Antikoncepcia - rady ohľadom užívania

10. máj 2021

Žienky dnes som si bola dať predpísať antikoncepciu. V príbalovom letáku stálo, že ak začnem brať prvý deň menštruácie som chránené okamžite, no ak počas krvácania, prvých 7 dní sa treba chrániť aj iným spôsobom (prezervatív). Pani doktorka mi však pri predpísaní lieku oznámila , že sa chrániť aj iným spôsobom mám ešte prvý celý cyklus (prezervatív mám používať od užitia 1 tabletky až po kým nezačnem nový balík, potom už prezervatív nepotrebujem). Podľa čoho by ste sa riadili vy?

nika_val
10. máj 2021

Určite radšej sa chrániť celý prvý cyklus.. alebo aspoň minimálne prvých 14dní (14tabletiek)..
Hneď chránená určite nebudeš

autor
10. máj 2021

@nika_val tiež mi to príde zaujímavé , nechápem prečo sa uvádza ma príbalovom letaku, že hneď

nika_val
10. máj 2021

Tomu by som moc neverila.. a radšej si naozaj počkala.. pamätám si že keď som začala ja brať HAK tak to bolo v 16tich tak mne doktor povedal 7dní.. počkala som radžej 10..
Aj keď to majú každé tabletky inak.. hneď je až priveľký risk podľa mňa 😀
Môj názor úplne minimálne 10dní, zlatá stredná cesta 14dní a najlepšie celý cyklus (takže až kým nezačneš nový blister užívať) 🙂

janai1
10. máj 2021

Lebo v letáku je to správne... Začneš brať prvý deň MS a si hneď chránená
Ak začneš brať 2.-5. deň vtedy sa treba ešte chrániť 7 dní

paulinka17
10. máj 2021

Ja som sa chránila iba 7 dni a to som začala prvý den MS. Tak mi kázala dr

autor
10. máj 2021

Taj len moja doktorka kázala celý cyklus asi 😁

lenunik29
16. máj 2021

@nika_val chcem sa opýtať začala som užívať prvý krát antiku belaru len Po3 tabletke som ju mesela hneď vysadiť koli zmeny nálad am chcem sa opýtať ci náhodou nepriveriem teraz keď som u po 3 dňoch vysadila

monka105
16. máj 2021

@lenunik29 fuuu byť Vami, teraz jem len šaláty celý mesiac. Po tých troch tabletkách by som sa nečudovala, keby si Vás začali mýliť so slonom.

lenunik29
16. máj 2021

@monka105 ako to môžem pribrať teraz keď som po 3 tabletkách vysadila belaru

lenunik29
16. máj 2021

@lenunik29 lebo ja práveže chcem pribrať kus som bola moc chudá len ta belara mi nerobila dobre

monka105
16. máj 2021

@lenunik29 veď práve, že nijak. Keď ste si toho vedomá, tak na čo sa tu takú hlúposť aj pýtate. 😄 na sprostú otázku, sprostá odpoveď.

monka105
16. máj 2021

@lenunik29 prvé tri mesiace si telo iba zvyká na HAK. To znamená, že sa u Vás môžu prejaviť vedľajšie účinky. Ak pretrvávajú aj po tých troch mesiacoch, resp. už počas tých troch mesiacov užívania sú neznesiteľné, treba zmeniť HAK. Ale Vy ste vysadili tabletky po troch dňoch. Vaša zmena nálady mohla byť spôsobená kľudne menštruáciou a nie tabletkami.

nika_val
16. máj 2021

@lenunik29 presne ako napísala @monka105
vysadiť len po 3 tabletkách bolo zbytočne zlé rozhodnutie.. takto rýchlo sa vysadzujú vtedy ak z nich napr. vraviaš nie pri zmene nalád
Pribrať by si nemala, nie vysadenie HAK spôsobuje priberanie ale jej užívanie (hormóny) a zase nie je to tak u každej ženy
Ja som od belary nepribrala, nemala žiadne vedlajšie účinky, kamarátka po mesiaci vysadila lebo jej neprestala menštruácia pri ich užívaní.. ale vysadenie riešila s Dr.
Takže každá žena to znáša inak. Na tvojom mieste by som na ďalší mesiac dala tej Belare ešte šancu doužívala aspoň 1 blister minimálne najlepšie tie 3 a až potom robila rozhodnutie či ju chceš naozaj vysadiť.

lenunik29
16. máj 2021

@nika_val no len mne nerobila dobre zmeny nálad a návaly tepla neskutočne preto som ju vysadila ja som ju chcela koli tomu jfchbius priberiem bo mam problém pribrať len mi nerobila dobre a neviete o dákej antike CK sa pribera s nej napríklad regulon

monka105
16. máj 2021

@lenunik29 tak začnite brať kvasnicové tabletky na podporu chuti do jedla a nie antikoncepciu 🤦🏻‍♀️

nika_val
16. máj 2021

@lenunik29 ale bolo to na 100% z tých tabletiek? Tie 3dni mi prídu naozaj veelmi malo.. začala si do seba dávať hormóny je jasné že kým si telo zvykne tak mu bude trošku "šibať"..rôzne veci ako akné, tie zmeny nálad, atď
Nemám osobné skúsenosti s inými tabletkami ale brať antikoncepciu len kvôli priberaniu to je hlúposť podľa mňa.. toľko hormonov dávať do seba iba kvôli priberaniu.. radšej by som skúsila nejaké vitamíny na podporu chuti do jedla ak to chceš riešiť tabletkami 🙂

lenunik29
16. máj 2021

@nika_val no ktovie co som dobre spravíla keď som vysadila nedávno po 3 tabletke bo teraz ako keby som išla krami dostať taky pocit mam

nika_val
16. máj 2021

@lenunik29 no to by bolo aj dosť pravdepodobne že ti pride menštruácia teraz.. 🙂