto odpoveď som čakala 🙏🏽 ďakujem 😊

Antikoncepciu neberiem len kvôli tomu, aby som nebola tehotná. Vlastne momentálne ani nemám byť z čoho 😂 Takže kondom, teliesko ani nuvaring mi nepomôžu.
Budík mám nastavený na večer o 8, keďže o takom čase som už vždy doma a mám kľud. Ale to už zbytočne pôjdem do lekárne alebo budem niekam volať. 🤷🏽‍♀️